Čína-Rabbit Flight Controller
Re: Čína-Rabbit Flight Controller
Mám začátečnický dotaz k napájení desky. + jsem nechal od všech 4 ESC, doufám že to není ke škodě. Ale co napájení ze systémového konektoru baterie? Hlídá deska stav baterie nebo je to k ničemu?
doska ma nastavitelny alarm kedy zacne piskat. primarne podporuje servisny konektor pre 4clanok.
zapojene to nemusi byt. ide iba doplnkovy alarm.
zapojene to nemusi byt. ide iba doplnkovy alarm.
mala story s rabbit-om.
pred casom bol som lietat, vylietal som baterku. vymenil som druhu a pri pokuse o odarmovanie ani tuk. proste doska len dychala a nemal ziadnu snahu odarmovat. zbalil som to a siel domov.
po 2 tyzdnoch som sa dostal k tomu aby som hladal chybu. takze kalibracia plynu, preskusanie regulatorov, v soft diagnostike vsetko ok.
potom pozriem na prepinace na vysielaci a zistil som ze mam zapnuty autolanding. po vrateni spinaca do off zrazu vsetko fici.
takze pokial neviete odarmovat a vsetok HW sa tvari ok, preverte alebo rovno zruste autolanding rezim.
btw: neviete o nejakej rozumnej verejnej wiki sluzbe kde by sa dali zalozit manualove stranky k rabbitovi ?
pred casom bol som lietat, vylietal som baterku. vymenil som druhu a pri pokuse o odarmovanie ani tuk. proste doska len dychala a nemal ziadnu snahu odarmovat. zbalil som to a siel domov.
po 2 tyzdnoch som sa dostal k tomu aby som hladal chybu. takze kalibracia plynu, preskusanie regulatorov, v soft diagnostike vsetko ok.
potom pozriem na prepinace na vysielaci a zistil som ze mam zapnuty autolanding. po vrateni spinaca do off zrazu vsetko fici.
takze pokial neviete odarmovat a vsetok HW sa tvari ok, preverte alebo rovno zruste autolanding rezim.
btw: neviete o nejakej rozumnej verejnej wiki sluzbe kde by sa dali zalozit manualove stranky k rabbitovi ?
aaaa konecne taky zase jeden hodny modelar ktery se snazi pomoci jinym v nevedomosti
ja bohuzel nevim ale pokud to das dohromady tak to bude urcote fajn pro ostatni a rad se priucim i ja
ja bohuzel nevim ale pokud to das dohromady tak to bude urcote fajn pro ostatni a rad se priucim i ja
nerušit...bastlím :-)
v tomto pripade ide aj o moju zabudlivost
ked to niekde napisem tak to v buducnosti najdem a nemusim to robit odznova.
takto to resim aj ja s multiwii.blbe je ze jak stranek pribejva tak se to blbe hleda,teda to co konkretne potrebuju 
nerušit...bastlím :-)
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
Mna tak napadlo, co oslovit administratora, ci by nebolo mozne wikipediu spravit tu (napr. http://wiki.rcmania.cz), ved to by bolo uplne super, urcite by sa naslo mnoho ludi, ktori by ju naplnili zaujimavymi informaciami.
V najhorsom pripade, by si to mohol "hodit" do svojho blogu.
V najhorsom pripade, by si to mohol "hodit" do svojho blogu.
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Jak na kalibraci ESC, když mám TURNIGY Plush 12amp BESC? Lze použít tu automatickou, kdy jen propojím dva piny a deska to udělá sama (našel jsem takové video na youtubu) nebo podle návodu přes max. a min. výchylku plynu?
sebior píše:Jak na kalibraci ESC, když mám TURNIGY Plush 12amp BESC? Lze použít tu automatickou, kdy jen propojím dva piny a deska to udělá sama (našel jsem takové video na youtubu) nebo podle návodu přes max. a min. výchylku plynu?
V manualy sa tusim apise ze ano. Mne to takisto islo s plush18.
Ano, lze. U mne to fungovalo.
- labudko
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar rabitáci. na toto forum sa obraciam ako posledné riešenie lebo problémy sa snažím vyriešiť sám.
Mám dosku rabbit bez GPS. Skorpiona prerobeného na trikoptéru s chvostovým servom. regulátory redbrick. ESC skalibrované (plyn). Kompas tiež. Horizont tiež. Po odarmovaní a pridávaní plynu ked by sa mal odlepiť od zeme začal kmitať a poskakovať zo strany na stranu a ked by som pridal viac plynu dochádza k prevráteniu. Neviem čo ale niečo som asi zabudol a som už dosť z toho bezradný. Ak trikoptinu držím v ruke a pridám plyn znovu sa rozkmitá zo strany na stranu a rozkmitanie sa zväčšuje. Model správne reaguje na smerovku výškovku a krídelká. Neviem si rady.
Pomôže niekto ???
Mám dosku rabbit bez GPS. Skorpiona prerobeného na trikoptéru s chvostovým servom. regulátory redbrick. ESC skalibrované (plyn). Kompas tiež. Horizont tiež. Po odarmovaní a pridávaní plynu ked by sa mal odlepiť od zeme začal kmitať a poskakovať zo strany na stranu a ked by som pridal viac plynu dochádza k prevráteniu. Neviem čo ale niečo som asi zabudol a som už dosť z toho bezradný. Ak trikoptinu držím v ruke a pridám plyn znovu sa rozkmitá zo strany na stranu a rozkmitanie sa zväčšuje. Model správne reaguje na smerovku výškovku a krídelká. Neviem si rady.
Pomôže niekto ???
Máš obráceně gyrování. Když gyro zjistí odchylku, dá povel motorům aby zabrali v opačném smyslu aby se odchylka zastavila. Tvoje gyro dá povel ve stejném smyslu, takže se výchylka zvětšuje. Zreverzuj gyro na křidélkách. A než to uděláš, v žádném případě nestartuj, je to jistá havárka.
- labudko
- Kontaktovat uživatele:
Myslí že mám dať reverz na krídelkách ? alebo mechanická zmena?
Jak je to se zapojením LED u desky? Ve spodní řadě jdou zapojit 4 LEDky na 5V? A co je těch horních 8pinů (alarm nepočítám)? Díky.
Někde jsem tento obrázek našel na rcgroups ale nejsem si uplně jistý jestli je to správně. V každém případě to umí blikat stejně jak ledky na desce.
http://www.youtube.com/watch?v=rlTAun3McEI
http://www.youtube.com/watch?v=rlTAun3McEI