Vzhledem k pozdnímu příchodu dvou borců (já a po mně Abu) a nutné poslední předletové testy, se start mírně opozdil. Na místě celkem slušně foukalo, bylo proto třeba najít vhodné startovní okno. Po startu se projevila technická převaha a zkušenosti Hawka, Abua a Luzra. Jejich stroje po zastavení motoru byly zhruba 2x výše než jsem byl já, a asi 10 výše než byl chudák Kope. Tomu to ne a ne lézt nahoru. Nemusím popisovat, že čím pomaleji nahoru, tím rychleji dolů. Přesto se nevzdával a v dalších kolech pomalu, ale jistě začal cenit zoubky a vystrkovat drábky. Jeho časy se lepšily k,olo od kola a začaly se přibližovat polovině letové doby. Kope si však kromě vercajku a modelu přibalil také velký pytel smůly. Hned na začátku se mu podařilo trefit jediný sloupek, který je na louce. Musel proto opravovat. Oprava se zdařila a tak mohl pokračovat. Znalecké oko Abua našlo na jeho stroji drobnější technické nedostatky, řeklo by se dětské nemoci, které provázejí vznik a vývoj každého stroje. Jen na poli se to odstraňuje hůře. Změnil tedy stroj a dolétal s druhým. Výsledek celého závodu je na fotkách. Kope, jak jsem už naznačil, byl na krásném pátém místě. Já měl opět bramborovu, musím se pochlubit, že v jednom kole jsem přelétal Abua
Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
I když by to mohlo vypadat, že počtem účastníků soutěž VDC skomírá, opak je pravdou. Není nás moc, ale zato naše aktivita je poměrně čilá. Dnešního dne jsme se zase sešli, tentokrát opět na osvědčeném místě, na Dívčích Hradech. S ohledem na dovolenkové obdobní byla účast pěti závodníků poměrně slušná. Ranní déšť náse neodradil a, byť s určitým zpožděním, sešli jsme se na místě. Hawk musel mít zase něco nového, tak když ujž ne celé éro, tak aspoň trup. Tam dával na odiv použití uhlíkových laminátů na "strojovně". Kope se ukázal a měl stroj, který vypadal dost bojovně. Abu měl osvědčený a vavříny ověnčený stroj, který má již něco za sebou, ale to mu neubírá na výkonech. Luzr přinesl své osvědčené konstrukce, které vypadají poměrně subtilně, ale zdání klame. Já jsem opět nestihl postavit nic nového, tak jsem jen vyzkoušel nový zdroj energie. Zakoupil jsem pro jiný projekt (PT 17 Kaydet, už jsem se zde také zmiňoval) jedenástistovku Foxku. Protože Kaydet ještě nějakou chvíli nebude letuschopný, mohl jsem testovat. Po delší odmlce mezi nás zavítal také kolega Genagen, sice bez závodního speciálu, tak jsme jeho přítomnosti využili a byal mu propůjčena čestná funkce časoměřice. Té se zhostil se ctí, nemaje stopky navrhoval, že bude počítat nahlas. Pak si vzpomněl, že něco jako stopky má v mobilu. Tady na něj prásknu, že mu malinko dělalo problém si uvědomit, jestli jsou to stopky normální, nebo odpočítací
.
Vzhledem k pozdnímu příchodu dvou borců (já a po mně Abu) a nutné poslední předletové testy, se start mírně opozdil. Na místě celkem slušně foukalo, bylo proto třeba najít vhodné startovní okno. Po startu se projevila technická převaha a zkušenosti Hawka, Abua a Luzra. Jejich stroje po zastavení motoru byly zhruba 2x výše než jsem byl já, a asi 10 výše než byl chudák Kope. Tomu to ne a ne lézt nahoru. Nemusím popisovat, že čím pomaleji nahoru, tím rychleji dolů. Přesto se nevzdával a v dalších kolech pomalu, ale jistě začal cenit zoubky a vystrkovat drábky. Jeho časy se lepšily k,olo od kola a začaly se přibližovat polovině letové doby. Kope si však kromě vercajku a modelu přibalil také velký pytel smůly. Hned na začátku se mu podařilo trefit jediný sloupek, který je na louce. Musel proto opravovat. Oprava se zdařila a tak mohl pokračovat. Znalecké oko Abua našlo na jeho stroji drobnější technické nedostatky, řeklo by se dětské nemoci, které provázejí vznik a vývoj každého stroje. Jen na poli se to odstraňuje hůře. Změnil tedy stroj a dolétal s druhým. Výsledek celého závodu je na fotkách. Kope, jak jsem už naznačil, byl na krásném pátém místě. Já měl opět bramborovu, musím se pochlubit, že v jednom kole jsem přelétal Abua
, a v jiném Luzra, kterému jsem to vrátil za minulý závod. Hawk byl celkově třetí. O první dvě místa se dělil Abu s Luzrem. Nastal rozstřel. Použil jsem slovo rozstřel, a rozstřel to opravdu byl. Start jako z učebnice, let více než vyrovnaný. V závěru už oba borci pomalu klesli k matičce zemi a nastatl tvrdý boj, kdo se udrží déle o pověstnou desetinku. Abuovi tentokrát štěstí nepřálo a zalétl za stromečky, lemující cest. Hrdině se pokusil propasírovat mezi nimi. Výsledek je patrný z fotek, křídlem o stromek, hvězda a pád přímo na motor. Odneslo to křídlo. Vítězem se tak stal Luzr, který pro potvrzení vítězství ještě pár vteřinek držel éro v luftě očima a silou vůle. Zde http://daf64.rajce.idnes.cz/VDC_22-7-12/ jsou fotky z dnešní akce. Připadl jsem tam i krátké video, aby i ostatní se mohli přiučit z taktiky létání našich borců. Povšimněte si, že Abu používá ruce obě, ale výraz ve tváři je, že jako spí - klamání nepřítele. Luzr zase řídí ležérně jen jednou rukou, jako že brnkačka, ovšem jeho sveřepý výraz ve tváři dává tušit, jaký se v jeho hlavě odehrává brainstorming, aby překonal soupeře. Chyběl pepin, který si našel lepší zábavu, a BOSSák, který se chabě vymluvil, že prý až jindy. To stačí, už jsem se rozkecal dost. Pokud by se chtěl někdo zúčastnit, projděte si pravidla, nebo jen příjďte pro začátek na čumendu a pokec, podmínka cokoliv létavého ale s sebou! Byť to bude mimo soutěž.
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Depron Cup - 23.6.2012 Velká Ohrada
Teda Dafe, ty ses dneska při fotodokumentaci zaměřil na zachycení mých neúspěchů
!!! Co druhá fotka, to buď moje opravy nebo smutný pohled na moje trosky
! Dneska jsem měl fakt 100 % úspěšnost - dva modely, dvoje trosky - nejvíc naštvala ta druhá havárka, která už byla při letu mimo soutěž - nevím, co se stalo, ale najednou jsem neřídil - jestli vysadil BEC nebo jaký jiný šotek zařádil-nevím. A obzvlášť mne mrzí ten zrušený nový trojčlánek
Přemýšlel jsem, že bych si šel vpodvečer ještě zalítat se Sky Climberem, ale raději to nebudu pokoušet - dnešní bilance stačila.
Přemýšlel jsem, že bych si šel vpodvečer ještě zalítat se Sky Climberem, ale raději to nebudu pokoušet - dnešní bilance stačila.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Sorry, nebyl v tom záměr, však jsem také připsal, že jsi si kromě běžné modelářské výbavy přibalil poměrně velký pytel smůly, která se ti lepila naprosto na všechno. Předal jsem tímto žezlo pechfógla
, protože v minulých kolech jsem to byl já. Pravda, neměl jsem tak velké škody jako ty, jen jsem polámal vrtuli, urazil ocasky a udělal další, naštěstí drobné a relativné lehce opravitelné, šrámy na modelech. Seřízení rádia stálo pakatel a zatím to vypadá, že to chodí. Přesto všechno budu muset začít šetřit na nové, protože s hrůzou zjišťuju, že přijímače se pomalu, ale jistě přestávají vyrábět, potažmo tedy i prodávat. Měl jsem zálusk na kvalitní Graupner SMC 16 SCAN (doufám, že si označení pamatuju dobře). Měli ho u Lindingerů za 60,-€, ale už ho nemají. Mají pouze R 16 SCAN, ten je za dvacku. Takže přichází na výběr DX8, MX16 HoTT, Aurora (každý chválí něco jiného, tak babo raď!).
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Však jo, dělám si legraci 
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Velká gratulace Luzrovi
, čest poraženým . Pánové , já to říkal - už je to pěkně vyrovnaný . Což je tedy ku prospěchu věci , začíná to být zajímavý a adrenalinový. Sebemenší chybka a je vymalováno, kde jsou ty doby, kdy Abu vítězil s velkým náskokem. Zdá se že nasbírané letové zkušenosti pěkně míchají karty - teď je opět čas na technické inovace (v mezích zákona) . Předpokládám že Kope nás za pár kol dotáhne taky a že se Pepin vrátí do soutěžního víru . Pak bude správná mela, bitva jak má být , na to se teda těším.
Hawk lítá výkonově vyrovnaně - a nebezpečně dobře - je to jen otázka času až tu zlatou urve taky .
Daf už by měl postavit cosi poplatného dnešním trendům - (jestli tedy neplánuje zavedení kategorie "veteráni "
).
Trochu toho lituju že jsem se nemohl zůčastnit , ale o to víc se těším na další kolo.
Hawk lítá výkonově vyrovnaně - a nebezpečně dobře - je to jen otázka času až tu zlatou urve taky .
Daf už by měl postavit cosi poplatného dnešním trendům - (jestli tedy neplánuje zavedení kategorie "veteráni "
Trochu toho lituju že jsem se nemohl zůčastnit , ale o to víc se těším na další kolo.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF píše:Takže přichází na výběr DX8, MX16 HoTT, Aurora (každý chválí něco jiného, tak babo raď!).
Ze jsem tak vlezly
Prechod na DMSS s telemetrii zarucen.
http://www.pche.eu/2012/07/prodam-vysil ... -mode.html
............
Naposledy upravil(a) hawk62 dne úte 31.07.2012 20:34, celkem upraveno 2 x.
DAF píše:I když by to mohlo vypadat, že počtem účastníků soutěž VDC skomírá, opak je pravdou....
Mas na to (c) ? Prosel bych tvoje stary reportaze a vypublikoval to dohromady - protoze tohle by se nemelo rozpliznout a zapomenouit. Jsi pro?
Naši kamarádi v Japonsku , http://www.youtube.com/watch?v=EjSodVTs ... re=related
Bohužel - velká F5J je úplně jiná cenová kategorie než VDC , nicméně něco by se tam okoukat dalo.
Bohužel - velká F5J je úplně jiná cenová kategorie než VDC , nicméně něco by se tam okoukat dalo.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Genagen píše:Velky ucitel
Jen bych podotknul, ze takhle ridim, jen kdyz nechci vyhrat.
Kdyz letim na vitezstvi, tak to vypada samozrejme uplne jinak
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Genagen píše:Velky ucitel
Jen bych podotknul, ze takhle ridim, jen kdyz nechci vyhrat.
Kdyz letim na vitezstvi, tak to vypada samozrejme uplne jinak
Je zvlastni, ze zrovna v tomhle kole jsi naletal maximum
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Ja myslim ze ne, ze to bylo pri tom rozletavani, kdyz jsem spadnul asi v 9 minute a Luzr me prelit o nejakych minimalne 10s...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Genagen píše:DAF píše:I když by to mohlo vypadat, že počtem účastníků soutěž VDC skomírá, opak je pravdou....
Mas na to (c) ? Prosel bych tvoje stary reportaze a vypublikoval to dohromady - protoze tohle by se nemelo rozpliznout a zapomenouit. Jsi pro?
Já jsem, pro každou špatnost
V každém případě, akce se opět povedla a můžeme možná i zapřemýšlet o nějakém výjezdním kole.
A pokud jde o nové rádio, je to záležitost nejdříve příštího roku. Ne, že by se mi JéeRko nelíbilo, ale čekají mě ještě jiné věci, tak to musí ještě chvíli počkat.
P.S. Právě jsem si donesl domů C trubku na nový trup. Snad se mi podaří slepit do dalšího kola
P.P.S. BOSSáku říká se, že i s malým kašpárkem jde zahrát velké divadlo, tak i se starým křápem jde zalétat slušný výkon. Když chytím termiku, tak i já se udržím. Jen jí nacházím většinou pozdě. Křídlo vypadá, že mám dobré. Uvažuju o odtučňovací kůře trupu a nová baterka bude zjevně nezbytností. Po nasazení Foxky jsem se vyhrabal výš než s JÉŤáckou Li-Ionkou. Takže po zhubnutí a změně ocasek z Véčka na klasický kříž by se to mohlo vyhrabat výš a pak by mohly i šance na lepší umístění být lepší. Ale máš pravdu, neco nového to chce a zakládat Old Timery se mi nechce
Hitec Aurora 9X
...............
Naposledy upravil(a) hawk62 dne úte 31.07.2012 20:34, celkem upraveno 1 x.