Malá poznámka - MKS6100 jsou v F5J opravdu dobrá na ocasky a křidélka, ale na klapky je to hodně na hraně. Částečně i silou, ale hlavně rizikem očesání při tvrdém přistání, převody se mění docela často.
Ve výsledku se tahle serva na klapky užívají spíš jen u light a ultralight verzí, pro běžné hmotnosti se ale berou větší serva, třeba KST X10 mini (
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=3247 ).
Jo a na okraj - pokud bys fakt chtěl na klapky 10g serva, tak bych řekl, že levnější alternativa MKS od BlueBird (BMS-125VW) jsou robustnější a vydrží více. MKS jsou o něco lepší kvalitou ve smyslu přesnosti atd., to ano, ale skutečně bych řekl, že BlueBird je odolnější (má i větší průměr hřídele a tak), což je zrovna u klapek dost důležité.
Já bych ty serva BlueBird také nezatracoval teť ty nové BMS-115WV+ jsou oložiskovaná a na klapky proč ne.Nevím jak dnes,ale co jsem měl pár těch starších tak hůře středily.Můj kamarád co létá F5D v repre je myslím používá na výškovce.
Osobně mám pár serv BMS-A10V a snesou úplně na pohodu srovnání s kst a jím podobným.