Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2019 21:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2008
Příspěvky: 301
Zdravím,

byla by prosím nějaká dobrá duše, co by poradila jak nastavit Blade MCPX do rádia? Jedná se o Jumper T12 Plus na OpenTX.
Případně alespoň nějak obecně. Zkoušel jsem, ale neměl jsem úspěch.

Případně děkuji.

Luc


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 5:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5748
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Zkusil bych se obrátit na nějaké forum, kde se řeší rady a typy ohledně nastavení rádia. popřípadě na toho, kdo Ti rádio doporučil. Možná také půjdou stáhnout postavené šablony vrtulníkových programů pro dané rádio.

_________________
LAheli LA700, Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco

Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 7:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
Mám síce mCPX, ale s inou riadiacou doskou, ergo neviem, či ti to pomôže...
https://www.rcmodelytt.sk/blade-mcp-x-m ... ch-rokoch/
Myslím, že origoš doska je obyčajný štvorkanál...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 17:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.4.2014
Příspěvky: 1103
Bydliště: ostrava-svinov
Napiš od kut jsi,a někdo se ti určitě ozve.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 22:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2008
Příspěvky: 301
ddano007 píše:
Mám síce mCPX, ale s inou riadiacou doskou, ergo neviem, či ti to pomôže...
https://www.rcmodelytt.sk/blade-mcp-x-m ... ch-rokoch/
Myslím, že origoš doska je obyčajný štvorkanál...


Ahoj,

tak tento Tvůj článek jsem vygooglil. Díky moc. Zkusím to podle toho.
Mám k tomu ještě problém, že jsem měl teď nějakou dobu pauzu a dnes jsem se po pravdě lehce pral i s nastavením jednoduchého letadla.

luc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 23:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2008
Příspěvky: 301
ago-56 píše:
Napiš od kut jsi,a někdo se ti určitě ozve.


Čakovice, Praha.
Bohužel toho vím málo a moje okolí ještě méně :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: čtv 17.01.2019 3:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
Vzhľadom na to, že som origoš mCPX dakedy lietal s DX5e, čo bol päťkanál, ktorý nemá žiadne heli mixy, myslím si, že to bude obyčajné AETR + cyklika.
Keďže mi origoš doska odišla, dal som tam nejakú WL dosku a tá potrebuje heli mix, ale pôvodná doska ho ( asi ) nebude potrebovať. Ale to je len moja domnienka, vyskúšaj...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: čtv 17.01.2019 5:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5748
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Jen by mne zajímalo, jak jsi přišel na to, že toto rádio podporuje protokol DSM?

_________________
LAheli LA700, Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco

Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: čtv 17.01.2019 7:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
OPR píše:
Jen by mne zajímalo, jak jsi přišel na to, že toto rádio podporuje protokol DSM?

No, neviem na koho je tvoja pripomienka adresovaná.
Ak na mňa, tak DX5ku som kupoval v cca 2009, ergo bežala na DSM, alebo DSM2 - už si nepamätám, ale s mCPX fungovala.
Ak na autora vlákna, tak Jumper T12 tiež Spektrum protokoly podporuje...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: čtv 17.01.2019 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5748
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Ano, bylo to na autora vlákna. Tak to se omlouvám, já viděl nějakou specifikaci podporovaných protokolů které prodejce přeložil do nějaké excelovské tabulky a tam dsm nebylo proškrtnuté.

_________________
LAheli LA700, Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco

Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: pát 18.01.2019 16:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2008
Příspěvky: 301
OPR píše:
Jen by mne zajímalo, jak jsi přišel na to, že toto rádio podporuje protokol DSM?


Podporuje. Je to takové to multiprotokolové rádio. Koupil jsem jako druhé ke Graupneru - ten mám jako hlavní na letadla. Nicméně mám nějaké Assany a tento vrtulníček. Tak chci mít jedno rádio hlavní a druhé právě na ty "zbytky/hračky".

Jinak k nastavení - asi to budu říkat ne právě přesně, ale ta elektronika od Blade si evidentně vše vyřizuje sama, takže když jsem to nastavil stupidně jako "letadlo", tak to skoro dělá to, co bych chtěl. Bohužel skoro - listy zůstávají vodorovně. Pamatuji se, že v tom neakrobatickém režimu se listy s přidáním plynu natočily a vrtulník mohl letět. Vše ostatní už ale dělá co má (plyn, otáčení kolem osy, správně se to naklání).
V zásadě se to chová jako třeba multikoptera s nazou, kdy to také vše řeší ta řídící jednotka a z rádia do toho posílám jen povely, kam to má letět.

Tak na tom jsem teď zaseknutý.

luc

p. s. omlouvám se, že to popisují takto, ale jinak to neumím. Vrtulníky vs programování rádia - to vůbec netuším.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX - nastavení rádia
PříspěvekNapsal: sob 19.01.2019 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
No, a keď ťa poprosím, nedal by si sem foto mixov? Čo máš na ktorom kanále namixované.
Možno by nebolo od veci aj nejaké krátke video, že čo to robí a čo nie...
Pri troche snahy to hádam niekam pohneme.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz