Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
pepin

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#241 Příspěvek od pepin »

Luzre co mě blbneš, schválně jsem tzo dohledal a podle toho co píše DAf jsem v jednom kole chytil pořádný klesák, jinak 3 starty, 3krát deset minut, pouze jeden start jsem to zabil klesákem--to je to, co jsem tady psal--u většího lehkého era bez štíhlého oklapkovaného profilu se nedá z klesáku zmizet bez výraznější ztráty výšky----a ty hned---VONO TO PEPINOVO ERO BYLO DIVNÝ.

co si pamatuji, tak před závodem jsem při pokusech vždy dal plných 10 minut. Tak nechápu, co tady plácáš za hovadiny :roll:

Květnové kolo máme úspěšně za sebou. Účast byla dobrá, jen BOSSákovi nějak neztvrdlo to, co mělo a zůstalo to měkké. Aspoň se vymlouval, že mu neztuhnul epoxyd na křídle. Příjemným překvapeným byla účast nového kolegy habakuka_cz, který se ve startovním poli neztratil. Pepinovo strašení mělo sice reálný základ, jeho nový stroj vypadá velmi dobře a také dobře létá, ale staré šroty také nepropadly. Toto kolo bylo trochu pro některé smolné. Habakukovi netleskali diváci, ale křídla jeho stroje. K tomu jaksi chybí dokumentace pádu, když má člověk v ruce rádio, nestíhá už další. Pak měl trochu problé mysl,ím Luzr, to jsem přesně neregistroval, po startu mu nenastartoval motor a byl nucen kolo odstoupit. Habakuk se ukázal jako bojovník a skelná lepící páska v jeho rukách dokázala zázraky. Na konci soutěže už zase létal se svým strojem. Výsledek nebyl až tak překvapivý, jako první byl Abu. Velmi těsně jsem ho následoval já . Zde musím podotknout, že oba jsme měli 4 maxima a jen technická závada na mém stroji rozhodla, že nebyl finální rozlet (upadl mi kablík z konektoru reglu ). Třetí byl pepin, který měl smůlu, že v jednom kole chytil klesák a nepodařilo se mu už ztrátu výšky dohnat. Na dalších místech se umístil Luzr, za ním Genagen a Habakuk. Luzr se Genagenem měli také rozlet, se zkráceným motorovým letem na 30s. Zde se Luzrovi podařilo vystihnout pravý okamžik, když poodlétl z dohledu soupeře, našel stoupák a točil, točil a točil. Genagen se snažil seč mu síly stačily, ale v jeho prostoru byly spíše klesáky. Takže sláva vítězům a čest poraženým. S dalším kolem se počítá v první polovině června, termín bude po poradě upřesněn. Fotky se přenášejí do PC a odkaz bude dodán v nejbližší době. Koho náš závodní seriál zaujal, nechť sleduje denní zprávy a příjde také, ať už jako divák, či závodník.
P.S. Pro zpestření jsem si donesl malý mixer, s tím, že bych mu mohl také provětrat rotor. Žádný let se ale nekonal, protože při zapojování baterky se mi podařilo binknout do plynu a motor se roztočil. Bohužel tam bylo málo místa a já urazil jednu tyčku s pádlem. Protože ale mixérek potřebuje padlíčka dvě, tak jsem ho zase rychle uklidil . Stane se . Byl tam také zapoletovat nějaký zřejmě místní kolega s velmi pěkným Corsairem v nebojovém červenobílém (řekl bych Pittsovském) zbarvení. Létalo mu to pěkně, jen jsme si nikdo nevšimli, že urazil hřídel motoru s vrtuli .

Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:Ted jak jsou pravidla VDC mě to již opravdu ke stavbě nemotivuje, pokud by se někdy začalo podle pravidel------VLASTNÍ STAVBA---ZÁKLAD POLYŠ---LETOVÁ VÁHA MODELU MAX 700G určitě bych někdy zašel.

Takhle pojato by to znamenalo prechod na 3s, tezsi motory a pro vsechny nutnost udelat zbrusu nove brusy.

Krome toho, pak by 10 minut/30s letali (skoro) vsichni (skoro) porad. Takze bychom zacali komplikovat pravidla, vymyslet body za pristani a podobne.
pepin

#243 Příspěvek od pepin »

no je fakt, že mi jaksi neseplo, že snížení motorového letu na 30s bylo hlavně z duvodu bezpečnosti--nenalétnout až do stratosféry :oops: ten neomezený pohon je fakt blbost, to opravdu nejde, to uznávám.

ale do papírového potahu už nejdu, počkám jestli to jednou přestanete řešit a brzdit vývoj.
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 11.12.2012 20:18, celkem upraveno 1 x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od Luzr »

..............
Naposledy upravil(a) Luzr dne úte 11.12.2012 20:20, celkem upraveno 1 x.
pepin

#245 Příspěvek od pepin »

Luzr píše:
pepin píše:Luzre co mě blbneš, schválně jsem tzo dohledal a podle toho co píše DAf jsem v jednom kole chytil pořádný klesák, jinak 3 starty, 3krát deset minut, pouze jeden start jsem to zabil klesákem--to je to, co jsem tady psal--u většího lehkého era bez štíhlého oklapkovaného profilu se nedá z klesáku zmizet bez výraznější ztráty výšky----a ty hned---VONO TO PEPINOVO ERO BYLO DIVNÝ.

Hele, uz je to skoro 2 roky co jsi byl naposledy, ale pokud si pamatuji ze kdyz jsi prisel s tim epoxydovym kridlem, tak jsem te preletal. Pokud si spravne pamatuju, tak jsi s nim letal 1x, skoncil 4. (ja 3., poprve jsem letel s aktualnim kridlem, i kdyz jeste s CF2822) a to te natolik urazilo ze jsi se na VDC vykaslal pro naprosto nesmyslna pravidla. A to kolo bylo na pozdim, v zari nebo rijnu. Od te doby se tvoje ucast na VDC zameruje na rozdelovani chytrych rad :)

Popis ktery citujes se tyka jineho kola, fakt uz nevim s cim presne jsi tehdy letal, predpokladam ze to bylo poprve co jsi mel v trupu AXI nebo tak neco.

ano v tom kole, co jsem nalétl klesák jsi mě opravdu přelétal.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:ano v tom kole, co jsem nalétl klesák jsi mě opravdu přelétal.

OK, uz je to 2 roky, pamet me sali... Myslel jsem ze epoxyd jsi mel az na podzim, ale fotky me usvedcuji ze omylu:

http://daf64.rajce.idnes.cz/VDC_kveten_11/#100_1605.jpg

Preletal jsem te az na podzim, myslim, s lepsim letadlem.
pepin

#247 Příspěvek od pepin »

Já už si to také přesně nepamatuji, jen vím, že to létavé bylo, ale ty přelety nic moc---tak já zatím řezal vždy jen podle starých šablon, páč to pořád v této soutěži v pohodě stačilo.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od DAF »

A na téhle fotce http://daf64.rajce.idnes.cz/VDC_kveten_11/#100_1617.jpg je jasný důkaz, že už v tomto kole si se nás začínal stranit. Vidíš, jak na ní už stojíš stranou?! Stranou mimo kolektiv!!! Zde je jasně vidět, jak v tobě začínal zrát vzdor vůči této soutěži, který vyústil v tvůj přechod na Ranský kopec, kde jsi si místo poklidného poletování na téměř cvičné loučce začal užívat svahového adrenalinu. :lol: , jak začal hlodat červíček nespokojenosti, že tahle soutěž je jen okresní přebor, nikoliv Evropská Extra Liga!!! A to ti zůstalo dodnes :lol: ! Pojďte se začít hádat už o něčem jiném.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:no je fakt, že mi jaksi neseplo, že snížení motorového letu na 30s bylo hlavně z duvodu bezpečnosti--nenalétnout až do stratosféry :oops: ten neomezený pohon je fakt blbost, to opravdu nejde, to uznávám.

ale do papírového potahu už nejdu, počkám jestli to jednou přestanete řešit a brzdit vývoj.

Pepine, to je jak mluvit do dubu...

Zadna omezeni v tomto smeru uz nejsou. Uz jsem ti to napsal x-krat. Kdyz budes mit v kridle nejaky PS, je jedno co mas na povrchu. Klidne si tam dej uhlikovou tkaninu. Nebo marmeladu.

Takze jedine co zatim asi neni povolene jsou negativni formy (protoze tam pokud tomu dobre rozumim vevnitr nic neni :) To te snad zas tak neomezuje, ne? Aspon zatim... :)
pepin

#250 Příspěvek od pepin »

[quote="Luzr.[/quote]

Pepine, to je jak mluvit do dubu...

)[/quote]

Luzre, jen se snažím být obezřetný--na první své= kolo VDC jsem se co by nováček přihlásil po dohodě, že mohu použít laminátový trup, co se mi doma válí--po závodě s tím byl najednou problém.

před použitím vliesu prosyceného epoxydem jsem to měl také odsouhlasené---opět po soutěži problém, no tak se raději ptám víckrát a raději čekám, až to odsouhlasí všichni.

Beru na vědomí, že skleněnouhlíkové křídlo už problém není .

Stejně letos maximálně odfiknu křidélka a klapky na tom puvodním křídle s vliesem a pak se časem uvidí.

A neboj, určitě nebudu na každém kole VDC, ale pokud budu něco v tomto duchu tvořit, raději model, který splní možnost se soutěže zučastnit.

PS: s tím křídlem do formy to není tak uplně od věci--myslím, že herex jde považovat za polyš, takže zadání by zcela určitě tato technologie také splnovala---osobně ale nemám v umyslu vymýšlet kokotárny a páč to nepoužívají v RCEn, asi vědí proč.

JInak moc nechápu, proč tak prožíváš, když sem něco písnu a hned to bereš za --POUČOVÁNÍ--normálně debatuji s kolegy o tom, co a jak mi přijde dobré, nebo špatné---URČITĚ ALE NIKOMU NEMÁM POTŘEBU NĚCO ZAKAZOVAT.

V podstatě kdyby nebylo VDC, asi bych se do zkoušení vakuování vubec nepustil---stačí si vakuovaný model koupit, jenže páč jsem to zkusil, nevím proč bych nesměl napsat--pánové, není to takový problém, jak se na první pohled možná zdá a páč to dělám v normálním běžném bytě, nevidím ani problém nějakého omezení těch, co nemají dílnu--tu já také nemám, sko stříhám na posteli, patlám to na chodbě paneláku a vakuuji u dcery na pracovním psacím stole.Epoxyd míchám na kuchynské lince. Jediný bordel je z obroušení výřezu po tavném drátě--to je ale stejné, jako když se potahuje papírem, to se musí také obrousit---odpadá ale další ruzná broušení povrchových nátěru a barvení.

Kdyby to byla technologie proveditelná pouze ve specializované dílně, určitě bych to neprosazoval jako férovou kounkurenci k modelum potaženým papírem---náročností mi to přijde asi na jedno brdo, jen s jistějším výsledkem a opravdu kvalitním povrchem---Navíc to mé VDC křídlo nebylo ani vakuované, pouze epoxydem přilepený vlies naprosto stejným zpusobnem, jako když potahuješ křídlo papírem--což má oproti vliesu výhodu ve vyšší pevnosti, ovšem vlies jsem samozřejmě použil pouze z duvodu, že sklo bylo doposud zakázané, tak jsem zaexperimentoval, ale i tak to dopadlo dobře---minimálně zkušenost s křídlem potaženým jinak, nežli papírem a mokrou metodou.

Snad jsem tim, co jsem napsal nikoho nepopudil, nebo neurazil, nebo nemá dojem, že ho poučuji, to bych vážně nerad.
pepin

#251 Příspěvek od pepin »

DAF píše:A na téhle fotce http://daf64.rajce.idnes.cz/VDC_kveten_11/#100_1617.jpg je jasný důkaz, že už v tomto kole si se nás začínal stranit. Vidíš, jak na ní už stojíš stranou?! Stranou mimo kolektiv!!! Zde je jasně vidět, jak v tobě začínal zrát vzdor vůči této soutěži, který vyústil v tvůj přechod na Ranský kopec, kde jsi si místo poklidného poletování na téměř cvičné loučce začal užívat svahového adrenalinu. :lol: , jak začal hlodat červíček nespokojenosti, že tahle soutěž je jen okresní přebor, nikoliv Evropská Extra Liga!!! A to ti zůstalo dodnes :lol: ! Pojďte se začít hádat už o něčem jiném.

DAfe o oblastní nebo světovou ligu nejde, jde o to, že z Rané to mám na VDC téměř 80km, takže mám na výběr--bud zustat doma a pokud bude nakonec dobré počasí, tak se možná pujde létat jedno dopoledne VDC, nebo odjedu v pátek na Ranou, kde bude dobře, i když bude pršet.
Na VDC jsem se přihlásil v první řadě z duvodu, že potkám lidi, co mají společný zájem a po pravdě, já jsem typ, co rád vypadne z domova--myšleno i třeba s rodinou a to mi dala nakonec Raná v plné míře, dnes to beru automaticky, jako když někdo odjíždí pravidelně každý pátek na chatu.V mém případě to momentálně znamená mít chatu na letišti, jsem za to rád a chci si to užít do bezvědomí dokud to jde, nebo se mi to nepřejí a nepřijde jiný zájem

Ale kdo ví, Bossák dnes bydlí pár km od Rané, třeba nakonec spácháme pobočku VDC tam, v Lounech jsou také modeláři, tak se třeba někdo chytí :wink: Na letišti v Charvátcích by to nebyl vubec problém--placka s kopcema mimo dolet, nebo třeba oba hupneme do jednoho auta a na otočku uděláme Dívčáky--což mi právě už pro další sezonu přijde z mé strany jako schudné . Uvidí se, rozhodně pro mě ale není vdc něco pod uroven, to opravdu ne.

Nebo třeba někdy dorazíte na víkendový VDC na Ranou, nabízel jsem to tu už dávno a není podmínkou létaní na svahu, jedno sportovní letiště je od kopce cca 3 km přespat se dá ve Skleníku, nebo ve stanu hned vedle v táboře a sedět se večer muže klidně u mě na terase, pokud by někomu vadila nekuřácká hospoda v penzionu Skleník.

http://pepin65.rajce.idnes.cz/Trocha_Ra ... ara004.jpg
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Genagen »

1) prestante si po sobe mazat prispevky. je to tu jak u dementu. Nekdo reaguje na to co uz tu neni, ostatni neznaji kontext. be a grown man

2) pepine - tvoje laminatove ero vypada hot & sexy. Super prace. Ja osobne si nemyslim, ze radny schvalovaci proces je, kdyz ti abi den predem rekne "ale jo". Fajtovalo se az po te

3) z fotky je jasne, ze moje ero je nejhezci - a to by se take melo bodove zhodnotit. Treba ze by se nedelaly rozlety, ale hodnotilo se letadlo po esteticke lajne. eg. posledne jsem porazil luzra. :-)

4) me se na vdc libilo prave to, ze se stavelo ze srotu. Luzrova letadla - to je duch vdc. a toho bych se drzel.

5) all in all jsou mi pravidla jedno :-) kdyz se nebudeme hadat - rad si s vami poletam. Do souteze bych akorat pridal - Abu skoli levaky jak na termiku :-)
pepin

#253 Příspěvek od pepin »

Genagen píše:1) . Ja osobne si nemyslim, ze radny schvalovaci proces je, kdyz ti abi den predem rekne "ale jo". Fajtovalo se az po te

)

první odkaz--vlies--papír lepení epoxydem schváleno, tady ta dabata o epoxydovém lepení tenkrát začala

viewtopic.php?f=13&t=37363&hilit=depron+cup+1+kolo&start=120
druhý odkaz--termín soutěžního druhého kola

viewtopic.php?t=37944&start=

opravdu to Genagene je jak píšeš schváleno den před soutěžním kolem?

Ach jooo, ach jooo.

Abuovo vyjádření z 22.4 2011 pátek

Pepin mi volal, jestli to muze potahnou sklem. To jsem mu rozmluvil, protoze to si pak muzu nechat zavakuovat kridlo u nekoho, kdo dela F3K nebo RCEK soutezaky a vsichni s "pravejma depronakama" budou na vedlejsi koleji. Takze jsem se domluvili na potahu papirem.
Jestli je Vlies papir nebo ne, to neumim posoudit, nikdy jsem to nemel v ruce...

Ja budu urcite potahovat tenkym papirem a disperzi, mozna zkusim "RiMrovu metodu" (pokud jeste najdu nekde an webu popis).
-----------------------------------------------------------------
Jak dospěl Abu, že VLASTNÍ stavba křídla potaženého sklem technologií vakuováním je v podstatě uplně to samé, jako když si to křídlo NECHÁ od někoho ODVAKUOVAT je mi samozřejmě dodnes záhadou.

pojem---JÁ----- oproti pojmu-----NĚKDO JINÝ je podle mého vcelku zásadní rozdíl.

No a ted zase váhám, jestli to celé nemám raději opět smazat :wink:

Ráno moudřejší večera :D
pepin

#254 Příspěvek od pepin »

Genagen píše:1). Ja osobne si nemyslim, ze radny schvalovaci proces je, kdyz ti abi den predem rekne "ale jo". Fajtovalo se az po te

)

před další stavbou se dožaduji na základě osobních zkušeností řádného schvalovacího procesu nejlépe s kulatým razítkem :D
kope
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od kope »

pepin píše:...
-----------------------------------------------------------------
Jak dospěl Abu, že VLASTNÍ stavba křídla potaženého sklem technologií vakuováním je v podstatě uplně to samé, jako když si to křídlo NECHÁ od někoho ODVAKUOVAT je mi samozřejmě dodnes záhadou.

pojem---JÁ----- oproti pojmu-----NĚKDO JINÝ je podle mého vcelku zásadní rozdíl.

Za sebe můžu říct, že souhlasím s Pepinem - taky vidím zásadní rozdíl mezi "zavakuuju (to je děsný slovo - je to takhle vůbec správně česky? :) )si křídlo" a "odvezu křídlo k někomu, kdo mi ho zavakuuje". Pokud Pepin (ale to se může týkat každého z nás) má možnost takového toho "malého domácího vakuování" tak proč ne? Samozřejmě jiná situace by byla, kdyby se výrobou kompozitových modelů živil a jen tak bokem by si švihnul model na VDC - to už by asi bylo nefér, ale o tom tady nediskutujeme.
Mimochodem, když už jsme u toho - jak je to s tím, "nechat si vyříznout" polystyrenové jádro? Lze nebo ne? Celkem by mne zajímal test technologie polyš jádro+balsa. Profil bych si navrhnul, šablony vyrobil, výřezy potáhl balsou, jen na to vyřezání jádra nějak nemám nástroje... Co na výrobu takových polotovarů říkají pravidla?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Zamčeno

Zpět na „Minulé“