Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 319 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2016 22:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 269
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj já používám vrtuli Master a nemohu si stěžovat. Nyní mám druhou.

Takhle to vypadá po opravě:

Příloha:
2016-08-25 22.35.25.jpg
2016-08-25 22.35.25.jpg [ 54.91 KiB | Zobrazeno 1028 krát ]

_________________
SIG Piper Clipped Wing,Z-37A ve výstavbě, Meridian 10cc před záletem


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2016 10:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5154
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 4
Lark píše:
Tohle černé lože vypadá jako carbonit, a to se nevymačkává. Poznáš to i při vrtání, že se nedělá vyhrnutý otřep. Vůbec bych se ho nebál. Nakonec kdykoli ho můžeš vměnit za jiné.

S tou výměnou to není tak jednoduché. Bohužel každý výrobce loží má jiné rozteče, takže se změnou přichází také změna otvorů pro šrouby. Vzhledem k tomu, že motorová přepážka je utopená a je tam nádrž, resp. nějaké další nesmysly, které omezují přístup (jó, nádrž se dá vyndat, ale já třeba dělávám i jakési lože pro nádrž), tak předělání matic (zapichovacích, zalepovacích) nebude sranda. Navíc upevňovací otvory bývají tak blbě, že se třeba mírně kryjí. Ale osobně tohle lože mám, používám, i jako ND. Mám v něm ASP .32, tedy 5,23 ccm. Motor to udrží.

_________________
MX 16s, kanál 69 + Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2016 12:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8009
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
S těmi otvory máš pravdu a předělání dá trochu práce, ale zase tak strašný problém to není. Když se nové otvory kryjí částečně s původními, tak je zevnitř přelepím izolepou a zalepím do nich dřevěný váleček. Někdy používám místo zapichovacích, nebo zalepovacích matic tenký plechový pásek, vždy pro dvě matice a matice mám připájené. Pak není ani potřeba ty původní otvory zalepovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2016 14:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2087
Bydliště: Ústí nad Labem
Lark píše:
Někdy používám místo zapichovacích, nebo zalepovacích matic tenký plechový pásek, vždy pro dvě matice a matice mám připájené.
Já jsem zase všechny čtyři matice (obyčejné) připájel na kus cuprextitu a ten i s nimi přilepil zezadu na motorovou přepážku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2016 15:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8009
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky to tak někdy dělám, ale od doby co můžu pájet na tvrdo, tak kde to jde, pájím radši stříbrem. U těch pájených cínem na cuprextit se mi párkrát stalo, že při zatuhnutí v závitu se matka utrhla, a pak byl porod to rozebrat. Nebylo to ale na modelu, tam jsou závity řádně promazané. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2016 16:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 967
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
Tak super, ted jeste nakreslit tu posunutou (zvetsenou) motorovou prepazku a muzu jit na to :) To jsem zvedavy jak trefim tvar (nejake rady?)

Btw: kdo mate nadt 170ku, jak dlouho poletate?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2016 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
muzu ti ji zkusit doma najit. Ja to stavel cca dva roky zpatky tak ze bych to mozna nekde v krabici mohl mit. Trefil jsem se a mam tam ASP 8,5


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2016 19:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 967
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
Dikes, ted jsem to meril a cumak jsem zkratil o 27mm.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2016 19:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Kouknu o kolik jsem ho zkracoval ja. Pripadne bych to mohl namalovat tu svoji a poslat tvar mailem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2016 19:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Koukni sem je tam vyfoceno o kolik jsem to musel zkratit pro 4t asp 8,

viewtopic.php?f=15&t=65754&start=60
V tom vlakne je cela stavba a na dalsich stranach najdes jak tam ten motor pasuje. Kopyto na kryt jsem si delal nove ale je stejne jako original.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: čtv 15.12.2016 9:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 269
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj tady máš odkaz na fotogalerii když jsem ho stavěl. Je to teda Clipped wing verze, má menší rozpětí. Byla to moje první stavba, tak to podle toho vypadá :-)

Metoda pokus omyl ;-)

http://otompotom.rajce.idnes.cz/SIG_Pip ... pped_Wing/

Odesláno z mého LG-D802 a podpis odstraním

_________________
SIG Piper Clipped Wing,Z-37A ve výstavbě, Meridian 10cc před záletem


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 15:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 967
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
Tak snad zase bude chdas to po 6 letech konecne dodelat :) Bodla by ta "presna" prepazka pro 8,5 4T. V priloze je to co jsem tak +- dal dohromady z motoroveho krytu v danem miste. Predni cast zkraceneho cumaku je cela schovana za prepazkou. Horni tvar asi dobry, nevim co ten bocni/spodni.

Pak bych mel dotaz k motorovemu krytu. Slepil jsem ho, zevnitr v miste spoje podlozil prilozenyma plastovyma paskama. Z venku je ten spoj takovy "schodovity" (uplne 100% to neni rovne). Ten motorovy kryt se pred strikanim kituje (pokud jo, co doporucujete)? Pred strikanim barvou vylestit a odmastit?


Přílohy:
IMG_3782.JPG
IMG_3782.JPG [ 63.12 KiB | Zobrazeno 299 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 19:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5154
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 4
U té přepážky pozor, spodní část postupně přechází z oblouku do roviny. Takže tvar musíš interpolovat. Jak přesně to má vypadat, se těžko popisuje, musíš to prostě vyšpekulovat.
Pokud jde o haubnu, ta se mi podařila slepit dobře. Zbylou spáru jsem "dorovnal" CA lepidlem, kterým jsem to celé lepil. Pak jsem to jen přebrousil a lakoval naředěnou Humbrollkou

_________________
MX 16s, kanál 69 + Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 19:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 967
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
Proto jsem poslal tu fotku - preklizkova je puvodni a ta papirova je +- jak mi to vychazi. Ale nevim jestli je dobre. Stejne je cela schovana pod krytem a nic nenese (krome motoru),ne? Jen aby vysel horni oblouk na balzovy potah. Nebo se pletu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piper od SIGu?
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5154
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 4
Já už jen vzpomínám na detaily stavby, proto ti to už blíž nepopíšu (je to už pár let, co jsem ho stavěl). V každém případě jsem si po vyříznutí už tu upravenou přepážku neobkresloval. Řekl bych, že ve spodní části už by měla být rovnější, ale to je jen podle oka. Můžeš ji vyříznout třeba z topolové překližky a až ti bude dobře sedět, udělej to z letecké. Ona skutečně kromě motoru "nic nenese", ale i to stačí. Jinak haubna by měla sedět na té přepážce "H akorát", žádný "H vakl" nebo "H přesah", prostě nasadit bez násilí nebo vůle. Když budeš mít dole mezeru, moc to nevadí, protože je to chycené z boku, tam by vůle ani přesah být neměla, a dole mezerou může odcházet chladící vzduch. Nahoře by to mělo sedět také akorát.

_________________
MX 16s, kanál 69 + Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 319 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz