Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1684 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 28.02.2014 12:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
salamander píše:
Gardenroute : Prosím Ťa Peťo nemáš náhodou vysielač na koptere vysunutý viac dozadu na nejakom výsuvníku kvôli lepšiemu vyváženiu ? Keď máš kameru s gimbálom to musí byť strašne ťažké vpredu , ja mám holú kameru zatiaľ na pevno ,vysielač tam kde má byť, aj tak je váha o moc väčšia vpredu .
Je to tak, ale vicemene to je soubeh vlastnosti mého skladaciho podvozku (coz designer podvozku evidentne zamyslel - nyní pripravuje verzi i pro P2), který je soucasne nosnou platformou pro další uzitecny naklad. Jsou tam zastrcitelne CF trubky/trubka, na které mohu zezadu nasadit (a libovolne posouvat) plato pro FPV, nebo pro 2bater. setup, prip. pro další uzitecny venkovni naklad typu zadni kamerka, Flytrex, RF Beacon ci Locat8r.
Pokud se pouziji trubky delší a naklad se posadi vice dozadu, muze to samozrejme umisteni teziste ještě vice pozitivne ovlivnit, vzhledem k tomu, ze Ptaak je "od přírody" dost tezky na predek, coz samozrejme Zenmuse (není moz tezky) a GP kamera ještě zhorsi...

Obrazek s CF vyloznikem pro uzitecne zatizeni (stara fotka se starym designem, podvozek ale odpovida)
3080

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 12:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2014
Příspěvky: 9
Ahoj,
budu asi za uplnou lamu, ale stalo se mi neco podivného. Phantoma mám asi mesic, v sobotu jsem ho poustel u nas doma (Sumperk) a zacalo zlobit ovladani, signalizace na Phantomu hlasila ztratu signalu (byl jsem tak 10 m vzdalen). Najedou se phantom zvedl a doslova odletel, nez jsem stihl obehnout dum, tak byl pryc. Na ovladani nereagoval (baterie v nem jsou ok). Bohuzel se mi jej nepodarilo zatim dohledat. Je nejaky zpusob jak jej podle neceho najit? Diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
proky píše:
Ahoj, budu asi za uplnou lamu, ale stalo se mi neco podivného. Phantoma mám asi mesic, v sobotu jsem ho poustel u nas doma (Sumperk) a zacalo zlobit ovladani, signalizace na Phantomu hlasila ztratu signalu (byl jsem tak 10 m vzdalen). Najedou se phantom zvedl a doslova odletel, nez jsem stihl obehnout dum, tak byl pryc. Na ovladani nereagoval (baterie v nem jsou ok). Bohuzel se mi jej nepodarilo zatim dohledat. Je nejaky zpusob jak jej podle neceho najit? Diky
Zeptám se asi na něco zbytečného, ale udělal jsi před letem veškeré nutné úkony ? Tzn. zapnul jsi nejdříve Tx a poté až letadlo ? Toto vypadá jako tento problém, tzn. že jsi zapínal opačně, pak se to může stát.
Hlavně udělal jsi před vzletem úplný GPS lock ? A jak jsi měl nastavený FailSafe v NAZA ?
Také by měl být kalibrován kompas a IMU, nicméně tyto věci by nezpůsobili FlyAway.

A pokud jsi neměl na letadle žádný systém pro lokaci letadla, tak asi není možné ho najít, měl jsi ho alespoň podepsaný (identifikace někde letadle, na vrtulích npař. telef. číslo či jiný kontakt) ?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 14:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2014
Příspěvky: 9
Udělal jsem vsechny postupy jako jindy. Zapnuti vysilace, pak vlozeni baterky do quadroptery, nasledne kalibrace kompasu. FIX satelitu nebyl plny. Vzlet bez problemu, chvilku jsem lital (2-3 min), prepl z lokace GPS na ATTI, pote zacala signalizace oranzovou. Tak jsem ji chtel pomalu prisunout k sobe, ale normalne se rozletela na plny vykon a tak jsem ji akorat stihl zvednout na barak , aby do nej nebourala. Na zvedani reagovala, ale na zmenu smeru ne. No a nez jsem obehl dum, abych se podival kam leti, tak uz ji nebylo videt, jen otec ukazal smer, kam ji videl letet.... Mezi obihanim baraku jsem prepl zase na GPS.
FailSafe byl deaultni.
S tim podpisem, chystal jsem se na to. " To ted pocka, proletim se jen po zahrade, do 30m kolem"... Uz jsem to nestihl :-(


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 14:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
proky píše:
Udělal jsem vsechny postupy jako jindy. Zapnuti vysilace, pak vlozeni baterky do quadroptery, nasledne kalibrace kompasu. FIX satelitu nebyl plny. Vzlet bez problemu, chvilku jsem lital (2-3 min), prepl z lokace GPS na ATTI, pote zacala signalizace oranzovou. Tak jsem ji chtel pomalu prisunout k sobe, ale normalne se rozletela na plny vykon a tak jsem ji akorat stihl zvednout na barak , aby do nej nebourala. Na zvedani reagovala, ale na zmenu smeru ne. No a nez jsem obehl dum, abych se podival kam leti, tak uz ji nebylo videt, jen otec ukazal smer, kam ji videl letet.... Mezi obihanim baraku jsem prepl zase na GPS.
FailSafe byl deaultni.
S tim podpisem, chystal jsem se na to. " To ted pocka, proletim se jen po zahrade, do 30m kolem"... Uz jsem to nestihl :-(


Může se stát ledascos, ale to, co popisuješ, je dost divné v tom, že by kus ovládání (motory) fungoval, ale kus (řízení směru) nefungoval. U 2,4 GHz se nepřenášejí postupně jednotlivé kanály, ale je to datový tok, navíc šifrovaný, takže aby ho kus vypadl a kus ne je dost málo pravděpodobné.

Když ti zmizel, zkusil jsi stáhnout plyn? Nebo "všechno pustit" do neutrálu?

Do elektronického mozečku tomu nikdo nevidí, ale moje teorie je ta, že jsi mohl zazmatkovat s polohou a pak už to jde samo - jakmile začneš kompenzovat pohyb "opačně", tak to samozřejmě uletí dřív, než řekneš švec. Já bych ho hledal ve směru úletu, a jak daleko to záleží na tom, co jsi dělal pak - pokud jsi stáhnul plyn, nebude daleko. Pokud jsi mu dal šanci letět a neřídil ho "naslepo", tak prostě mohl oddriftovat třeba ve směru větru nebo náhodně podle toho, jak jsi kvedlal páčkama :-)

Pokud nemáš locknutou pozici, tak se žádný RTH ve FS nekoná.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 14:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2014
Příspěvky: 9
Děkuji za odpovědi.
Po pravdě to byl takový fofr, že přesně netuším, co jsem dělal. Ale rozhodně, když jsem běžel na druhou stranu, tak jsem měl pozice v neutrálu, ale let pokracoval.
Směr letu jsem prošel, prolezl spoustu střech a dvorků, lež bez úspěchu. Pokud přistála někde na veřejném prostranství, tak si ji asi již někdo přivlastnil :-(.
Jako na potvoru jsem tam mel zavesenou GOPRO3, vypnutou (uplne, i wifi).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 14:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
proky píše:
...FIX satelitu nebyl plny...
Nejvíc bych tipoval nechtěně aktivovaný některý z IOC režimů (mám osobní zkušenost se skoro úletem, zde popsanou). Stačí nechtěně o IOC přepínač zavadit, a může být vystaráno s tím, že Ptaak reaguje podivně. Tento přepínač by bylo dobré mít v takové té ochranné klícce.
V této souvislosti bych jen opět apeloval, aby si nováčci v NAZA zbytečně IOC neaktivovali, než se s tím naučí pořádně létat, může to více uškodit, než přinést užitku, ne nadarmo to DJI z továrny nechává deaktivované...
Ještě také přemýšlím, když jsi to přepnul do ATTi a ve finále dal vše do neutrálu, tak prostě ve finále vzal vítr a odnesl... Možná kombinace těchto nešťastných úkonů...
Ten špatný GPS lock (píšeš, ze nebyl úplný, co to znamená ?) to jen dokonal, žádné RTH po FS se nekonalo, buď to spadlo dříve, než naskočil FS, nebo to nemělo kam RTH udělat...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 15:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2014
Příspěvky: 9
To co mas ve svem prispevku o uletu, to odpovida i tomu, co se mi delo. Taky jsem to prepl na GPS, ale odlet pokracoval. Nejdivnejsi na tom bylo, kdyz prolital kolem me, tak kontrolka blikala oranzove, coz by melo znamenat ztratu signalu z ovladace...Ale pritom na pokyn "nahoru" to reagovalo (tedy pokud to nebyl soubeh okolnosti a nezvedalo se to do 20m vysky na cestu k "vysnenemu" domovu :-(.
Jinak zadne zasahy jsem do systemu nedelal, vse bylo tak, jak kdyz jsem to vytahl z krabice.
O tom GPS locku mam plnou pravdu, tohle je hodne drahe a smutne pouceni. Litam na zahrade, to ted nemusim resit.. Blbost.
Zkousim ted inzeraty a informace po okoli. Uvidime, zda existuji poctivci.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 15:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
proky píše:
To co mas ve svem prispevku o uletu, to odpovida i tomu, co se mi delo. Taky jsem to prepl na GPS, ale odlet pokracoval...Ale pritom na pokyn "nahoru" to reagovalo (tedy pokud to nebyl soubeh okolnosti a nezvedalo se to do 20m vysky na cestu k "vysnenemu" domovu :-(. ...O tom GPS locku mam plnou pravdu, tohle je hodne drahe a smutne pouceni. Litam na zahrade, to ted nemusim resit.. Blbost....
Čím více to ukazuje na to, že jsi si asi nechtěně aktivoval IOC (asi do CL, v HL by jsi to paradoxně zachránil jen přitažením kniplu k sobě a dostatečnou výškou), špatně udělaný GPS lock měl kdovíjakou polohu a kurs, nicméně zdvih šel ovládat pravděpodobně i dolů, asi jsi to měl raději nechat padnout s přijatelnějšími následky. Jak jsi to měl přeplé na GPS, IOC bylo aktivní a kniply v IOC/CL fungují trochu jinak, takže proto se Ti to zdálo, že to nereaguje. Jestli jsi v rámci záchrany přepnul na ATTi a dal neutrály, už Ti to unášel jen vítr (stabilizace polohy je tady vypnutá)... A houk fouk.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 15:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
@proky:Je to smutné, ale pokud ho nějakým způsobem nezískáš zpět, tak nebudeš ani první, ani poslední, já jsem jeden z těch nešťastníků, kteří o jeden přišli a další si koupili. V poslední době jsem konečně dodělal vytoužené FPV, ale letěl jsem jen párkrát. Nevím proč, ale nějak mě to nechytlo. Přes kamaráda jsem sehnal létaného malého dvojplošníčka a s tím létám pořád. Zatím bez havárie, ťuk ťuk.
Trochu odbočím.
Nějakou dobu (pokud jste si všimli) se řeší poslední vydání nařízení ÚCL. Jde o to, že podle něj už Phantomy a podobné prostředky spadají pod bezpilotní letadla a pro jejich provoz je potřeba POVOLENÍ ÚCL. Nedělám si srandu. Nutné je povolení, drahé několikatisícové poplatky, jinak hrozí několikamiliónové sankce... Jde o bod 1 c http://www.caa.cz/aktualni-informace-k-provozovani-bezpilotnich-letadel-a
Řeší se to tady, tady a tady. Přeberte si to, jak chcete. Sorry za OT.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 15:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Marek_Km píše:
...V poslední době jsem konečně dodělal vytoužené FPV, ale letěl jsem jen párkrát. Nevím proč, ale nějak mě to nechytlo. Přes kamaráda jsem sehnal létaného malého dvojplošníčka a s tím létám pořád. Zatím bez havárie, ťuk ťuk.
Trochu odbočím. Nějakou dobu (pokud jste si všimli) se řeší poslední vydání nařízení ÚCL. Jde o to, že podle něj už Phantomy a podobné prostředky spadají pod bezpilotní letadla a pro jejich provoz je potřeba POVOLENÍ ÚCL. Nedělám si srandu....
Všiml jsem si, že jsi tady již nějakou dobu nebyl :(
S tím doplňkem X od ÚCL je to bohužel pravda, tady bych to také nechtěl řešit, na tomto fóru je hned několik vláken k tomuto kontroverznímu nařízení, nicméně se stává pravdou pomalu to, že já osobně létat budu jezdit asi jen někam do zahraničí (nejraději opět do Afriky :D ), kde z toho bude ještě nějaká radost beze strachu z udání souseda či závistivce a placení dalších daní a vedení nesmyslných evidencí apod....
Zatím jsem letos ještě nelétal (doléčuji stále zápal plic), ačkoliv již mám od začátku února platné pojištění od Allianz na 1 meloun, které mě mimoch. dle výkladu doplňku X je asi k ničemu, protože se týká modelů :(
Tak se nám nějak smráká...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 16:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2014
Příspěvky: 9
gardenroute píše:
nicméně zdvih šel ovládat pravděpodobně i dolů, asi jsi to měl raději nechat padnout s přijatelnějšími následky.

Asi mas pravdu, kdybych tusil, ze poleti takto pryc, tak bych to nechal radeji narazit, ale tohle se mi zatim nikdy nestalo.
Letani s touto potvurkou (ted, kdyz mi takto ulitla, jak ji rikam hur ;)) me chytlo. Uz premyslim, jak nasporit a co si koupit, zda to stejne ci model na frekvenci 5,8 GHz, abych mohl koukat na online video.
Jeste resim, zdali se neda neco ziskat od pojistovny, kamera byla z prace, takze treba odpovednostni pojistka? Nemate nekdo zkusenost?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 16:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Je možné, že to ještě nějak upraví, protože jinak... Kdyby to povolení k REKREAČNÍMU polétání nebylo tak drahé, tak si to snad člověk i vyřídí, ale takhle??? Dlouho jsem nad tím přemýšlel, jak z toho ven a jediné řešení kromě té nekřesťansky drahé registrace je prachsprostě odmontovat GPS modul, ovšem pak člověk přijde o stabilizaci v prostoru, o IOC funkce (které vůbec nepoužívám), ale hlavně o FS, takže v případě ztráty signálu to nejspíš sedne na zem, ale pod úhlem, v rychlosti v jaké to naposledy letělo, případně na jakou rychlost to rozhýbe vítr... :roll: :roll: :roll:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 16:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Věřím na zdravý rozum, jinak létám jinde.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.03.2014 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Já právě věřit přestávám. Hrozba pokuty, kterou by splácely ještě moje děti mi moc klid nepřináší...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1684 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz