Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 133 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2009 13:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.12.2008
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha
wrug píše:
Mam lamu v4 a představoval bych si z 4in1 vyhodit přijímač a dát tam svuj spektrum a propojit s vysílačem dx6i. Poraďte mi prosím jak propojit přijímač s reglem a jak nastavit vysílačku. Mockrát díky

Nezkoumal jsem ve svém heli jednotku 4in 1 podrobně ,ale myslím si že je vše spojeno na pevno a případné rozpojení by vyžadovalo docela odborný zásah.Řešením je spojení jednotky 3 in 1 z Blade s přijímačem

_________________
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2009 15:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2008
Příspěvky: 10
Už sem to vyřešil, jednotka 4in1 je ze 2 kusů sposeny dvěma konektory. Jeden znich jsem zapojil do spektrum přijímače do zástrčky na plyn a druhý na podvozek, nevim proč ale funguje to. Pak už jen stačilo nastavit mix gyra aby se vrtulník otáčel kolem osy a zapojit serva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: dobrý válec
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2009 21:41 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.4.2008
Příspěvky: 40
Bydliště: brno
[quote="wrug"]Mam lamu v4 a představoval bych si z 4in1 vyhodit přijímač a dát tam svuj spektrum a propojit s vysílačem dx6i. Poraďte mi prosím jak propojit přijímač s reglem a jak nastavit vysílačku. Mockrát díky[/quot

nevim jak lama ale 4in1 u blade se da rozdelat prijmac a mixer zvlast,pak bys mohl použit stavajici elektroniku s novy dxi..a jelikož e-sky e-flite maji spoustu spolecneho bude to asi stejny,rozdelej a podivej se jestli tam mas pinama propojeny dva na sobe nezavysle obvody tak mas vyhrano.v opacny pripade bude muse prikoupit k tvymu 2.4gh setu mixer napr.3in1 od flite stoji asi 70dolcku.

_________________
Blade CX best toy of the world


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2009 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2008
Příspěvky: 10
Už to mam vyřešený a vesele lítam s dx6i. Dokonce jsem už rupnul listy naštěstí byly součástí náhradní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2009 22:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 25.12.2007
Příspěvky: 594
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Nějak to propojení obou modulů nechápu...mohl by tu někdo z autorů odzkoušené přestavby dát k dispozici schéma zapojení s uvedením typu modulu mixu? Děkuji.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 02.01.2009 0:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2008
Příspěvky: 10
Zatim to moc vyzkoušené neni, odlítal jsem troje baterky a převážný čas bylo nastavování gyra a křivky plynu, ale vše funguje správně. Hlavní důvod proč jsem zvolil toto řešení je, že vysílač který byl u vrtulníčku nefungoval a samozřejmě to bylo koupený v číně. Po chvíli mailování mě to přestalo bavit a koupil jsem přijímač spektrum AR6100 za 50$ k vysílači, který mam na letadlo, DX6i.
4in1 je složena ze dvou částí přijímače a gyra s reglem. Dohromady jsou spojeny dvěma konektory jakými se standertně připojuje cokoli do přijímače. Původní přijímač jsem vyhodil. Do konektorů v reglu zapojil dva prodlužovací kabely, jejich druhý konec zapojil do spektrum přijímače do zástrček THRO a GEAR. Zástrčka GEAR je původně myšlena na podvozek, ale přesto to funguje bez jakéhokoli nastavování vysílačky v tomto ohledu. Serva jsem zapojil do zástrček AILE a ELEV. Tím je propojení kompletní.
K nastavení vysílače: zvolil jsem typ vrtulníku se dvěma servy, dále nastavil mix RUDD -> GYRO. Poté (jestli jsem nic nezapoměl) je vrtuník hotový. Akorát jsem si nastavil jinou křivku plynu protože mi dělalo problém udržet se ve stálé výšce, ale neni to nuné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Motorceky 180 - Lama v4
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2009 17:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2008
Příspěvky: 39
Bydliště: Kraków
Ahojte.
teraz trochu od temy: Pravdepodobne umieraju motorceky. Ked dam lamu rotovat do lava, tak ako tak drzi v tom istom mieste. A ked do prava, tak zacne klesat.
Asi to bude jeden z motorcekov vsak?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Motorceky 180 - Lama v4
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2009 21:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.12.2008
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha
jano187 píše:
Ahojte.
teraz trochu od temy: Pravdepodobne umieraju motorceky. Ked dam lamu rotovat do lava, tak ako tak drzi v tom istom mieste. A ked do prava, tak zacne klesat.
Asi to bude jeden z motorcekov vsak?

Nemusí to být nutně motorek,je to jev který se projevuje při slabších baterkách.Při plně nabité baterii je ten pokles mírnější a ke konci letu se projevuje víc.

_________________
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Lama klopi a kloní zároven
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2009 21:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2009
Příspěvky: 4
Czuz! Mám problém s Lamou v porvedení Comanche 2G4. Kdyz dam klopeni do predu lama mi klopi ale zaroven kloni do leva. A kdyz klopim do zadu, zase couva ale kloni do prava. Cykliku jsem vysteloval, rozsteloval, nema to na to zadny vliv. Uz nvm co vic se da sestelovat? Poradíte pls? Děkuju:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Motorceky 180 - Lama v4
PříspěvekNapsal: pát 09.01.2009 0:00 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2008
Příspěvky: 39
Bydliště: Kraków
Lenze zo zaciatky ked som dal vrtulnik rotovat, tak neklesal. Teraz aj s nabitou bateriou klesa. A klesa len ked dam rotovat doprava. To mi pripada akoby jeden z motorcekov bol uz slabsi.

Elektromaniak píše:
jano187 píše:
Ahojte.
teraz trochu od temy: Pravdepodobne umieraju motorceky. Ked dam lamu rotovat do lava, tak ako tak drzi v tom istom mieste. A ked do prava, tak zacne klesat.
Asi to bude jeden z motorcekov vsak?

Nemusí to být nutně motorek,je to jev který se projevuje při slabších baterkách.Při plně nabité baterii je ten pokles mírnější a ke konci letu se projevuje víc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lama klopi a kloní zároven
PříspěvekNapsal: pát 09.01.2009 0:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2008
Příspěvky: 39
Bydliště: Kraków
Ja mam tiez trochy pocit ze mi klopi trochu dolava ked letim dopredu. Lietam ale vo velmi malej izbe, takze tazko to poriadne otestovat. Zaujimave je to, ze ked ked je vrtulnik v pokoji a potlacis packu dopredu, tak vrtule sa natocia aj doprava. A ked leti tak to taha dolava - divne

szuter píše:
Czuz! Mám problém s Lamou v porvedení Comanche 2G4. Kdyz dam klopeni do predu lama mi klopi ale zaroven kloni do leva. A kdyz klopim do zadu, zase couva ale kloni do prava. Cykliku jsem vysteloval, rozsteloval, nema to na to zadny vliv. Uz nvm co vic se da sestelovat? Poradíte pls? Děkuju:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lama klopi a kloní zároven
PříspěvekNapsal: pát 09.01.2009 0:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2009
Příspěvky: 4
[quote="jano187"]Ja mam tiez trochy pocit ze mi klopi trochu dolava ked letim dopredu. Lietam ale vo velmi malej izbe, takze tazko to poriadne otestovat. Zaujimave je to, ze ked ked je vrtulnik v pokoji a potlacis packu dopredu, tak vrtule sa natocia aj doprava. A ked leti tak to taha dolava - divne

No ja taky litam po pokojich, ale musim packovat aby to litalo rovne, cyklika vsecko vystelovane, vyvazeny vrtulnicek. Ale zkousel jsem to v telocvicne a jak tomu kutnu do predu tak on se uplne vybuli do leva, vypadne stabilizator a jde k zemi. Uz nevim co stim. Asi budu packovat. A ta cyklika tak funguje je to naklopene do prava a leti to doleva... hehe


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 09.01.2009 1:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2008
Příspěvky: 39
Bydliště: Kraków
fu tak mne to az tak strasne nezabaca.
Ako si myslel tu poslednu vetu? Niesom si isty, ci rozumiem slovu "cyklika" :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 09.01.2009 10:56 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2009
Příspěvky: 4
jano187 píše:
fu tak mne to az tak strasne nezabaca.
Ako si myslel tu poslednu vetu? Niesom si isty, ci rozumiem slovu "cyklika" :oops:

Myslel jsem desku cykliky, no proste se tam nektere sily musi vyrusit na vzajem, proto to tak je.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 10.01.2009 0:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2008
Příspěvky: 39
Bydliště: Kraków
Dnes som mal mensiu havarku s Lamou. Najprv som nou skoro zrazil sam seba 8O (ledva som sa uhol) :lol: , potom narazila nosom do vankusa, preklopila sa dopredu a svacla hriadelom(myslim ze tak sa to vola) do steny. Ot vtedy mi pri klopeni dopredu, zabaca znacne aj do lava :( Akurat dnes som pisal ze s tym az taky problem nemam, ale teraz uz mam. Takze sme dvaja Szuter :)
Pozeral som ci nieje nieco poskodene, ale nic nevidim.
Nevie nam niekto poradit?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 133 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz