F3J Snake 3320mm s motůrkem

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
RomanSadilek

Re: F3J Snake 3320mm s motůrkem

#106 Příspěvek od RomanSadilek »

tpk píše:Ještě pár fotek z oprav. Všechny fotky jsou v galerii. Bohužel nemám zatím sílu fotky nějak třídit a hrnu je tam zatím všechny. Až bude síla a čas tak to promažu.

Koukám že jsi se pustil do rekonstrukce se vším všudy.
Jde ti to pěkně od ruky :D

Doufám že Snake půjde brzy do luftu.
Becker
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Becker »

Strašné,pěkně si tomu dal.Budeš se divit co udělal aceton s kompozitem.Řekl bych že profil co tam byl je nenávratně pryč a také to bude pokroucené.Ono už bylo šílené,že to někdo přestříkal před tebou.Celou dobu co sleduji toto vlákno pokládám si otázku proč si raději nekoupil něco lepšího.Ušetřil by jsi peníze a čas.
Pokud se ale někomu líbí takto předělávat letadla ať klidně přijede,v dílně určitě najdeme Erasera F3J v lepším stavu :D :D :D
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Milan Nes »

Becker píše:Strašné,pěkně si tomu dal.Budeš se divit co udělal aceton s kompozitem.Řekl bych že profil co tam byl je nenávratně pryč a také to bude pokroucené.Ono už bylo šílené,že to někdo přestříkal před tebou.Celou dobu co sleduji toto vlákno pokládám si otázku proč si raději nekoupil něco lepšího.Ušetřil by jsi peníze a čas.
Pokud se ale někomu líbí takto předělávat letadla ať klidně přijede,v dílně určitě najdeme Erasera F3J v lepším stavu :D :D :D

:-d já bych do toho klidně šel :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
tpk

#109 Příspěvek od tpk »

Ahoj, co se týká acetonu tak jsem opravdu žádné měknutí ani kroucení nezaznamenal. Snad to bude v pořádku. To ukáže až vzduch. Popravdě, fakt mě to baví. Asi jsem víc modelář než pilot. :) Takže pokud tvoje nabídka na F3J k opravě nebylo jen plácnutí do vody tak mám určitě zájem! A slibuju že pokud to nebude nutne, jako že předpokládám že model není podle tvé reakce tak necitlivě prestříkaný jako byl Snake, tak aceton zůstane hluboko v šuplíku. A já budu mít alespoň zábavu při oživování dalšího letadla. Takže pokud to platí tak napiš SZ.
LittleFalco

#110 Příspěvek od LittleFalco »

Becker píše:Strašné,pěkně si tomu dal.Budeš se divit co udělal aceton s kompozitem.Řekl bych že profil co tam byl je nenávratně pryč a také to bude pokroucené.Ono už bylo šílené,že to někdo přestříkal před tebou.Celou dobu co sleduji toto vlákno pokládám si otázku proč si raději nekoupil něco lepšího.Ušetřil by jsi peníze a čas.

I cesta muze byt cil.. :D
Zpátky doma, v kopcích :-)
tpk

#111 Příspěvek od tpk »

Ahoj, tak zase kousek posun. Jarní prázdniny jsem kromě dětí věnoval i Hadovi. Dolaminoval jsem si všechny krytky na táhla serv a jednu cvičně dobrousil do konečného tvaru.
Poškozené místa která jsem probrousil při srovnávání zubů na centroplánu jsem znovu přesadil balzou, vybrousil do potřebného tvaru a přelaminoval. Celou původní opravu jsem ještě jednou přelaminoval. Jsou to kraje centroplánu u spojek křídel kde není asi pevnost na škodu.
Dokončil jsem odstraňování barvy z křídel a centroplánu. Po sundání dodatečně stříkané barvy jsem vše znovu převážil. Rozdíl mezi neodbarveným křídlem a mezi odbarveným křídlem po tom co jsem ho opravil a přelaminoval je celých 277g. Takže jen na křídle byla nakydána barva a tmel v hmotnosti slušného F3K 8O . Na křídle budu dělat ještě drobné úpravy jako laminování nových rámečků serv a drobných oprav zavětrovacích lišt. Počítám že přidám asi ještě 25g. Asi nejvíc mě udělalo radost to, že se po odbroušení srovnala hmotnost obou křídel na 332g a 334g. Hmotnost křídel s barvou byla 400g resp. 420g takže jsem musel ještě na jedné straně dovažovat.
Suma sumáru, kdybych teď letadlo nechal tak jak je tak letovka klesla o cca 300-350g na nějakých 2400g.
Samozřejmě bych chtěl letadlo dostat do nějaké koukatelné podoby. Lehce vytmelit nerovnosti a lakovat.

A proto se ptám: Máte prosím někdo představu kolik může stačit barvy při střídmém lakování 3,3m kompozitu s oboustranou plochou křídla kolem 1,4m2 + motýl + trup aby to trochu vypadalo? Barvu bych asi volil bílou a červenou abych dostal letadlo do původního designu.
Přílohy
P1010522.JPG
ST
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od ST »

Pokud budeš volit bílou , tak Ti to ztěžkne asi dost. Pokud chceš uspořit váhu , tak jedině krycí barvy. Spodek černá nebo červená a vrch bych volil kombinaci bílé a červené. Ale ono je něco jiného to stříknout do formy a pak valit kompozit, anebo to stříkat na hotovo. Důležítá jak bude udělaná první vrstva s plničem, a kolik toho obrousíš. Počítej s tím, že hmotnost barvy a plniče bude min. 200g na křídlo, minimálně.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Milan Nes »

ja bych sel do kryve barvy a hlavne nezapomen ze plnice sou i barevne a dobre to pak kryje

takze si koupit bilej plnic a cervenej - pokud hore chces bilou alternativne cernej atp

co vim tak se delaji

bilej / zlutej / cervenej / sedej / zelenej / cernej a hodne to pomaha, nikdy driv sem nedokazal bez hodne vrstev a rpolestovanejch nastrikat bilou / zarive bilou s tim plnicem to de na 2,3 vrstvy barvy
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
tpk

#114 Příspěvek od tpk »

JJ, pigmentovaný plnič je dobrý tip. Vím, že se dělá probarvovaný základ. Po tom co to přetmelím, tak to asi stříknu řidkým základem a tím to sjednotím aby vylezly díry. Pak znovu tmel, plnič a vrch. Snad to bude fungovat. :)
Fila
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Fila »

Je vidět, že to máš v hlavě s postupem srovnaný. Moc bych ti přál aby jsi nikde neodbrousil nebo nenarušil první vrstvu skla nebo jinak nenarušil sendvič, aby zábal na uvolnění laku nezanechal na konstrukci jiné neviditelné stopy, aby ti nezalezla vlhkost do senviče při x násobném broušení a stříkání, aby jsi neustálým broušením nerozměkl sendvič subtilní konstrukce, a aby křídlo nakonec nebylo třeba s dokonalým povrchem ale cihla, aby třeba po pár skocích nezačala konstrukce pracovat tak, že ti lak bude praskat. Vzal sis veliké sousto a pokud to "dáš" budeš machr. Opravit křídlo není sranda, držím moc palce a budu sledovat jak pokračuješ. popravdě neznám nikoho, kdo by se do něčeho podobného v takovém rozsahu na podobném modelu pustil.
Filip
LSoft

#116 Příspěvek od LSoft »

Přátelé, obdivuji Tomáše (a samozřejmě i ostatní modeláře se stejným přístupem), že si dává takhle záležet a pak s tím ještě lítá. To já bych s takovým brusem hned břinknul a pak už bych jenom brečel :D
Umím jakž takž lítat jenom s pomalejma autobusama. Aktuálně si nejvíc užívám s dvacet let starým RCV2 Asterix (http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=51180&hilit=asterix). S tím se mi zatím zaplať Bůh přaštit nepodařilo ;) Jediné, co na něm záplatuju, je ten původní potah. Mikalenta v tomto věku nevydrží ani náraz lučního koníka :D
helbo
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od helbo »

Caute,
drzte sa prosim Vas danej temy, pochvaly a tomu podobne postrehy posielajte cez "Sukromu spravu", aby sme nevytvarali OT.
Dik
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
tpk

#118 Příspěvek od tpk »

Ahoj, tak dnes jsem se pustil do práce, kterou jsem odsouval co to jen šlo. S ohledem na stav kabeláže jsem přemýšlel o výměně konektoru v centroplánu, ale moc se mi do toho nechtělo. Konektor je totiž laminovaný ve formě a nevěděl jsem jak moc se bude bránit. Ale kdo se boji s..e v síni a ta kabeláž opravdu nestála za moc tak jsem se do toho nakonec pustil. Konektor sem nejprve opatrně odvrtal ve stojanovce, potom zbytky ofrézoval a nakonec doladil ruční bruskou. Dopadlo to docela dobře a nový konektor do díry pasuje přesně.
Ale potřeboval bych poradit s jednou věcí. Už jsem to probíral s pár lidmi, ale víc hlav víc ví. Takže, jaký průřez vodiče použít na prodlužovací kabely pro serva? Mám doma 3x0,14mm2 a 3x0,30mm2 servokabely. Délka nejdelší prodlužky bude cca 1m. Co doporučujete?
Díky za tip.

Ostatní fotky jsou v galerii.
Přílohy
P1010582.JPG
P1010573.JPG
P1010556.JPG
P1010550.JPG
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od BambiSpP »

Nejsem odbornik na elektriku ale dal bych tam ten silnejsi nejlepe kroucenej kabel
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
tpk

#120 Příspěvek od tpk »

Apropo, na to jsem se chtěl zeptat taky. Je nějaká výhoda krouceného kabelu oproti plochému a nebo naopak?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“