V letadle mám 550 W motor Arrowind Black Magic a vše je OK.Jak dále uvedu vrtule je upevněna plným duralovým kuželem o průměru cca 12mm , černě eloxovaným , dodávaným s motorem.
Je ale také pravda . že jsem vteřiňákem "prolil" všechny namáhané spoje.Motor je na nové přepážce z 3mm letecké překližky (žádná topolovka a navíc laserem řezaná) pro zadní montáž motoru.
Jednou jsem nechtěně provedl test odolnosti.
Při přistávání při poryvu bočního větru jsem nezvládl přistání a ve snaze vše srovnat jsem trefil boční dveře auta.
Výsledek - dveře s čistým průstřelem v místě hrany (po opravě auta se zjistilo že to není jen plech dveří (cca 0,7mm ale i výztuha dveří cca 1,0mm plech).A to obojí zkrz-nazkrz - díra o průměru cca 8 mm.
Pokud by někdo chtěl , mám to natočené z kamery on-board.
Loop se však projevil jako "šturmovik".Nebudete tomu věřit , ale krom utženého závěsu baterie se tomu nic nestalo!!!Nahodil jsem baterii a mohlo to jít do vzduchu.
Tedy až na jednu věc na kterou jsem přišel po čase a kvůli které to píšu.
Zjistil jsem , že povolil spoj křídla který kopíruje vnitřní hranu křidélek a který je proveden výrobcem.Když k tomu připočtete příspěvky o kvalitě doporučovaného lepidla "Styrolep" od Pelikána rád bych věděl čím to lepí výrobce?Možná tady je odpověď proč se Ti to přetrhlo v rozích za motorovou přepážkou.
A aby nebylo pochyb o vyztužení , Loop létá dobře , jen je třeba vyladit ovládání směrovky a polohu těžiště , jinak se tomu do "nožáku" opravdu nechce.
Ale to se tady přetřásalo již několikrát.