co si pamatuji, tak před závodem jsem při pokusech vždy dal plných 10 minut. Tak nechápu, co tady plácáš za hovadiny
Květnové kolo máme úspěšně za sebou. Účast byla dobrá, jen BOSSákovi nějak neztvrdlo to, co mělo a zůstalo to měkké. Aspoň se vymlouval, že mu neztuhnul epoxyd na křídle. Příjemným překvapeným byla účast nového kolegy habakuka_cz, který se ve startovním poli neztratil. Pepinovo strašení mělo sice reálný základ, jeho nový stroj vypadá velmi dobře a také dobře létá, ale staré šroty také nepropadly. Toto kolo bylo trochu pro některé smolné. Habakukovi netleskali diváci, ale křídla jeho stroje. K tomu jaksi chybí dokumentace pádu, když má člověk v ruce rádio, nestíhá už další. Pak měl trochu problé mysl,ím Luzr, to jsem přesně neregistroval, po startu mu nenastartoval motor a byl nucen kolo odstoupit. Habakuk se ukázal jako bojovník a skelná lepící páska v jeho rukách dokázala zázraky. Na konci soutěže už zase létal se svým strojem. Výsledek nebyl až tak překvapivý, jako první byl Abu. Velmi těsně jsem ho následoval já . Zde musím podotknout, že oba jsme měli 4 maxima a jen technická závada na mém stroji rozhodla, že nebyl finální rozlet (upadl mi kablík z konektoru reglu ). Třetí byl pepin, který měl smůlu, že v jednom kole chytil klesák a nepodařilo se mu už ztrátu výšky dohnat. Na dalších místech se umístil Luzr, za ním Genagen a Habakuk. Luzr se Genagenem měli také rozlet, se zkráceným motorovým letem na 30s. Zde se Luzrovi podařilo vystihnout pravý okamžik, když poodlétl z dohledu soupeře, našel stoupák a točil, točil a točil. Genagen se snažil seč mu síly stačily, ale v jeho prostoru byly spíše klesáky. Takže sláva vítězům a čest poraženým. S dalším kolem se počítá v první polovině června, termín bude po poradě upřesněn. Fotky se přenášejí do PC a odkaz bude dodán v nejbližší době. Koho náš závodní seriál zaujal, nechť sleduje denní zprávy a příjde také, ať už jako divák, či závodník.
P.S. Pro zpestření jsem si donesl malý mixer, s tím, že bych mu mohl také provětrat rotor. Žádný let se ale nekonal, protože při zapojování baterky se mi podařilo binknout do plynu a motor se roztočil. Bohužel tam bylo málo místa a já urazil jednu tyčku s pádlem. Protože ale mixérek potřebuje padlíčka dvě, tak jsem ho zase rychle uklidil . Stane se . Byl tam také zapoletovat nějaký zřejmě místní kolega s velmi pěkným Corsairem v nebojovém červenobílém (řekl bych Pittsovském) zbarvení. Létalo mu to pěkně, jen jsme si nikdo nevšimli, že urazil hřídel motoru s vrtuli .