Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#256 Příspěvek od DAF »

pepine, člověče ty jsi jak Ronson, stačí drcnout a chytíš. Já si ze srandy rýpnul a BUM!!! příspěvek na půl stránky! Mě je jedno, jestli chodíš létat sem nebo tam. Chápu, že tam to máš blíž. Myslím, že tahle debata je taková malá žabomyší válka o nic. Prostě z nějakého důvodu se ti VDC přestalo zamlouvat, no a co (nejde o okresní nebo extra ligu). Mě to baví, tak budu (podle možností, nebude-li zase nějaký konstejner 8) ) chodit dál, možná i na nějaké výjezdní kolo na Ranou. Že naše éra létají o něco hůř, než opravdové speciály, mi také nějak zásadně nevadí. Já jsem spokojený, že to letí a docela slušně, také jsem se už proboxoval na bednu a jednou jsem přelétal i Abua (tím se budu ještě chvíli chlubit :lol: ). Chci výkon ještě zlepšit, ovšem zatím jsem to z mnoha důvodu ještě neudělal, ale příjde čas! Mimochodem jeden pokus už tu byl, foto z toho myslím není, jen torzo trupu ve sklepě.

Pojďte se prát zas o něco jiného.

P.S. Ten můj "slavný" kontejner byl jen jednou a prostě jsem tu tehdy něco měl, co muselo pryč. Ale koukám, že když se to hodí, mám to na talíři znovu.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:JInak moc nechápu, proč tak prožíváš, když sem něco písnu a hned to bereš za --POUČOVÁNÍ--normálně debatuji s kolegy o tom, co a jak mi přijde dobré, nebo špatné---URČITĚ ALE NIKOMU NEMÁM POTŘEBU NĚCO ZAKAZOVAT.

Jen se ti snazim naznacit jak na me tvoje prispevky pusobi. Proste me prijde legracni ze tak vasnive diskutujes o soutezi, ktere se nezucastnujes protoze je pod tvoji uroven... (resp. tak to na me pusobi).
pepin

#258 Příspěvek od pepin »

Je zima, období, kdy je dostatek času na nějaké lepení modelu, něco asi budu lepit--upravovat, na zdi mi visí depronák který bud zruším, upravím, komplet předělám, no a na to jsem potřeboval vědět,jak to plánujete s pravidly do další sezony abych se podle toho mohl rozhodnout. nechápu, proč nereagujete k pravidlum na další sezonu, ale pouze k mé povaze. :roll:

Proč jsem loni nechodil jsem snad jasně vysvětlil,dokonce jsem to napsal už před sezonou--že dám letos pauzu, nechápu, co je v tom za problém.

Pod uroven je pro mě jediné--debatovat o mě, když mi jde jen o debatu o pravidlech v dostatečném předstihu před sezonou.
Naposledy upravil(a) pepin dne stř 12.12.2012 9:02, celkem upraveno 1 x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:Je zima, období, kdy je dostatek času na nějaké lepení modelu, něco asi budu lepit--upravovat, na zdi mi visí depronák který bud zruším, upravím, komplet předělám, no a na to jsem potřeboval vědět,jak to plánujete s pravidly do další sezony abych se podle toho mohl rozhodnout. nechápu, proč nereagujete k pravidlum na další sezonu, ale pouze k mé povaze. :roll:

Pravda je ze bychom asi meli pravidla dat znovu dohromady a provest prislusne zmeny. Pokusim se o to...
pepin

#260 Příspěvek od pepin »

Luzr píše:
pepin píše:Je zima, období, kdy je dostatek času na nějaké lepení modelu, něco asi budu lepit--upravovat, na zdi mi visí depronák který bud zruším, upravím, komplet předělám, no a na to jsem potřeboval vědět,jak to plánujete s pravidly do další sezony abych se podle toho mohl rozhodnout. nechápu, proč nereagujete k pravidlum na další sezonu, ale pouze k mé povaze. :roll:

Pravda je ze bychom asi meli pravidla dat znovu dohromady a provest prislusne zmeny. Pokusim se o to...

díky, Pokud se ti bude Abu chtít, mužeš tu debatu promáznout, asi se to konečně už dostalo k řešení pravidel pro další rok.

jak je sepíšete nebudu napadat, pouze třeba budu potřebovat něco vysvětlit tak, abych to já nepochopil po svém.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od Abu »

Nic mazat nebudu, k nicemu se vyjadrovat nebudu (taky proto, aby me pak nekdo za rok nechtel citovat a snazit se dokazovat, ze pisu kraviny), svuj nazor na pravidla jsem uz napsal.

Pokud bude moje stavajici ero nahodou i pristi rok vyhovovat pravidlum, tak se zucastnim. Pokud si odsouhlasite nejakou genialni myslenku, jako treba neomezeny vykon pohonu, tak na to kaslu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od DAF »

Má-li to být soutěž pro (případnou) širší modelářskou veřejnost, nějaká omezení být musí - viz pohon, případně některé konstrukční materiály. Pokud by to bylo unlimited, tak kdybys vzal svou Trinity, za 30 vteřin budeš na hranici kosmického prostoru a nalétáš ne 10 minut, ale snad 10 hodin (to je jen jako příklad, nijaké rýpání!). Stejně si myslím, že někteří zájemci odpadli právě z důvodu, že jejich modely nebyly konkurenceschopné (nikoliv nelétavé) v poli technicky a technologicky vyspělejším typů.
Jdu vymýšlet nový trup, křídlo zatím zůstane stejné.
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od kope »

Prhledal jsem předchozí témata, abych našel stávající pravidla-

viewtopic.php?f=13&t=37944&hilit=pravidla&start=150

Udělal bych jednu jedinou změnu - vyhodil bych bod o tom, že nesmí být skleněný povrch na křídle. Samozřejmě za předpokladu, že si ho člověk napatlá na křídlo sám. Prostě model musí být VLASTNÍ, nekomerční provenience od návrhu po zálet s tím, že převažující materiál při stavbě bude XPS, EPS nebo jiné bubliny. Technologii opracování těch bublin a jejich finální úpravu bych nechal na tom, na co si kdo troufá. Když někdo manželce rozebere lednici, postaví si vakuovačku a začne v kuchyni na stole vakuovat křídla, tak proč ne? Nevidím v tom problém. Rozhodně bych neuvolňoval pohon :!: nebo něco podobného.

EDIT: VDC by podle mne měl zůstat i nadále "RCEK chudého muže", jak tady před časem kdosi napsal, zpestřený a oživený tím, že model musí být "dítě" každého pilota. To je jeho kouzlo. Jinak by se z toho stala odnož regulérního RCEN/RCEK a to nemá smysl. Třeba mne právě snaha postavit stroj alespoň trochu konkurenceschopný ve VDC přivedla ke studiu věcí kolem návrhu letadla, jeho konstrukce, kolem toho, proč některé věci fungují a jiné zase ne, atd. Prostě díky VDC jsem se posunul od stavebnic a stavby podle plánů, které vymyslel někdo jiný, zase o kus dál.
Naposledy upravil(a) kope dne stř 12.12.2012 11:07, celkem upraveno 1 x.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od Luzr »

Takze co takhle:

Depron Cup Pravidla (2013 alpha verze)

Omezení modelu:

- model vlastnoruční kontrukce, postavený amatérsky dostupnou technologií (vakuování povoleno)
- střídavý motor se skutečnou hmotností do 45g
- napájení LiPo 2S
- převodovka není povolena
- model musí mít křídlo vyrobené převážně z polystyrénu (depronu, XPS) či případně EPP
- nosníky, náběžky a odtokovky mohou být ze dřeva či uhlíku
- je povolen libovolná potah (papírovy, vliesový, skelná či uhlíková tkanina či cokoliv jiného) celoplošně přilepeny na PS/EPP bublinkový podklad
- je povoleno použít výřezů zhotovených třetí stranou

Soutěž:

- soutěž se létá na 4 kola, v případě shody bodového ohodnocení následuje rozlet
- soutěžící startují najednou a po startu mají povoleno až 30s motorového letu
- poté následuje fáze termického letu, kdy se soutežící snaží udržet model co nejdelší dobu ve vzduchu
- přistání modelu musí být v definovaném prostoru, většinou se jedná o stejnou louku jako místo startu
- soutěžící dostavají za kolo body podle pořadí ve kterém přistávají, tzn. kdo přistane první, má jeden bod, druhý dva body atd..
- maximální doba celého letu je 10 minut, po této době mohou zbývající soutěžící přistát ve vymezeném prostoru a získávají shodný počet bodů
- pokud po odlétání 4 kol mají někteří soutěžící shodný počet bodů, následuje rozlet který rozhoduje o vzájemném pořadí; pokud někteří soutěžící opět nalétají maximum, rozhoduje přistání pristani co nejblize k urcenemu bodu
- NEJSOU povolena zařízení předávající informace z modelu soutěžícímu ani jakákoliv forma elektronické asistence řízení modelu (telemetrie, varia, gyra, autopiloti).

Naposledy upravil(a) Luzr dne stř 12.12.2012 11:31, celkem upraveno 1 x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od Luzr »

Za me zbyva otazka kupovanych trupu. Vicemene je to otazka na Pepina a Genagena :)

Muj nazor a zkusenost je ze stavba i primitvniho trupu je celkem narocna a zaroven zabavna zalezitost, tak me prijde trochu skoda si to kazit kupovanymi trupy. Kdyz vlastni stavba, tak vlastni stavba, ne?

(Na druhou stranu to nevidim nijak zasadne).
Abu
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od Abu »

Luzr píše:- maximální doba termického letu je 10 minut, po této době mohou zbývající soutěžící přistát ve vymezeném prostoru a získávají shodný počet bodů

To je spatna definice, lepe receno letame to ted podle jineho vypoctu = delka CELEHO letu je 10 minut (30s motor, 9.5min kluz).
Pokud budou pravidla takhle, tak se bude letat 30s motoru + 10minut kluz.

Luzr píše:- pokud po odlétání 4 kol mají někteří soutěžící shodný počet bodů, následuje rozlet který rozhoduje o vzájemném pořadí; pokud někteří soutěžící opět nalétají maximum, rozhoduje přistání "k noze", tedy vzdálenost modelu po přistání od soutěžícího.

Takze cilem idealniho pristani je zapichnout si model do bricha?
Radeji bych videl definici "pristani co nejblize k urcenemu bodu", pri dotyku modelu s prekazkou (zavodnik nebo jina osoba, strom, auto) se pristani bere jako za 0 bodu = chybne.

To jen aby pak nevznikaly nesrovnalosti a hadky co se muze a co ne.

A kdyz uz se v tom stouram, tak tohle je taky nesikovne formulovane
- je povolen papírovy nebo vliesový potah celoplošně přilepeny na PS/EPP bublinkový podklad
- je povolen potah skelnou či uhlíkovou tkaninou

Proc rovnou nenapsat - potah PS/EPS/EPP jadra muze byt zcela libovolny.... co kdyz si kridlo polepim samolepici tapetou, nebo oracoverem...

A vario si teda muzu do modelu dat a litat podle toho?

Ono neuskodi se podivat na zneni pravidel pro skutecne souteze a aspon trosku se tim inspirovat.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kope
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od kope »

Luzr píše:Za me zbyva otazka kupovanych trupu. Vicemene je to otazka na Pepina a Genagena :)

Muj nazor a zkusenost je ze stavba i primitvniho trupu je celkem narocna a zaroven zabavna zalezitost, tak me prijde trochu skoda si to kazit kupovanymi trupy. Kdyz vlastni stavba, tak vlastni stavba, ne?

(Na druhou stranu to nevidim nijak zasadne).

Já bych u trupu taky preferoval "domácí stavbu". A je jedno, jestli to bude papírová roura, depronová bednička, "stínový" trup vyříznutý z polyše a vyztužený uhlíkovými pásnicemi nebo gondolka (z libovolného materiálu a ve výsledku třeba i olaminovaná, ale opět doma na kuchyňském stole) s uhlíkovou ocasní trubkou.
kope
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od kope »

Luzr píše:Takze co takhle:

Depron Cup Pravidla (2013 alpha verze)

Omezení modelu:

....
- je povolen papírovy nebo vliesový potah celoplošně přilepeny na PS/EPP bublinkový podklad
....
- je povolen potah skelnou či uhlíkovou tkaninou

Nahradil bych - je povolená libovolná povrchová úprava křídla
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od Luzr »

Upraveno v původním příspěvku.
kope
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od kope »

Abu píše:
Takze cilem idealniho pristani je zapichnout si model do bricha?
Radeji bych videl definici "pristani co nejblize k urcenemu bodu", pri dotyku modelu s prekazkou (zavodnik nebo jina osoba, strom, auto) se pristani bere jako za 0 bodu = chybne.

Souhlas s tím určením "přistávacího bodu". Ale protože přistávání je (a předpokládám i nadále bude) nebodované a bude to jen pomocné kritérium v případě shodného času v rozlétávání, tak bych už neřešil další případy. Ono to, že něco nebo někoho trefíš stejně znamená, že nedoletíš a tím pádem je rozhodnuto.

A vario si teda muzu do modelu dat a litat podle toho?

No to bych asi řekl, že ne (i když ho asi v dohledné době budu mít a při mé neschopnosti najít termiku by to pro mne byl výrazný pomocník :D ). To by se už začalo stírat to o čem jsem psal před pár příspěvky - VDC="RCEK chudého muže".
Zamčeno

Zpět na „Minulé“