Ultramat 10

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
wroum

Re: Ultramat 10

#16 Příspěvek od wroum »

Acroholic píše:Ahoj, chci se zeptat jestli U 1O umí nabíjet kromě lipolek i lionky.Někde píšou obojí a někde jenom ty lipolky...Dík

umi oboje.
a ja bych v tehle cenove hladine uvazoval o:
http://www.hangar1.cz/katalog.php?text= ... ajdi&sklad[]=1&page=&detail=3776
helbo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od helbo »

arda1 píše:Já preferuji nabíječe na 12V s odděleným napájením--jo a zeptej se helba co mu udělal balancer s baterkama. :wink:

jj časom ich riadne roztrtka... treba ich zrovnať potom po jednej :)
LV
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od LV »

radis píše:Mám několik nabíječek, ale potřeba co nejvšestrannějšího přístroje s napájením z 12V i ze sítě a integrovaný balancer hovořil pro následný model. BC6 umí nabíjet vše i 123, má spínaný zdroj 220 a umí samozřejmě i z 12V. Nastavení nabíjení je krásně dopracované včetně cyklování vybíjení a balancování a vestavěný šestikanálový balancer je príma třešinka na dortu a není tak potřeba dokupovat balancer a zajišťovat kompatibilitu s nabíječem. Při nabíjení je tak lahůdkou sledovat napětí na jednotlivých článcích při mode balancování si nabíječka s balancerem střídavě nabíjí a vybíjí jednotlivé články a tak dolaďuje a optimalizuje celou sadu. Jak je na tom nabíjecí křivka na osciloskopu nevím, ale bude to asi jako u všech nabíječů dané cenové skupiny. Trojčlánky běžně ze sítě nabíjím 2,5A a více nějak nepožaduji.
Snad tyto zkušenosti pomohou s výběrem. Pro mě je to nabíječ, kterým dobiji vše a to nezávisle na 12V i z pohodlí domova a bez dalších přídavných periferií.

Pokial ti stačí 50W výkonu ... :roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od HERRI »

Pacient píše:Nazdar...no to bych taky rád věděl....ale kamarád co ten nabíječ má, tak říkal že když to umí Li-Polky tak i Li-Ionky....... 8)

A rovnou se chci zeptat zda-li je to kvalitní spolehlivý nabíječ.....chci si ho totiž pořídit... 8)

Ultramat 10 ma rezim Lipol-4,2V/cl a rezim Liion-4,1V/cl. casovac je (narozdil od U-12 v jine diskuzi) nastavitelny 5-300minut, oproti U-12 nema vybijeni. Ja prodal U10 a poridil U12 pouze z potreby vetsiho nab. proudu, jinak U10 byla perfektni :) pokud ti staci tech 30W
wroum

#20 Příspěvek od wroum »

HERRI píše:pokud ti staci tech 30W

30W je pri napajeni z 220V a z akumulatoru to je 50W, jako zadnej zazrak, ale jen pro presnost :wink:
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od HERRI »

wroum píše:
HERRI píše:pokud ti staci tech 30W

30W je pri napajeni z 220V a z akumulatoru to je 50W, jako zadnej zazrak, ale jen pro presnost :wink:

aha vidis tak to jsem nevedel :idea:
radis
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od radis »

Kdo nabíjí víc jak 3A doma a 4A na poli a pokud ano tak proč? Já jsem vždy doma nabíjel 1C. Mám taky baterky 4roky a stále jedou asi 220 ciklů Kokam 2000 3S. Čím to asi bude? Chápu soutěžní lítání, ale pokud lítám pro radost?
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od HERRI »

radis píše:Kdo nabíjí víc jak 3A doma a 4A na poli a pokud ano tak proč? Já jsem vždy doma nabíjel 1C. Mám taky baterky 4roky a stále jedou asi 220 ciklů Kokam 2000 3S. Čím to asi bude? Chápu soutěžní lítání, ale pokud lítám pro radost?

tak ja se hlasim jako prvni :lol: mam Lipolku 4Ah kterou nabijim do 1C a Liionky 1600 ktery nabijim na poli az 3C.
wroum

#24 Příspěvek od wroum »

radis píše:Kdo nabíjí víc jak 3A doma a 4A na poli a pokud ano tak proč? Já jsem vždy doma nabíjel 1C. Mám taky baterky 4roky a stále jedou asi 220 ciklů Kokam 2000 3S. Čím to asi bude? Chápu soutěžní lítání, ale pokud lítám pro radost?

ja nabijim vzdy a vsude 1C (lipol) a nektery baterky nevydrzely ani 50 cyklu a nektery vydrzely i pres 100 a furt jedou, podle znacky .... imho to, ze mas na aku 220 cYklu bude tim ze mas Kokam
wroum

#25 Příspěvek od wroum »

a jeste: ty proudy taky budou zalezet od kapacity baterky samozrejme a v pripade paralelne razenych clanku nebo velkych kapacit nemuci byt ty 4A ani 1C. Navic jsou i baterky, co se bezne nabijej vetsima proudama a pak nabijec co do 3cl da 4A hrube nestiha. muj pripad.
radis
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od radis »

Ano to uznávám, pro takovéhle případy je to nedostačující, ale nabít se s tím sada dá, jen to bude trvat déle. Podle skladby pisatelů a jejich modelů usuzuji, že 1C v tvém případě 4A nab. proudu bude potřebovat modelář , který má velké éro a ten si může dovolit i nabíječ jiné cenové kategorie. Dnešní nabídka univerzálních nabíječů jek ze sítě, tak z 12V není moc široká a když se dívám co je nešťastných lidí, kteří se ptají // jaký zdroj k nabíječi, jaký balancer, jak zapojit propojit atd, tak mi použití tohoto nabíječe nelogické nepřipadá. Je mi jasné, že pořádný nabíječ by měl umět vybíjet alespoň 20A a nabíjet alespoň 10A a k tomu patřičně dimenzovaný zdroj a balancer, vše od solidního výrobce s patřičně vyhlazeným nabíjecím průběhem a jsme na 20 až 30 000,- a to není pro každého. Tak pokud si začátečník, který bude lítat s modely do 250W výkonu motoru bude nabíjet rádio, baterku na žhavení motoráka, NIMH do foťáku a NICD sadu do bráškova auta a ještě do budoucna 123, články nevyzná se v elektronice, neumí upravit zdroj z PC a neví jak zapojit balancer, ale chce kompletní kontrolu nad nabíjením a informace o napětí, proudu, dodaném náboji, napětí na jednotlivých článcích. co mu trh nabídne? Jinak další levná volba bez napájení 220V je JETI Char 30
radis
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od radis »

Ještě k těm sadám máme různé sady od různých výrobců a taky mají různou výdrž. To je věc, která mě nejvíc trápí a pátral jsem proč tomu tak je. Pánové v Číně totiž vždy berou pytlíky od různých výrobců a tak i sady se liší podle dodavatele. Jednou je baterka super a máme 190 cyklů na X-power 1700 3S a pak se ta samá sada foukne po 40 cyklech a to na stejném modelu. Čím to bude? To je zapeklitá věc a zjistit, který výrobce používá stále stejného dodavatele pytlíků a tak by se sady neměly moc lišit je problém. Jinak jakou nabíječku , která je takhle univerzální by jste doporučili, ale pokuste se neříkat to jen je potřeba dokoupit, nebo dodělat // napáječ, balancer, nebo jen neumí 123 atd.// Docela jsem zvědav co by jste v dané cenové kategorii našli a doporučili.
wroum

#28 Příspěvek od wroum »

radis: nabit se to s tim da, ale je to opruz.
priklad: mam 10 x 1700 SCR a na U10 je nabijim tak 55 min pri napajeni 230V a tak 45 min pri napajeni 12V. no a X let starej Schulzik je na automatickej rezim nabije za 25 min, doda do nich vetsi kapacitu a baterky daj hlavne ZNATELNE vetsi vykon. vylitat ty baterky trva tak 10 - 50 minut. proste se da nalitat 2x tolik.
a jsou to baterky do vetrone, zadny velky a drahy ero to byt nemusi.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od j3nda »

pokud chces levnou nabijecku na vsechno mozny pro doma - tak si kup starsi laboratorni zdroj - garantuju ti, ze s nim nabijes vsechno ;)
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od HERRI »

radis píše:Ještě k těm sadám máme různé sady od různých výrobců a taky mají různou výdrž. To je věc, která mě nejvíc trápí a pátral jsem proč tomu tak je. Pánové v Číně totiž vždy berou pytlíky od různých výrobců a tak i sady se liší podle dodavatele. Jednou je baterka super a máme 190 cyklů na X-power 1700 3S a pak se ta samá sada foukne po 40 cyklech a to na stejném modelu. Čím to bude? To je zapeklitá věc a zjistit, který výrobce používá stále stejného dodavatele pytlíků a tak by se sady neměly moc lišit je problém. Jinak jakou nabíječku , která je takhle univerzální by jste doporučili, ale pokuste se neříkat to jen je potřeba dokoupit, nebo dodělat // napáječ, balancer, nebo jen neumí 123 atd.// Docela jsem zvědav co by jste v dané cenové kategorii našli a doporučili.

Ja mam doma 3 sady Wancel a jsou velice vyrovnane (jak clanky mezi sebou tak sady mezi sebou co se tyka zivotnosti). A tem nabijecum: nevim co te drazdi, vzdyt tu nikdo U-10 nepomluvil :o ja sam jsem ji mel a byl jsem s nim naprosto spokojen. V necem mi vyhovovala vic nez U-12 a uvazuju, ze si U10 znovu poridim, potrebuju 2 nabijece
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“