Pojďte se prát zas o něco jiného.
P.S. Ten můj "slavný" kontejner byl jen jednou a prostě jsem tu tehdy něco měl, co muselo pryč. Ale koukám, že když se to hodí, mám to na talíři znovu.
pepin píše:JInak moc nechápu, proč tak prožíváš, když sem něco písnu a hned to bereš za --POUČOVÁNÍ--normálně debatuji s kolegy o tom, co a jak mi přijde dobré, nebo špatné---URČITĚ ALE NIKOMU NEMÁM POTŘEBU NĚCO ZAKAZOVAT.
pepin píše:Je zima, období, kdy je dostatek času na nějaké lepení modelu, něco asi budu lepit--upravovat, na zdi mi visí depronák který bud zruším, upravím, komplet předělám, no a na to jsem potřeboval vědět,jak to plánujete s pravidly do další sezony abych se podle toho mohl rozhodnout. nechápu, proč nereagujete k pravidlum na další sezonu, ale pouze k mé povaze.
Luzr píše:pepin píše:Je zima, období, kdy je dostatek času na nějaké lepení modelu, něco asi budu lepit--upravovat, na zdi mi visí depronák který bud zruším, upravím, komplet předělám, no a na to jsem potřeboval vědět,jak to plánujete s pravidly do další sezony abych se podle toho mohl rozhodnout. nechápu, proč nereagujete k pravidlum na další sezonu, ale pouze k mé povaze.
Pravda je ze bychom asi meli pravidla dat znovu dohromady a provest prislusne zmeny. Pokusim se o to...
Depron Cup Pravidla (2013 alpha verze)
Omezení modelu:
- model vlastnoruční kontrukce, postavený amatérsky dostupnou technologií (vakuování povoleno)
- střídavý motor se skutečnou hmotností do 45g
- napájení LiPo 2S
- převodovka není povolena
- model musí mít křídlo vyrobené převážně z polystyrénu (depronu, XPS) či případně EPP
- nosníky, náběžky a odtokovky mohou být ze dřeva či uhlíku
- je povolen libovolná potah (papírovy, vliesový, skelná či uhlíková tkanina či cokoliv jiného) celoplošně přilepeny na PS/EPP bublinkový podklad
- je povoleno použít výřezů zhotovených třetí stranou
Soutěž:
- soutěž se létá na 4 kola, v případě shody bodového ohodnocení následuje rozlet
- soutěžící startují najednou a po startu mají povoleno až 30s motorového letu
- poté následuje fáze termického letu, kdy se soutežící snaží udržet model co nejdelší dobu ve vzduchu
- přistání modelu musí být v definovaném prostoru, většinou se jedná o stejnou louku jako místo startu
- soutěžící dostavají za kolo body podle pořadí ve kterém přistávají, tzn. kdo přistane první, má jeden bod, druhý dva body atd..
- maximální doba celého letu je 10 minut, po této době mohou zbývající soutěžící přistát ve vymezeném prostoru a získávají shodný počet bodů
- pokud po odlétání 4 kol mají někteří soutěžící shodný počet bodů, následuje rozlet který rozhoduje o vzájemném pořadí; pokud někteří soutěžící opět nalétají maximum, rozhoduje přistání pristani co nejblize k urcenemu bodu
- NEJSOU povolena zařízení předávající informace z modelu soutěžícímu ani jakákoliv forma elektronické asistence řízení modelu (telemetrie, varia, gyra, autopiloti).
Luzr píše:- maximální doba termického letu je 10 minut, po této době mohou zbývající soutěžící přistát ve vymezeném prostoru a získávají shodný počet bodů
Luzr píše:- pokud po odlétání 4 kol mají někteří soutěžící shodný počet bodů, následuje rozlet který rozhoduje o vzájemném pořadí; pokud někteří soutěžící opět nalétají maximum, rozhoduje přistání "k noze", tedy vzdálenost modelu po přistání od soutěžícího.
- je povolen papírovy nebo vliesový potah celoplošně přilepeny na PS/EPP bublinkový podklad
- je povolen potah skelnou či uhlíkovou tkaninou
Luzr píše:Za me zbyva otazka kupovanych trupu. Vicemene je to otazka na Pepina a Genagena
Muj nazor a zkusenost je ze stavba i primitvniho trupu je celkem narocna a zaroven zabavna zalezitost, tak me prijde trochu skoda si to kazit kupovanymi trupy. Kdyz vlastni stavba, tak vlastni stavba, ne?
(Na druhou stranu to nevidim nijak zasadne).
Luzr píše:Takze co takhle:
Depron Cup Pravidla (2013 alpha verze)
Omezení modelu:
....
- je povolen papírovy nebo vliesový potah celoplošně přilepeny na PS/EPP bublinkový podklad
....
- je povolen potah skelnou či uhlíkovou tkaninou
Abu píše:
Takze cilem idealniho pristani je zapichnout si model do bricha?
Radeji bych videl definici "pristani co nejblize k urcenemu bodu", pri dotyku modelu s prekazkou (zavodnik nebo jina osoba, strom, auto) se pristani bere jako za 0 bodu = chybne.
A vario si teda muzu do modelu dat a litat podle toho?