Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 8:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2009
Příspěvky: 77
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 19
Ahoj,
teď jsem si to přečetl, tak pouze info, snad se to hodí všem, co lítají:

Je to aplikace do mobilu - informace o provozu dronů v České republice, včetně leteckých prostorů všem uživatelům, včetně amatérů, kteří si po nákupu drona netuší, co smí a co ne.

MAIA je prozatím k dispozici pro Android, na verzi pro iOS se pracuje. Nabízí evidenci létání, sdílení a zobrazená všech přihlášených aktivních dronů v Česku, automaticky upozorňuje na omezení ve vzdušeném prostoru v místě letu či na vyhledávaném místě, dělá automatické záznamy do zápisníků letů, spravuje letové údaje, usnadňuje předletovou přípravu, upozorňuje na ostatní provoz a nabízí také aktuální informace o legislativě.

Aplikace ke stažení zde:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ners&hl=cs

Zajímavý rozhovor zde:
http://www.lupa.cz/clanky/ceska-aplikac ... ni-letani/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 12:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Doufám,že ta aplikace taky tajně posílá info o uživateli,popřípadě včetně selfi fotečky. Když už ty androidí pádla mají tu přední kameru,tak proč ji nevyužít :-) :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 13:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
graup15 píše:
Doufám,že ta aplikace taky tajně posílá info o uživateli,popřípadě včetně selfi fotečky. Když už ty androidí pádla mají tu přední kameru,tak proč ji nevyužít :-) :-)

Musíš si přelepit čočku izolepou. :) Jinak se mi to líbí, přehledná informace o prostorech, stačí kliknout na mapu a vypíše to všechno. Ještě by to šlo vylepšit ohledně prostorů LKTSA. Tam lítají stíhačky ve 100 m přes půl republiky na střelnici Libavá zrovna kolem mě. Do těch prostorů můžeme ale musíme si přečíst aktuální AUP jestli nejsou aktivní. Kdyby to ta aplikace sama načetla a prostory zafialověla tak by to bylo dokonalé.
Tady je seznam prostorů:
Příloha:
prostory.pdf [134.66 KiB]
137 krát


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 13:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2013
Příspěvky: 412
Bydliště: Praha 8 , ČR
Obrázky: 1
Taky se mi to líbí, ale chybí mi tam jednoznačná informace "tady můžeš do 300m" nebo "tady to ani nezkoušej". Kdo se neorientuje v těch zkratkách, zase neví nic. Nebo jsem to jen nenašel?

_________________
Fut.T9CP+Duplex, Fut.FC16+FrSky, elektro i spalováky, quadrocop. s APM 2.5, LMS Sedlec


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 14:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2006
Příspěvky: 1403
Bydliště: Kladno
Bohužel na 6.0.1 mi po povolení žádosti o GPS padá :(


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 15:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
Asek píše:
Taky se mi to líbí, ale chybí mi tam jednoznačná informace "tady můžeš do 300m" nebo "tady to ani nezkoušej". Kdo se neorientuje v těch zkratkách, zase neví nic. Nebo jsem to jen nenašel?

To tam právě je a velmi přehledně. Když kdekoliv klikneš tak napíše co je to za prostor a od jaké výšky platí. A když je od nula metrů tak tam nesmíš ani vyskočit. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 16:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2013
Příspěvky: 412
Bydliště: Praha 8 , ČR
Obrázky: 1
To jo, ale když třeba nevím, co je CTR, tak sice vím, že sahá od země do 1500m, ale nevim, co si v něm můžu dovolit. I když tuto informaci nakonec najdu (kupodivu) ve filtrech prostorů.

_________________
Fut.T9CP+Duplex, Fut.FC16+FrSky, elektro i spalováky, quadrocop. s APM 2.5, LMS Sedlec


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 17:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2007
Příspěvky: 465
Bydliště: Brno
Hmmm na starem androidu 4.0.4 to nejede a na WP to ani neni a asi ani nebude.

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 18:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
Ještě doplním: pokud se nacházíte v prostoru kde létají "roury" ve 100 metrech (LKTSA), tak je potřeba zjistit aktivaci prostoru na http://aup.rlp.cz/ (a nebo se držet při zemi).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 21:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5446
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
OK2BUH píše:
Ještě doplním: pokud se nacházíte v prostoru kde létají "roury" ve 100 metrech (LKTSA), tak je potřeba zjistit aktivaci prostoru na http://aup.rlp.cz/ (a nebo se držet při zemi).


1) nejde jen o LKTSA ale i LKTRA
2)"a nebo se držet při zemi" je někdy dost zavádějící, protože si to občas armáda zabookuje i od GND a pak se nějaký modelář potká v 50m s pc 21 a podobně. Mkrnout na aisview snad nikoho nezabije. Vím o čem mluvím.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Ta věc ve vzduchu je AH 64 a mimochodem to ten den měli zabookovaný až od 300ft. Letos už to měli všechny dny od GND.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 22:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
...je to velká věda, co by modelář měl znát....jen mi nikdo neřekl, jak modelář zjistí výšku letu?...odhadem?....
Tak to bude asi pořádné hausnumero!...
Ale jen houšť...je vše potřeba omezovat, zakazovat, organizovat...až se z toho po.....


Naposledy upravil 2952 dne stř 16.03.2016 22:47, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 22:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Myslím si, že tohle se běžného modeláře moc netýká.
Mimochodem, stále přemýšlím, co znamená ten nadpis tématu :? .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 22:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5446
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
2952 píše:
...je to velká věda, co by modelář měl znát....jen mi nikdo neřekl, jak modelář zjistí výšku letu?...odhadem?....
Tak bude asi pořádné hausnumero!...
Ale jen houšť...je vše potřeba omezovat, zakazovat, organizovat...až se z toho po.....


Stejně by mohl mluvit cyklista, ne? Nějaký omezení, povinný helmy pro děti, akorát další nařízení a komplikace. A ani si už jako cyklista nesmíš dát pivo, dvě a vyrazit na silnici. No to je fakt policejní stát tohleto.

Vzpamatujte se, těch pravidel není tolik, to se naučí každej, kdo má aspoň trochu zájem a není úplně dementní nebo jinak vážně nemocnej.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 23:07 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 4749
Bydliště: Brno, CZ
Blog: Zobrazit blog (4)
HonzaS píše:
Vzpamatujte se, těch pravidel není tolik, to se naučí každej, kdo má aspoň trochu zájem a není úplně dementní nebo jinak vážně nemocnej.

...nebo majitel DJI :D

_________________
Tom


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 23:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Citace :
Stejně by mohl mluvit cyklista, ne? Nějaký omezení, povinný helmy pro děti, akorát další nařízení a komplikace. A ani si už jako cyklista nesmíš dát pivo, dvě a vyrazit na silnici. No to je fakt policejní stát tohleto.

Vzpamatujte se, těch pravidel není tolik, to se naučí každej, kdo má aspoň trochu zájem a není úplně dementní nebo jinak vážně nemocnej.[/quote]


....máš pravdu...to vše mohu ovlivnit.....ale pořád mi nikdo neřekl, jak při největší snaze měřit výšku ? :-)...a od toho se vše odvíjí :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz