radis píše:Mám několik nabíječek, ale potřeba co nejvšestrannějšího přístroje s napájením z 12V i ze sítě a integrovaný balancer hovořil pro následný model. BC6 umí nabíjet vše i 123, má spínaný zdroj 220 a umí samozřejmě i z 12V. Nastavení nabíjení je krásně dopracované včetně cyklování vybíjení a balancování a vestavěný šestikanálový balancer je príma třešinka na dortu a není tak potřeba dokupovat balancer a zajišťovat kompatibilitu s nabíječem. Při nabíjení je tak lahůdkou sledovat napětí na jednotlivých článcích při mode balancování si nabíječka s balancerem střídavě nabíjí a vybíjí jednotlivé články a tak dolaďuje a optimalizuje celou sadu. Jak je na tom nabíjecí křivka na osciloskopu nevím, ale bude to asi jako u všech nabíječů dané cenové skupiny. Trojčlánky běžně ze sítě nabíjím 2,5A a více nějak nepožaduji. Snad tyto zkušenosti pomohou s výběrem. Pro mě je to nabíječ, kterým dobiji vše a to nezávisle na 12V i z pohodlí domova a bez dalších přídavných periferií.
Pacient píše:Nazdar...no to bych taky rád věděl....ale kamarád co ten nabíječ má, tak říkal že když to umí Li-Polky tak i Li-Ionky.......
A rovnou se chci zeptat zda-li je to kvalitní spolehlivý nabíječ.....chci si ho totiž pořídit...
Ultramat 10 ma rezim Lipol-4,2V/cl a rezim Liion-4,1V/cl. casovac je (narozdil od U-12 v jine diskuzi) nastavitelny 5-300minut, oproti U-12 nema vybijeni. Ja prodal U10 a poridil U12 pouze z potreby vetsiho nab. proudu, jinak U10 byla perfektni pokud ti staci tech 30W
Kdo nabíjí víc jak 3A doma a 4A na poli a pokud ano tak proč? Já jsem vždy doma nabíjel 1C. Mám taky baterky 4roky a stále jedou asi 220 ciklů Kokam 2000 3S. Čím to asi bude? Chápu soutěžní lítání, ale pokud lítám pro radost?
radis píše:Kdo nabíjí víc jak 3A doma a 4A na poli a pokud ano tak proč? Já jsem vždy doma nabíjel 1C. Mám taky baterky 4roky a stále jedou asi 220 ciklů Kokam 2000 3S. Čím to asi bude? Chápu soutěžní lítání, ale pokud lítám pro radost?
tak ja se hlasim jako prvni mam Lipolku 4Ah kterou nabijim do 1C a Liionky 1600 ktery nabijim na poli az 3C.
radis píše:Kdo nabíjí víc jak 3A doma a 4A na poli a pokud ano tak proč? Já jsem vždy doma nabíjel 1C. Mám taky baterky 4roky a stále jedou asi 220 ciklů Kokam 2000 3S. Čím to asi bude? Chápu soutěžní lítání, ale pokud lítám pro radost?
ja nabijim vzdy a vsude 1C (lipol) a nektery baterky nevydrzely ani 50 cyklu a nektery vydrzely i pres 100 a furt jedou, podle znacky .... imho to, ze mas na aku 220 cYklu bude tim ze mas Kokam
a jeste: ty proudy taky budou zalezet od kapacity baterky samozrejme a v pripade paralelne razenych clanku nebo velkych kapacit nemuci byt ty 4A ani 1C. Navic jsou i baterky, co se bezne nabijej vetsima proudama a pak nabijec co do 3cl da 4A hrube nestiha. muj pripad.
Ano to uznávám, pro takovéhle případy je to nedostačující, ale nabít se s tím sada dá, jen to bude trvat déle. Podle skladby pisatelů a jejich modelů usuzuji, že 1C v tvém případě 4A nab. proudu bude potřebovat modelář , který má velké éro a ten si může dovolit i nabíječ jiné cenové kategorie. Dnešní nabídka univerzálních nabíječů jek ze sítě, tak z 12V není moc široká a když se dívám co je nešťastných lidí, kteří se ptají // jaký zdroj k nabíječi, jaký balancer, jak zapojit propojit atd, tak mi použití tohoto nabíječe nelogické nepřipadá. Je mi jasné, že pořádný nabíječ by měl umět vybíjet alespoň 20A a nabíjet alespoň 10A a k tomu patřičně dimenzovaný zdroj a balancer, vše od solidního výrobce s patřičně vyhlazeným nabíjecím průběhem a jsme na 20 až 30 000,- a to není pro každého. Tak pokud si začátečník, který bude lítat s modely do 250W výkonu motoru bude nabíjet rádio, baterku na žhavení motoráka, NIMH do foťáku a NICD sadu do bráškova auta a ještě do budoucna 123, články nevyzná se v elektronice, neumí upravit zdroj z PC a neví jak zapojit balancer, ale chce kompletní kontrolu nad nabíjením a informace o napětí, proudu, dodaném náboji, napětí na jednotlivých článcích. co mu trh nabídne? Jinak další levná volba bez napájení 220V je JETI Char 30
Ještě k těm sadám máme různé sady od různých výrobců a taky mají různou výdrž. To je věc, která mě nejvíc trápí a pátral jsem proč tomu tak je. Pánové v Číně totiž vždy berou pytlíky od různých výrobců a tak i sady se liší podle dodavatele. Jednou je baterka super a máme 190 cyklů na X-power 1700 3S a pak se ta samá sada foukne po 40 cyklech a to na stejném modelu. Čím to bude? To je zapeklitá věc a zjistit, který výrobce používá stále stejného dodavatele pytlíků a tak by se sady neměly moc lišit je problém. Jinak jakou nabíječku , která je takhle univerzální by jste doporučili, ale pokuste se neříkat to jen je potřeba dokoupit, nebo dodělat // napáječ, balancer, nebo jen neumí 123 atd.// Docela jsem zvědav co by jste v dané cenové kategorii našli a doporučili.
radis: nabit se to s tim da, ale je to opruz.
priklad: mam 10 x 1700 SCR a na U10 je nabijim tak 55 min pri napajeni 230V a tak 45 min pri napajeni 12V. no a X let starej Schulzik je na automatickej rezim nabije za 25 min, doda do nich vetsi kapacitu a baterky daj hlavne ZNATELNE vetsi vykon. vylitat ty baterky trva tak 10 - 50 minut. proste se da nalitat 2x tolik.
a jsou to baterky do vetrone, zadny velky a drahy ero to byt nemusi.
radis píše:Ještě k těm sadám máme různé sady od různých výrobců a taky mají různou výdrž. To je věc, která mě nejvíc trápí a pátral jsem proč tomu tak je. Pánové v Číně totiž vždy berou pytlíky od různých výrobců a tak i sady se liší podle dodavatele. Jednou je baterka super a máme 190 cyklů na X-power 1700 3S a pak se ta samá sada foukne po 40 cyklech a to na stejném modelu. Čím to bude? To je zapeklitá věc a zjistit, který výrobce používá stále stejného dodavatele pytlíků a tak by se sady neměly moc lišit je problém. Jinak jakou nabíječku , která je takhle univerzální by jste doporučili, ale pokuste se neříkat to jen je potřeba dokoupit, nebo dodělat // napáječ, balancer, nebo jen neumí 123 atd.// Docela jsem zvědav co by jste v dané cenové kategorii našli a doporučili.
Ja mam doma 3 sady Wancel a jsou velice vyrovnane (jak clanky mezi sebou tak sady mezi sebou co se tyka zivotnosti). A tem nabijecum: nevim co te drazdi, vzdyt tu nikdo U-10 nepomluvil ja sam jsem ji mel a byl jsem s nim naprosto spokojen. V necem mi vyhovovala vic nez U-12 a uvazuju, ze si U10 znovu poridim, potrebuju 2 nabijece