Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 11:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2007
Příspěvky: 465
Bydliště: Brno
i6x ma jeste proti i6 vyhodu toho ze vsechny prepinace maji sve "+-s" takze muzou byt proporcionalni i klasicke 3-x polohove prepinace

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 11:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3881
Ono to jde celkem snadno dobastlit i u i6 s posledním fw, u i6x to je jednodušší pro laika, ale zase se starší i6 u nás snáze a levněji sežene.
Nejde ani tak o absolutní rozdíl v ceně, spíš o dostupnost pro ČR - klasická i6 se běžně vyskytuje i v EU skladech bez problémů s cly a DPH, teď nedávno jsem kupoval za 1180 korun včetně poštovného, zatímco i6x bývá v EU dražší a z Číny to obvykle neprojde bez dopočtení DPH, což je zase to samé.
Ale asi je to jen otázka času a postupně mírně vylepšená I6X převládne všude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 11:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 120
Bydliště: Nymburk
Včera mi přišla nová i6X a můžu jen doporučit. Malá, lehká, přehledný menu, 10 kanálů, a x možností.. Pro začátečníka nejlepší co se dá sehnat. A za 1200 i s přijímačem super!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 12:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 200
FS-i6 jsem bral jsem 2x z Banggood a bez cla.
FS-i6x nejde flashovat, je jiná vevnitř.
koukám že jde taky )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 14:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 980
Bydliště: uhlířská lhota 74
jyrry píše:
Tomáši, jak bys viděl použití tohoto rádia na řízení tanku - tedy 2 kanály na motory, mixovat "spolu" i "proti sobě" (točení na místě), plus mraky blbinek (věž, kanon, světla, kouření, zvuky, .....)?


no tak zrovna zde musím zareagovat neb právě tuhle soupravu dávám do svých na kšeft stavěných zakrmovaček (zatím 8 kusů) které jsou všechny řízeny systém ,,RAJČÁK,, jediné co mě štve je nutnost vypilovávat či odlévat vratné páky na ten plynovej kanál, protože jsem je samostatně jako kus náhradního dílu s pružinou nesehnal......
Mixy plyn-kormidla jsou blbost pokud jde o tank či lod. Pokud člověk řídí motory, toto vubec nepotřebuje . Cit v prstech je důležitá věc. I opovrhovaní antimodeláři-rybáři toto zvládají zhruba po 5 minutách zaškolení bravurně a umí se vymotat i z leknínů na rybníčku.
Někdy přehnané a zbytečné používání elektroniky vede akorát tak k neumětelství, ale je dobrým zdrojem ,,kurvítek a okecávek,, proč-že to vlastně nefunguje, jak bylo předpokládáno...... bohužel to píšu ze zkušenosti se zákazníky.
Neměl jsem jedinou reklamaci na tuhle RC soupravu.
Za mě je skvělá a umí mnohem více a levněji, než ty co jsem osazoval na přání zákazníků a u mnohých už i za TGi6 vyměnil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 15:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16026
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ufon13 píše:
......
Mixy plyn-kormidla jsou blbost pokud jde o tank či lod....

A je zbrklé takto reagovat když nevíš jak to chceme řídit... ale rajčáky to nebudou
:roll:
Když to odvoláš, mladej ti ty páky namodeluje a pak vytiskne libovolné množství :-P :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2009
Příspěvky: 982
Bydliště: Praha 9 Kyje
Obrázky: 0
tomashr píše:
Bohužel se mýlíš, problémů se Spectry bylo opravdu dost (a plně dokumentovaných, žádné drby z třetí ruky).
Spíš ale šlo o menší spolehlivost (pokles výkonu modulu, diskutabilní přijímačec atd.), ne o principiální chybu DSM2 protokolu. V reálu bylo DSM2 možná dokonce v některých ohledech lepší než dnešní DSMX, na něj se plně přešlo spíše z důvodů legislativy než že by šlo o jednoznačně lepší řešení.


Ale nemýlím, byl jsem u zrodu DSM2 kolem roku 2007, bylo nás plno modelářů, kteří tento systém začali kupovat a využívat, byl u nás jako první 2,4GHz. Kdyby čína nedělala kopie typu Orange, (dokonce i na pohled stejné přijímače se značkou Spektrum, ale vyrobené v číně, ne v Taiwanu - tam se vyráběly pro Spektrum originály) tak se o nějakých kolizí či výpadků ani nedozvíš.
V mém okolí bylo plno lidí a ani jeden, pokud měl originál Spektrum rádio a přijímač, neměl problém se signálem. Ano, může se stát, že každý výrobek může mít občas vadu, pak samozřejmě k něčemu dojít může. Dodnes jsem neslyšel oficiální stanovisko, že by DSM2 byl špatný protokol, který může být rušený, nebo něco takového. Lítá s tím půl ameriky a zásadní problémy nemají. Takže slova že DSM2 je tragický protokol nejsou dle mého názoru na místě.

_________________
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 18:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
TomasTR píše:
...to jsou ale zase kecy!!!!... padalo ti to max na ruce!!!

Když se ti v 20-50m vypne motor a letadlo plynule pokračuje např. v mírné zatáčce a někdy až do země, tak to nejsou ruce. ;-)
Bylo to více případů a s různými modely/přijímači. K problému s napájením příjímače nedošlo (viz reakce na failsafe, pokud byl nastavený).
Každopádně mě to naučilo používat zodpovědně failsafe. Lepší mít kormidla v neutrálu a vysunuté klapky / brzdy než aby zůstala tam kde jsou a na zemi to někoho zabilo.
Nejčastěji k problémům s DSM2 dochází blízko husté zástavby a domácích wifin. DSM2 přeskakuje pouze mezi dvěma (asi náhodně) zvolenými kanály při zapnutí, DSMX volí dynamicky ze všech kanálů.
DSM2 byl opravdu tragický, proto také poměrně rychle přišel DSMX. Proč by jinak DSM2 nahrazovali urychleně něčím jiným, co je naopak spoustu let beze změny? Legislativa to nebyla, tam šlo spíše o omezení vysílací výkonu apod.

Možná žes ty a tví kamarádi ani nepoznali, že občas nespadli na ruce :lol: a asi proto ani nečetli jiná fóra, která se tomu věnovala:
http://www.wattflyer.com/forums/showthread.php?t=67190
http://www.rcuniverse.com/forum/rc-radi ... ckout.html
A padají (padali) na to v Americe i jinde:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... st37767403
https://www.flyinggiants.com/forums/sho ... ost1568890


Naposledy upravil Grugh dne úte 29.08.2017 18:39, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 18:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3881
Grugh píše:
Legislativa to nebyla, tam šlo spíše o omezení vysílací výkonu apod.


No a to je právě ta legislativa :lol: DSM2 totiž vzniklo a získalo popularitu v USA, kde byl pro danou modulaci přípustný větší vyzářený výkon, tak to docela fungovalo. Bohužel v Evropě s tím byly od začátku potíže, moduly s nižším výkonem už tak skvěle nechodily a situace se spíše stále horšila. Proto vlastně úplně všichni bez výjimky postupně následovali Futabu, která také již v roce 2007 uvedla FASST, jehož princip v čase obstál a v různých formách se užívá všude (včetně zde debatované levné FS-i6).

Nicméně v jednom bodě mám názor trochu odlišný - pokud vím, tak naprostá většina těch pádů u Spektra ve stylu, který popisuješ, souvisela s problémy s kvalitou (výpadky vf, blbé ošetření chybových stavů atd), případů skutečného zarušení zase tak moc nebylo ani v EU. A smutné je, že tyto problémy měly i právě i originály, ani náhodou nešlo jen o "Orange" a podobné klony :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 980
Bydliště: uhlířská lhota 74
jyrry píše:
A je zbrklé takto reagovat když nevíš jak to chceme řídit... ale rajčáky to nebudou
:roll:
Když to odvoláš, mladej ti ty páky namodeluje a pak vytiskne libovolné množství :-P :mrgreen:


:lol: neodvolám......... :lol:
a tisk nechci umím odlévat, páku mám za 30 vteřin i s vakuem. :wink:
ale doplním , PRO MĚ JE MIXOVÁNÍ BLBOST A ZBYTEČNÝ ZDROJ DALŠÍCH MOŽNÝCH PROBLÉMŮ..... každej at si řídí jak mu libo...... já už z mixování vyrostl. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 7:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16026
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ufon13 píše:
.... každej at si řídí jak mu libo....

Presne tak. Tudiz komu je libo mixovani, tak mixuje. Kdyz to umi :mrgreen:
Neoznacuji jako blbost neco co nepouzivam, neumim, nemam pro to vyuziti. A nemusim to psat velkejma. :|
edit: a nemusím mít poslední slovo :lol: :lol: :lol:

Mimochodem, to jsme (jste) tazateli teda pomohli s vyberem...
Ostatne jako obvykle :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 14:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 980
Bydliště: uhlířská lhota 74
jyrry píše:
Presne tak. Tudiz komu je libo mixovani, tak mixuje. Kdyz to umi :mrgreen:
Neoznacuji jako blbost neco co nepouzivam, neumim, nemam pro to vyuziti. A nemusim to psat velkejma. :|

Mimochodem, to jsme (jste) tazateli teda pomohli s vyberem...
Ostatne jako obvykle :roll:

Mno...... já to tak označuju díky několikanásobné zkušenosti a pro mě to blbost je...... malejma nebo velkejma ,,bukvama,, :lol:
Tazateli jsme nezávisle doporučili a zkušeností podpořili čínskou tzv. šuntovku jak je TGYi6 jinde a celkem často nazývána
a tudíž tazatel info. dostal, budiž mu přán jeho vlastní výběr....... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 14:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 980
Bydliště: uhlířská lhota 74
jinak já osobně ji stále ještě nemám........ bohužel je na 2,4 které neumí vysílati pod hladinu.......ale pro hladinová plavidla ji mám v merkua asi to bude přáni ke 52tinám...... jen už koukám jak ji upravit křižáky na ovladače azipodů. :lol: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 17:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
ufon13 píše:
Mno...... já to tak označuju díky několikanásobné zkušenosti a pro mě to blbost je...... malejma nebo velkejma ,,bukvama,, :lol:

U složitějších modelů to není blbost, ale nutnost. Např.:
flaperons, elevons, tailerons, ...
kompenzace momentu vysunutých klapek,
4 servové křídlo větroně s plně ovladatelnou odtokovkou nebo crow brzda,
snap flap mix,
2xEDF a 3D vektorování tahu,
...
Zvláště tu komenzaci klapek nebo snap flap může využít i začátečník s méně kanálovým modelem.
Možná že svojí práci může za jistých okolností udělat i dobrá "čínská šuntovka". Ale nemám s ní zkušenosti.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 17:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 980
Bydliště: uhlířská lhota 74
samozřejmě se nebavím o ,,poletuchách,, ale o tancích a podobně ovládaných samohybech....to pro mě vyplynulo z kontextu vlákna od vstupu kolegy ,,jyrry,,.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz