Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 925 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 62  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 20.05.2008 10:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2006
Příspěvky: 79
Hi! :D
Lidi co vlastníte EGE Pro - jaké máte zkušenosti s chlazením motoru a vnitřností? :?:
Jestli máte alespoň tak silnej motór jako já, není mu moc teplo? 8O
Teď začínám stavět, dávám tam Dualsky 3530CA 75g / 250W, 25A regulejtr a Polyqest 2500mA. 8) 8)
Moc se mi nepozdávají :? malé sací otvory a ještě menší otvoty výfukové. :lol:
Asi odfuky zvětším, a na vcucy :lol: přidělám nějaké dopředu natočené nasávače vzduchu. :idea: Ten tam bude tudíž natlačovám rotující vrtulí. :wink:

_________________
EGE Pro, Potensky Junior [ztracen-nalezen-zničen], PicooZ :-) , stary rozbity A1, maly rozbity házedlo;
ve výstavbě akrobatický elektrovětroň.


Naposledy upravil iX dne pát 23.05.2008 5:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2008 11:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2006
Příspěvky: 79
MMMM... nikdo? Všichni studení :?: :?: :?

_________________
EGE Pro, Potensky Junior [ztracen-nalezen-zničen], PicooZ :-) , stary rozbity A1, maly rozbity házedlo;
ve výstavbě akrobatický elektrovětroň.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2008 14:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 142
Bydliště: Praha 5 Stodůlky
jaký dáváte kužel na easyho?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2008 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2006
Příspěvky: 980
Bydliště: Sokolov
siemens píše:
jaký dáváte kužel na easyho?

Tak aby to bylo hezký... ! :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2008 14:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2006
Příspěvky: 980
Bydliště: Sokolov
iX píše:
Hi! :D
Lidi co vlastníte EGE Pro - jaké máte zkušenosti s chlazením motoru a vnitřností? :?:
Jestli máte alespoň tak silnej motór jako já, není mu moc teplo? 8O
Teď začínám stavět, dávám tam Dualsky 3530CA 75g / 250W, 25A regulejtr a Polyqest 2500mA. :arrow: :arrow:
Moc se mi nepozdávají :? malé sací otvory a ještě menší otvoty výfukové. :lol:
Asi odfuky zvětším, a na vcucy :lol: přidělám nějaké dopředu natočené nasávače vzduchu. :idea: Ten tam bude tudíž natlačovám rotující vrtulí. :wink:

Jestli to dobře chápu, tak máš Dualsky 3530-12CA (250W), já teď řeším obdobnou věc, chtěl bych dát místo 7-8čl. NiMH 3čl Lipolku, ale mám pocit, že s vrtulkou 10x6 něco uškvařím..... :( Mám ale jen EGE.
Kolik ti to celé váží s tou PQ 2500 mAh ???


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 5:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2006
Příspěvky: 79
Ještě to nemám postaveny... Sama LiPoly má 199g 8)

_________________
EGE Pro, Potensky Junior [ztracen-nalezen-zničen], PicooZ :-) , stary rozbity A1, maly rozbity házedlo;
ve výstavbě akrobatický elektrovětroň.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 6:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3074
Bydliště: Lysá n/L, ČR
Obrázky: 0
a co třeba použít chladící turbokužel?

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 8:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2007
Příspěvky: 4284
Bydliště: Praha-východ (Měšice)
Duralový turbokužel od pohodalet.cz ale v motorovej prepážke musia byť otvory na vstup chladiaceho vzduchu, inak to postráda zmysel.

_________________
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 8:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2006
Příspěvky: 980
Bydliště: Sokolov
Pokud tam dá ten Dualsky motor, tak ten se dá namontovat obráceně. Nebo dokonce se montuje obráceně. Takže turbokužel pomůže. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 9:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3074
Bydliště: Lysá n/L, ČR
Obrázky: 0
Turbokužel chladí také hřídel a od hřídele se chladí vnitřek motoru

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 9:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2006
Příspěvky: 79
Přesně tak! Mám turbokužel Pelikán a pochladím skrzz kov hřídele. A taky těma vcocačema vzduchu - jak se jim jenom říká? :roll:

_________________
EGE Pro, Potensky Junior [ztracen-nalezen-zničen], PicooZ :-) , stary rozbity A1, maly rozbity házedlo;
ve výstavbě akrobatický elektrovětroň.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 9:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2007
Příspěvky: 4284
Bydliště: Praha-východ (Měšice)
Ako myslíte...

_________________
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 10:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2007
Příspěvky: 3595
Bydliště: Frenštát p.R.
Hoši hoši, účinek turbokužele je sporný i při přesných otvorech v přepážce (tedy pokud se točí vrtule - s motorem v klidu na jeho vychlazení by to mohlo pomáhat víc). To by mě vážně zajímalo, kolik toho přes tu hřídel uchladí...

_________________
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2008 10:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
No u "normalniho elektrovetrone" (tzn s pomerem vykon/hmotnost minimalne 250W/kg :) ) je rezim provozu 15-30s na motor a pak dlouhe minuty klouzani. Takze tam se to chlazeni pres netocici se turbokuzel krasne uplatni.
Pokud si nekdo plete vetrone s motorakem a lita 5minut vkuse na 3/4 plynu, pak je situace asi jina.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: přepážka
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2008 0:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 562
Bydliště: Orlické hory
Tak mi shořel plecháč v gliderovi a musím tam dát něco jiného. Už mám stříďák AXI 2808/24 a z rcm mi přijde turbokužel z duralu 50mm. Motor chci dát jako obrácenou montáž na takový ten křížek ale nikdy jsem to nedělal.

Prosím poraďte jak mám udělat přepážku, hlavně ten otvor, aby se to chladilo.

Mám představu že ji udělám z překližky asi 4mm a že bude přesně v ose. Vyosení motoru bych chtěl udělat podložkama pod ten křížek. Paraďte jestli to není úplaná blbost ale mám to vyčtený z rcmanie.

Dík


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 925 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 62  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Burro, petrxn a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz