Ahoj, tak zase kousek posun. Jarní prázdniny jsem kromě dětí věnoval i Hadovi. Dolaminoval jsem si všechny krytky na táhla serv a jednu cvičně dobrousil do konečného tvaru.
Poškozené místa která jsem probrousil při srovnávání zubů na centroplánu jsem znovu přesadil balzou, vybrousil do potřebného tvaru a přelaminoval. Celou původní opravu jsem ještě jednou přelaminoval. Jsou to kraje centroplánu u spojek křídel kde není asi pevnost na škodu.
Dokončil jsem odstraňování barvy z křídel a centroplánu. Po sundání dodatečně stříkané barvy jsem vše znovu převážil. Rozdíl mezi neodbarveným křídlem a mezi odbarveným křídlem po tom co jsem ho opravil a přelaminoval je celých 277g. Takže jen na křídle byla nakydána barva a tmel v hmotnosti slušného F3K

. Na křídle budu dělat ještě drobné úpravy jako laminování nových rámečků serv a drobných oprav zavětrovacích lišt. Počítám že přidám asi ještě 25g. Asi nejvíc mě udělalo radost to, že se po odbroušení srovnala hmotnost obou křídel na
332g a
334g. Hmotnost křídel s barvou byla
400g resp.
420g takže jsem musel ještě na jedné straně dovažovat.
Suma sumáru, kdybych teď letadlo nechal tak jak je tak letovka klesla o cca 300-350g na nějakých 2400g.
Samozřejmě bych chtěl letadlo dostat do nějaké koukatelné podoby. Lehce vytmelit nerovnosti a lakovat.
A proto se ptám: Máte prosím někdo představu kolik může stačit barvy při střídmém lakování 3,3m kompozitu s oboustranou plochou křídla kolem 1,4m2 + motýl + trup aby to trochu vypadalo? Barvu bych asi volil bílou a červenou abych dostal letadlo do původního designu.