Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
sebior

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#226 Příspěvek od sebior »

Mám začátečnický dotaz k napájení desky. + jsem nechal od všech 4 ESC, doufám že to není ke škodě. Ale co napájení ze systémového konektoru baterie? Hlídá deska stav baterie nebo je to k ničemu?
pakozdy

#227 Příspěvek od pakozdy »

doska ma nastavitelny alarm kedy zacne piskat. primarne podporuje servisny konektor pre 4clanok.
zapojene to nemusi byt. ide iba doplnkovy alarm.
pakozdy

#228 Příspěvek od pakozdy »

mala story s rabbit-om.
pred casom bol som lietat, vylietal som baterku. vymenil som druhu a pri pokuse o odarmovanie ani tuk. proste doska len dychala a nemal ziadnu snahu odarmovat. zbalil som to a siel domov.
po 2 tyzdnoch som sa dostal k tomu aby som hladal chybu. takze kalibracia plynu, preskusanie regulatorov, v soft diagnostike vsetko ok.

potom pozriem na prepinace na vysielaci a zistil som ze mam zapnuty autolanding. po vrateni spinaca do off zrazu vsetko fici.

takze pokial neviete odarmovat a vsetok HW sa tvari ok, preverte alebo rovno zruste autolanding rezim.

btw: neviete o nejakej rozumnej verejnej wiki sluzbe kde by sa dali zalozit manualove stranky k rabbitovi ?
madbull

#229 Příspěvek od madbull »

aaaa konecne taky zase jeden hodny modelar ktery se snazi pomoci jinym v nevedomosti :wink:
ja bohuzel nevim ale pokud to das dohromady tak to bude urcote fajn pro ostatni a rad se priucim i ja
nerušit...bastlím :-)
pakozdy

#230 Příspěvek od pakozdy »

v tomto pripade ide aj o moju zabudlivost :-) ked to niekde napisem tak to v buducnosti najdem a nemusim to robit odznova.
madbull

#231 Příspěvek od madbull »

takto to resim aj ja s multiwii.blbe je ze jak stranek pribejva tak se to blbe hleda,teda to co konkretne potrebuju :D
nerušit...bastlím :-)
HynX
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od HynX »

Mna tak napadlo, co oslovit administratora, ci by nebolo mozne wikipediu spravit tu (napr. http://wiki.rcmania.cz), ved to by bolo uplne super, urcite by sa naslo mnoho ludi, ktori by ju naplnili zaujimavymi informaciami.

V najhorsom pripade, by si to mohol "hodit" do svojho blogu.
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
sebior

#233 Příspěvek od sebior »

Jak na kalibraci ESC, když mám TURNIGY Plush 12amp BESC? Lze použít tu automatickou, kdy jen propojím dva piny a deska to udělá sama (našel jsem takové video na youtubu) nebo podle návodu přes max. a min. výchylku plynu?
pakozdy

#234 Příspěvek od pakozdy »

sebior píše:Jak na kalibraci ESC, když mám TURNIGY Plush 12amp BESC? Lze použít tu automatickou, kdy jen propojím dva piny a deska to udělá sama (našel jsem takové video na youtubu) nebo podle návodu přes max. a min. výchylku plynu?

V manualy sa tusim apise ze ano. Mne to takisto islo s plush18.
Troll

#235 Příspěvek od Troll »

Ano, lze. U mne to fungovalo.
labudko
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od labudko »

Nazdar rabitáci. na toto forum sa obraciam ako posledné riešenie lebo problémy sa snažím vyriešiť sám.
Mám dosku rabbit bez GPS. Skorpiona prerobeného na trikoptéru s chvostovým servom. regulátory redbrick. ESC skalibrované (plyn). Kompas tiež. Horizont tiež. Po odarmovaní a pridávaní plynu ked by sa mal odlepiť od zeme začal kmitať a poskakovať zo strany na stranu a ked by som pridal viac plynu dochádza k prevráteniu. Neviem čo ale niečo som asi zabudol a som už dosť z toho bezradný. Ak trikoptinu držím v ruke a pridám plyn znovu sa rozkmitá zo strany na stranu a rozkmitanie sa zväčšuje. Model správne reaguje na smerovku výškovku a krídelká. Neviem si rady.
Pomôže niekto ???
Troll

#237 Příspěvek od Troll »

Máš obráceně gyrování. Když gyro zjistí odchylku, dá povel motorům aby zabrali v opačném smyslu aby se odchylka zastavila. Tvoje gyro dá povel ve stejném smyslu, takže se výchylka zvětšuje. Zreverzuj gyro na křidélkách. A než to uděláš, v žádném případě nestartuj, je to jistá havárka.
labudko
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od labudko »

Myslí že mám dať reverz na krídelkách ? alebo mechanická zmena?
sebior

#239 Příspěvek od sebior »

Jak je to se zapojením LED u desky? Ve spodní řadě jdou zapojit 4 LEDky na 5V? A co je těch horních 8pinů (alarm nepočítám)? Díky.
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od Mlhos »

Někde jsem tento obrázek našel na rcgroups ale nejsem si uplně jistý jestli je to správně. V každém případě to umí blikat stejně jak ledky na desce.
http://www.youtube.com/watch?v=rlTAun3McEI
Přílohy
RABBITLED.png
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“