Ultramat 10
Ultramat 10
Ahoj, chci se zeptat jestli U 1O umí nabíjet kromě lipolek i lionky.Někde píšou obojí a někde jenom ty lipolky...Dík
taky váhám mezi SHARKEM 10, SHARKEM 20, ULTRAMATEM 12 a ULTRAMATEM 14. Nebo jestli nevíte ještě o nějakém lepším za podobnou cenu tak sem s ním... 
Já mám U-10 a jsem spokojenej. Umí NiCd-NiMh-LiPol-Lion. Vybíječku má U-12, ale ta zas nejde do 220V. Já chtěl nabíječku na 220 a 12V. Což splňuje. Nejvíc používám 8čl a do budoucna možná LiPol, to splňuje taky. Balancér jsem dokoupil LBA-10, se Sharkem se to prý hádá. A vybíječku Nixx mám vlastní malou do 8čl.
Ahoy, pánové nechci vám do toho kecat, ale Li - Ion a Li - pol v tom je přeci jen trochu rozdíl. Pokud vím, jedny jdou na horní hranici 4,1V a druhé na 4,2V, takže má-li nabíječka program na jedny, neznamená to, že automaticky umí nabíjet i ty druhé. Ultramat nemám a neznám, takže nehodnotím. Mám Shark 20, ten oba programy má a umí vybíjet (nechci tímto vnucovat) a zatím spokojenost (bohužel nutný externí zdroj při nabíjení v dílně).
P.S. POslední verze Shark 20 umí také LiFe (A123)
P.S. POslední verze Shark 20 umí také LiFe (A123)
-
avionic
- Kontaktovat uživatele:
je o neco drazsi ale......Hyperion EOS 1210i
Já jenom citoval názory jiných a navíc to řekli i u Pelikána. Tak jsem nechtěl riskovat a šel rovnou do LBA.Voky píše:Já sem použil LBA-6 s Sharkem 20 a na žadnej problém sem nenarazil,zatim fungoval s každou nabíječkou s programem na
Lixx,kterou sem kdy použil.
To DAF: Umí i LiPol a Lion, napětí si pozná sama. Stejně jako jí je jedno, když ji dám 4 nebo 9článek. Napětí nenastavuju či počet článků.
Mám několik nabíječek, ale potřeba co nejvšestrannějšího přístroje s napájením z 12V i ze sítě a integrovaný balancer hovořil pro následný model. BC6 umí nabíjet vše i 123, má spínaný zdroj 220 a umí samozřejmě i z 12V. Nastavení nabíjení je krásně dopracované včetně cyklování vybíjení a balancování a vestavěný šestikanálový balancer je príma třešinka na dortu a není tak potřeba dokupovat balancer a zajišťovat kompatibilitu s nabíječem. Při nabíjení je tak lahůdkou sledovat napětí na jednotlivých článcích při mode balancování si nabíječka s balancerem střídavě nabíjí a vybíjí jednotlivé články a tak dolaďuje a optimalizuje celou sadu. Jak je na tom nabíjecí křivka na osciloskopu nevím, ale bude to asi jako u všech nabíječů dané cenové skupiny. Trojčlánky běžně ze sítě nabíjím 2,5A a více nějak nepožaduji.
Snad tyto zkušenosti pomohou s výběrem. Pro mě je to nabíječ, kterým dobiji vše a to nezávisle na 12V i z pohodlí domova a bez dalších přídavných periferií.
Snad tyto zkušenosti pomohou s výběrem. Pro mě je to nabíječ, kterým dobiji vše a to nezávisle na 12V i z pohodlí domova a bez dalších přídavných periferií.