px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 30.01.2017 19:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 3766
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Není to toto?
Citace:
1) Basic Gain
Pitch and Roll: To the gains of Pitch and Roll, if you release the Pitch or Roll stick after command stick, multi-rotor should be back to hovering state. If the reaction of multi-rotor in this procedure is too soft (large delay), please increase the basic gain slowly (10%-15% each time) until vibration emerges after you release the stick. Then decrease the gain a little until vibration just disappears. Now the gain is perfect, but the reaction of the attitude change is slow. You can follow the way introduced at the end of this section to tune the attitude gains.

Yaw:The way of tuning the Yaw gain is the same as the way of adjusting the Tail Gyro. If you want fast stick reaction speed, increase the gain, otherwise decrease the gain. However, the spin of multi-rotor is produced by the counter torque force, and the magnitude of which is limited. Therefore, large gain will not produce tail vibration like helicopter, but severe reaction at the start or stop of motors, which will affect the stabilization of the other directions.

Vertical: You use two methods to judge if the Vertical gain is good enough: 1) The multi-rotor can lock the altitude when the throttle stick is at center position; 2) The change of altitude is small during the flight along a route. You can increase the gain slowly (10% each time) until the vibration emerges along the vertical direction or the reaction of throttle stick is too sensitive, then decrease 20% of the gain. Now it is a suitable Vertical gain.

2) Attitude Gain
Attitude gains determine the reaction speed of attitude from command stick, the bigger the value the quicker the reaction. Increase it for sharper and quicker leveling action after command stick released. The control feeling will be stiffness and rigid if the value is too high; and sluggish leveling action and slow braking if too small.


Nefunkční DJI NAZAM Assistant_2.40 pod windows 10
=================================================

Zdravím.
Pokud někdo používáte Windows 10, tak si dovolím upozornit na problém s DJI_WIN_Driver_Installer a následně i DJI NAZAM Assistant_2.40.

Naza V2 jsem měl konfigurovanou ještě pod W7 a potřeboval jsem doplnit ovládání pro gimbal a při pokusech s Taranisem mi pořád NAZA Assistent nechtěl zobrazovat připojení. Problém jsem hledal v Taranisu a připojení přes S-Bus. Není tomu tak, koptera na vysílačku reaguje bez problémů a motory jde odarmovat. Problém je jen s konektivitou k PC.

Při instalaci ovladače DJI_WIN_Driver_Installer to šlo přes výstražné okno s hláškou "An administrator has blocked you from installing this app. For more information contact the administrator." Potvrdil jsem to a následně nainstaloval i poslední verzi Assistenta. Po připojení na USB ale Assistent nereaguje a modré a červené světlo v něm nebliká. Mám administrátorské práva, nastavil jsem plné práva na DJI adresář a pořád to nefungovalo i když jsem to spouštěl jako správce.

Řešení jsem pak našel na http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... stcount=34 a funguje to. Je docela ostudou pro DJI, že to neřeší.

Snad to někomu pomůže.

For people having issues installing the device on Windows 10, I think I have the answer (well it worked for me anyway)

1) First, you have to disable the requirement for drivers to be signed, a guide can be found here for windows 8.1 and Windows 10 users:
http://www.howtogeek.com/167723/how-to- ... d-drivers/

2) Once that has been done, open device manager on your PC and expand the Serial ports section, now if you plug and wait then unplug your naza, you should see one here called USB serial device that will have a COM number of 1-15 possibly after it. This will be your Naza.

3)Right click your COM device, click 'update driver Software', then click 'Browse my computer for driver software'
4) then click 'let me pick from a list'.
5)Click 'have disk' then browse to the location the DJI driver software put the drivers (generally 'C:/Program Files (x86)/DJI Product/DJI Driver vx.xx' or similar. In this folder will be a 3 source folders, you will need to open the Source64 folder then select the .inf file and click open
6) The device driver box should now have DJI USB Virtual COM or similar in, click this then click next. This should successfully install the device driver and allow the software to now see your Naza. If at the last stage you get an error saying the driver could not be installed, you may not have completed step 1 correctly and disabled driver signing, or the driver may be corrupted. In the latter, uninstall the device drivers from the Remove Programs section of control panel, reboot, then install the driver package again from DJI.

If the above has helped, please quote the post and let me know, also any issues please let me know and i'll do my best to help.

If USB Serial Device does not show up in device manager for you or does not disappear when you unplug/plug the USB cable for the Naza THIS GUIDE WILL NOT HELP YOU

Video k tomu na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=YxE6fEBaCaY


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 30.01.2017 20:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 112
Bydliště: ústecký kraj
je potřeba windows restartovat s vypnutou kontrolou podpisu ovladačů a pak je přeinstalovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 30.01.2017 21:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 79
Jio to je ten problém.a problém te angličtiny.



Caven šlo by to trošku víc rozvést třeba do SZ.



Díky moc za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.02.2017 17:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2009
Příspěvky: 111
Bydliště: Praha 6
Ahoj, prosím pomoc s podivným problémem. Postavil jsem copter 250 s ridici deskou naze32. Prijimac mám PWN. Kdyz jsem ho postavil, vse fungovalo az do te doby, dokud jsem ho neodpojil od pc a chtel ho proletet... Najednou nesel ARM. Tak jsem ho znova pripojil k pc a zjistil jsem, ze ac prijimac blika (tavri se, ze je pripojen), tak ridici deska vubec nereaguje na me pohyby (tvari se, ze vubec nedostava signal od prijimace). Zkousel jsem tedy vsechno mozne i nemozne nastavovat, ale naprosto nezavisle na tom to chvili funguje a chvilku ne. Jako kdyby byl nekde spatny kontakt, ale to jsem prekontroloval 3x. Stejne tak jsem zkousel dva jine prijimace se stejnym vysledkem (chyba v prijimaci se teda da asi vyloucit). Cim prosim muze byt zpusobeno, ze prijimac chvilku funguje a chvilku ne? Jak mam postupovat, abych se dobral k tomu v cem je chyba? Uz me nic nenapadá, děkuju za rady.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.02.2017 17:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5241
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Pokud funguje kdyz je pripojeny k PC a odpojeny nefunguje tak je nejspis nejaky hokej v napajeni.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.02.2017 17:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2009
Příspěvky: 111
Bydliště: Praha 6
to se stalo jen napoprve... ted uz mi zase chvilku nefuguje vubec, nezavisle na pripojeni k pc´... jen zvesela blika jako by bylo vsechno v pohode... takze šťávu má...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.02.2017 17:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2009
Příspěvky: 111
Bydliště: Praha 6
takhle, propojeny k PC (cleanflight) nefuguje vubec, kdyz pripojim aku, tak se rozblika, ale v pc je videt ze stejne nereaguje...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.02.2017 18:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5241
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
to to nevim ale pokud by jsi chtel overit ze je prijimac v cajku a generuje signal tak muzes PCcko jako osciloscop

https://www.zeitnitz.eu/scope_en
http://www.instructables.com/id/Use-You ... illoscope/

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.02.2017 0:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 1944
Bydliště: Košice, SK
Alebo servo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.02.2017 8:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5241
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
macil píše:
Alebo servo.


No, je fak ze PWM neznamená jeden drat ale ja to tak nějak předpokládám. Asi deformace z toho jak stavím ja

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.02.2017 11:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2009
Příspěvky: 111
Bydliště: Praha 6
Díky zkusím to, teď to zase funguje :) tak až zase odmítne spolupráci


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.02.2017 23:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.2.2017
Příspěvky: 3
Predpokladam spravne, ze mas RX s Naze propojeny kabliky kde je zem a 5V jen na jednom konektoru a zbytek kanalu ma pouze jeden dratek pro signal?
Overil bych zda jde v dobe kdy se to projevuje do RX proud z NAZE (pokud ma RX kontrolku, poznas snadno, jinak nutno premerit).
Pokud ne, je problem s pripojenim napajeni z NAZE do RX (5V a zem) - spatny kontakt, studenak atp..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2017 12:06 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 79
Připojení vyřešeno.
Pořídil jsem novou rc soupravu taranis a nejde mě v naze nastavit 3 polohový přepínač na změnu režimů.kdyz ho nastavím v krajní poloze na GPS tak při přepínání mě chodí nesmyslně.Čím se to doladí?
DikY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2017 19:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 335
Bydliště: Chebsko
... a co ti pri prepinani ukazuje posuvnik v NAZA asist. /Basic/RC ???
Musi presne ukazovat na pozici, kterou ocekavas po prepnuti. Pokud je na rozhrani modu, tak to muze blbnout.
Vetsinou je potreba subtrimem na kanale, ktery mas pro "U" (ControlModeSwitch) trochu poladit relativni stred prepinace ... :wink: 8)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2017 20:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 72
Bydliště: Hostišová-Zlín
Ahoj, potřeboval bych schéma propojení mezi NAZE32 rev 5 a JETI přijímačem přes EX BUS. Zkouším to v BETA FLIGHT a moc se mi to nedaří. Nejsem si jistý, zda mám správně dané kabely. Díky Martin

_________________
Goblin 700 spirit ,Goblin 380 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz