Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: ned 27.01.2013 20:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.1.2013
Příspěvky: 6
Zdravím, pořizuji si svůj první a poslední vrtulníček. Vybírám mezi těmito dvěma modely: http://www.rc-rcmodely.cz/rcmodely/eshop/2-1-RC-Vrtulniky/5-2-4-kanalove/5/51-Bravo-III-4ch-2-4GHz-RTF-BNF versus http://www.centuryrcmodel.com/cs/4ch/36-walkera-lama-2q-dural-gyro-24-ghz-rtf.html . Prosím, vás zkušené, co byste mi z dlouhodobého hlediska doporučili? Jediné zkušenosti z létání které mám, je paragliding. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: ned 27.01.2013 20:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.10.2012
Příspěvky: 195
Bydliště: Český Těšín
asi je to jedno, vem ten který se ti líbí...

_________________
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: ned 27.01.2013 22:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
Není to jedno,Bravo je celkem spolehlivá hračka od Firmy Nine Eagle;naproti tomu Walkera je poruchový šmejd s drahými ND.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: ned 27.01.2013 22:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2010
Příspěvky: 912
Bydliště: VSETÍN
Obrázky: 0
raging píše:
Není to jedno,Bravo je celkem spolehlivá hračka od Firmy Nine Eagle;naproti tomu Walkera je poruchový šmejd s drahými ND.

Taky bych to tak viděl.

_________________
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 9:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.1.2013
Příspěvky: 6
Díky za doporučení. Mám ještě jeden dotaz, který snad, budu formulovat správně. U Walkery jsem se díval na videa (YouTube) a malá vrtulka (rotor) na ocasu se točí současně s oběma hlavními rotory. Má to výrazný vliv na ovládání a tedy i pohyb vrtulníku a nebo je to jen věc na okrasu? Kdežto u Brava je ta vrtulka na ocasu jen pro ozdobu-netočí se. Přiznám se, že u té Walkery se mi to líbilo. Ale důležitá je hlavně funkce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
Pokud je u koaxialu vrtulka na ocase,je orientována horizontálně a při potlačení se otáčí,jedná se o tříkanál;vrtulka tlačí dolů,nebo nahoru a tím simuluje klopení-čili,takový "neochotný"let vpřed,vzad.
U koaxů 4 kanálů,bývá zadní vrtulka jen na ozdobu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 12:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Asi se točí jen proudem vzduchu od rotorů. Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 12:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2010
Příspěvky: 912
Bydliště: VSETÍN
Obrázky: 0
To že se točí ta vrtulka na ocasi způsobují listy hlavního rotoru,jinak je tam jen na okrasu,je to koaxiál,pokud by to už byl jednorotorový vrťas,tak by vrtulka na ocasi byla poháněna,budto motorkem nebo řemínkem či kardanem a měla za úkol aby se vrtulník netočil dokola,jak káča. :)

_________________
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 12:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2010
Příspěvky: 912
Bydliště: VSETÍN
Obrázky: 0
arda1 píše:
Asi se točí jen proudem vzduchu od rotorů. Radek

Tak jsi byl rychlejší :)

_________________
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 12:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.1.2013
Příspěvky: 6
Chlapi, moc děkuju za vysvětlení. Půjdu tedy do Brava. A doufám, že mě to bude chvilku těšit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 16:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
r.waclav píše:
... Půjdu tedy do Brava....
Mám s ním praktickou zkušenost (nebylo moje, kolega ho koupil pro kluka). Odlítal jsem s ním asi 20 baterek, posléze se kolega neudržel a lítal až ho několikrát poškodil, takže znám i opravy.

O něco hůř se chladí motory, než u např. obdobné hračky Colibri V4, jinak je letový projev prakticky shodný.
Při opravách vyžaduje trochu trpělivost kvůli rozebírání kabiny. Hmotnost oproti Colibri V4 je vyšší o cca 4 gramy - na délce letu se skoro neprojeví.
Několik tvrdých přistání odnesly lyže (samozřejmě lze koupit jako díl), během několika minut opraveno pomocí trubičky z propisek a smršťovací bužírky.
Stabilizační vahadlo není z uhlíku jako u Colibri V4, ale drátek zalitý v plastu (občas se havárií ohne, lze jej snadno vyrovnat v ruce). Taktéž má dvě táhla od vahadla k rotoru, V4 má jen jedno - (tam se při haváii občas uvolní a vyletí pryč, u Bravo III se nám to nestalo.

Doporučoval bych spíš verzi v kufříku a nabíječkou, náhr. listy, šroubovákem a další baterkou.
Celkově bych řekl dobrá hračka, hezky vypadá za letu a efektně svítí.
Možná by šla provést i úprava na větší výchylky cykliky jako mám u V4 (pak umí lítat docela rychle).

Jinak Bravo III = Colibri Sheriff

http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-modely ... eriff.html


.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 18:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1783
Bydliště: Zavar, SK
Z tych vrtasov, co si navrhol nemam skusenosti ani s jednym. Ale pokial netrvas na koaxiale, a mas PayPal tak toto
http://www.banggood.com/Wholesale-New-W ... 36779.html
ti spravi, myslim, lepsiu sluzbu a bude ta dlhsie bavit. Po vyse roku nie su treba ziadne ND ( ale je pravda, ze uplny zaciatocnik nie som), kolega ( totalny zaciatocnik) ho tiez v pohode rozlietal, a tiez bez ND ( ale pravda, ze on potreboval aj nejaky sekundak :D ). Ber to ako namet na uvazovanie ...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: úte 29.01.2013 20:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.1.2013
Příspěvky: 6
ddano007: díky za doporučení-juknul jsem na to, bohužel tento design se mi vůbec nelíbí, ale věřím, že to může být dobrá hračka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: úte 29.01.2013 20:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
r.waclav píše:
.... ale věřím, že to může být dobrá hračka

I s polomaketovým trupem existuje jednorotor, pod názvem Bravo SX:

http://www.va-models.com/eshop1/bravo-s ... 23939.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WALKERA LAMA 2Q nebo Bravo III, 4ch
PříspěvekNapsal: úte 29.01.2013 23:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.1.2013
Příspěvky: 6
corona píše:
r.waclav píše:
.... ale věřím, že to může být dobrá hračka

I s polomaketovým trupem existuje jednorotor, pod názvem Bravo SX:

http://www.va-models.com/eshop1/bravo-s ... 23939.html
Ano, tento model jsem viděl. Volal jsem prodejci (a současně s ním i servisnímu opraváři) a doporučil mi tentýž, ale dvourortor-je prý o dost méně poruchový a snadněji se ovládá. Mám ještě jeden a doufám už poslední dotaz. Objevil jsem toto: http://www.banggood.com/Wholesale-Gw-Xieda-9988-Overclocking-2_4g-4ch-Rc-Helicopter-With-Gyro-Rtf-p-45967.html
Konkrétně mi jde o dálkové ovládání. Měl ho někdo z vás v ruce? Z textu jsem nevyčetl, že by bylo napájeno AA 1,5V bateriemi a také postrádám přepínání MODU 1 a 2, což je pro mě velmi důležité. Díky moc za vaše odpovědi-pomůžou mi.


Přílohy:
SKU035379-004.jpg
SKU035379-004.jpg [ 43.79 KiB | Zobrazeno 1139 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz