Co se týká stavby, je to "klasika" jen je potřeba některé díly upravit do konečného tvaru. S kvalitou stavebnice jsem naprosto spokojený a měl jsem ji doma zanedlouho po objednání. Model je určený pro stavitele, kteří už mají nějaké zkušenosti a upozorňuje na to i výrobce. Ke stavebnici je přiložena "univerzální" příručka s popisem stavby modelů od "polského nebe" doplněná o informace k Avru. Ještě jsem si prošel vlákno, které se týká stavby modelu a je na něj odkaz na stránkách výrobce.
Stavbu jsem začal zeštíhlením "pantů" ovládaných ploch. Řeším to opatrným prohoubením drážky pomocí obyčejné trafopáječky. Drážku pomalu a opakovaně "žehlím" okem trafopájky tak dlouho, až jsem spokojený s lehkostí chodu ovládané plochy.
Pak už stavba pokračovala jako u jiných EPP modelů.
Postup stavby je zachycen na fotkách, které jsem i s krátkými komenty dal na rajče. Tak pokud máte chuť zde je odkaz:
https://jfv.rajce.idnes.cz/EPP_Avro_Lan ... kimniebie/No vlastě jeden rozdíl tady přece jen byl. Povrchovku jsem dělal průběžně mezi jednotlivými kroky lepení, tak aby to pro mne bylo podle mého snažší.

Třeba to někoho z Vás "nakopne" ke stavbě vícemotoráku. Už jsem si testnul i naistalovaný pohon a musím uznat, že má Marek pravdu když konstatoval že "pěkně hrajou ty čtyři motorky"