px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: ned 12.03.2017 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7804
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Samozřejmě že ta ruční editace G-kódu není žádná kovbojka a občas se i dělá. Je to jen prostý text, ale hledat místo podle souřadnic je trochu opruz a kovbojka bude, až se někde spleteš a třeba nabouráš vřetenem do stolu, nebo nějaké upínky. Při rychlých posuvech ani nestihneš zareagovat. Ale nebudu tě dál strašit.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: ned 12.03.2017 22:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2011
Příspěvky: 371
DeskProto jsem nainstalil, zkusil .... asi OK, ale moc mě neoslovil ... a zřejmě selektivní obrábění neumí, nebo jsem alespoň tuto možnost nenašel

A navíc obrobení zdá se mi poněkud podivné viz. obrázek. Model je zobrazen síťově.


Přílohy:
deskproto_podivne_obrobeni.jpg
deskproto_podivne_obrobeni.jpg [ 75.83 KiB | Zobrazeno 423 krát ]

_________________
kombat na kopci i s motory :-)
http://rcweb.cz http://epacombat.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: ned 12.03.2017 22:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7804
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Hmm, není tam někde nastavitelná moc velká tolerance pro zakřivení? A jakou frézou je to dělané? Není to jenom hrubá grafika? Nějak si neumím představit jakou frézou by to bylo kopírované, aby i na strmých vrubech byly ostré rohy mezi řádky. 8O Leda že by si to frézoval válcovou frézou s ostrým rohem kontinuálně 5axis, což asi né. :lol:

Edit: Ještě mě napadlo, zkus vypnout ten sheding a zobraz jen dráhy a uvidíš hned, jestli je to grafikou, nebo opravdu chyba výpočtu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 8:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 930
Bydliště: Chocerady
Pade aspire je bez problémů.
To co chceš v něm lze poměrně snadno nastavit a vyfrézovat.
Když by jsi se stavil tak ti to ukážu jak vyfrézovat,ale po netu ti to nevysvětlím
Ondra

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 10:24 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
pad píše:
DeskProto jsem nainstalil, zkusil .... asi OK, ale moc mě neoslovil ... a zřejmě selektivní obrábění neumí, nebo jsem alespoň tuto možnost nenašel

A navíc obrobení zdá se mi poněkud podivné viz. obrázek. Model je zobrazen síťově.


obrábět selektivně samozřejmě lze - v Sub-seg máš možnost graficky buď omezit jednoduše obdélníkem. nebo freeform
co si obkreslíš naprosto přesně v ploše a výškově dvěma rovinami .
v simulaci sis nastavil nějaký ptákoviny :D
Vzhledem k tomu , že je tam 8 záložek a v každé řada nastavení , tak jsi to těžko za večer zvládnul projít a naučit se.
Můžeš měnit úhly pojezdů obrábění ,středy radiálního obrábění, jakékoli vrstvy bez omezení, přesahy a milion dalších
možností.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 10:34 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Lark píše:
Umí vyhledávat nedobrané oblasti po předchozím nástroji?


To asi ne , alespoň takovou možnost jsem nenašel.
Na začátku práce jsem na něj dost nadával, ale časem jsem se naučil řadu omezení obejít a nyní jsem s ním docela spokojen .
Ale jak říkám , pěny beru na čisto a jedním nástrojem . Vymyslím operace abych ušetřil časy .
Ona řada jemných a tenkých ploch, když se nahrubuje, tak pak už je neobrobitelná - v té tenkosti se rozkmitá .
Takže když ubírám správně rovnou z bloku, dá se s tím docela kouzlit . Vše je o zkušenostech a přemýšlení .
Což tobě říkat samozřejmě nemusím :D

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 10:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2011
Příspěvky: 371
HavelAircraft píše:
Pade aspire je bez problémů.
To co chceš v něm lze poměrně snadno nastavit a vyfrézovat.
Když by jsi se stavil tak ti to ukážu jak vyfrézovat,ale po netu ti to nevysvětlím
Ondra


Zdarec Ondro, zítra budu mít jezdící den. Valím k Dostálovi k Čáslavi, tak bych se mohl třeba po cestě od něho zastavit, počítám spíše odpoledne, tak pokud by se hodilo dej vědět. Telefon na tebe nemám, jestli můžeš pošli mi ho třeba na mail prostor@worldmail.cz

Díky

_________________
kombat na kopci i s motory :-)
http://rcweb.cz http://epacombat.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 12:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7804
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
to dudaj: Je samozřejmé, že každý CAD/CAM si člověk musí jak se říká zažít, než si zvykne na filozofii ovládání a prakticky pořád se učí a přichází na nové finty. Těch parametrů a k nastavování, volba nástroje, strategie i rozmyslet pořadí oblastí obrábění kvůli tuhosti je spousta a nedá se to zvládnout za pár hodin. Je to všechno o praxi a zkušenostech. Na domácí použití mi ten DeskProto ale připadá právě hodně schopný i způsob ovládání je docela intuitivní, ale to je dost relativní pohled, když jsem dělal v profi CAMu. Ta nedobraná místa se nakonec dají snadno odhadnout a dobrat jen tu oblast menší frézičkou. Zrovna tak místa kde dochází ke zhrubnutí řádků, jsou patrná na vykreslené dráze, takže není problém je dodělat napříč jen v té oblasti. Pokud jde o to "drnčení" u slabých stěn, tak vím, že chlapi na mašinách co kopírovali PS jádra na zaformování, tak do těch míst zeslabení vlepovali zevnitř podpěry, které na konec vyřezali. Na PS se ale používaly speciální duté rašplové frézy, které měli na řezné části otvory a mašina měla vnitřní odsávání, takže se fréza ani při zapichování nedusila a frézovalo se rychlostí kolem 4000mm/min. Malé průměry od 10mm níž byly 2 břité z tvrdokovu. Na ty plasty se ale běžně používaly i 200mm dlouhé. To je ale pro domácí použití nereálné. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 13:35 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
souhlas .
Ono taky jde o to, kolikrát než abych 10 minut navíc řešil dráhy , tak nechám těch 10 minut jezdit navíc frézu .
on každý program má svou filosofii přístupu k ovládání a když si člověk na něco zvykne, velmi špatně se potom přeučuje na něco jiného. když jsem se rozhodoval kdysi jestli koupit Cinemu 4d nebo Rhino, tak rozhodlo to, že v Cinemě jsem uměl .
Ani za týden jsem se u Rhina neposunul a stále v něm uvažoval jako v Cinemě :D .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 13:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7804
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To je svatá pravda. Je snazší se naučit něco od začátku, než se přeučovat z jednoho CAD/CAMu na jiný. Zvyk je železná košile. :lol: V práci jsem to prodělal 3x a pokaždé mi dělalo dost velké problémy zapomenout návyky a postupy z toho předchozího. Jenže tam jsem neměl na výběr. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 14:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.2.2013
Příspěvky: 278
Tohle je takovej krasnej nastroj na takove to domaci obrabeni s drahou nastroje ...

https://github.com/Denvi/Candle

nic lepsiho zadara jsem zatim nenasel .... prijde mi to dokonce lepsi nez nastavovani virtualniho obrobku a koukani na virtualni vysledek ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 17:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 741
Nečetl jsem celé vlákno, ale CAM včetně vizuální simulace drahy umí Fusion 360.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7804
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já myslím, že vykreslení dráhy nástroje umí snad každý CAM a simulování pohybu nástroje, případně krokování, má význam jen pro případné hlídání nějakých kolizí u složitých obrobků, pokud to CAM nehlídá už sám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 18:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4610
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Podivej se na http://estlcam.de/index.php , prijde me ze za tu cenu je to bomba soft. 3D frezovani z STLka umi a ma moznost udelat dva kroky s ruznym nastavenim - hrube a pak jemne.

Data pro LinuxCNC umi (krome dalsich asi 15ti variant a vlastniho ovladani) a trialka umi vse co ostra. Pouze s kazdym ulozenim G-Code se dalsi ulozeni zpomali o 1 sekundu. Ja vydrzel do 70s a pak to koupil :-D

Ted se chystam koupit update na 10tku.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulace pohybu nástroje
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2017 19:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7804
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak to se mi zdá na doma skvělé řešení. Dokonce si umí natočit souřadný systém podle obrobku, takže žádné složité vyrovnávání, i to "očuchání" tvaru pro gravírování je u SW na doma super, včetně volitelné přesnosti.... Za ty prachy asi ideální řešení na doma. Jediné dva nedostatky, že pro 3D podporuje jenom STL, což je ale za ty peníze logické, protože konverze jiných formátů se krvavě platí a druhý, nemožnost volby řádkování pod úhlem, ale jen "X" nebo "Y", což někdy může chybět. Stačilo by přidat +/- 45°. Taky ta němčina (alespoň pro mě) je děsná, ale možná je jazyk volitelný, to jsem ale nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz