RC souprava CADET 4 2.4 GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od arda1 »

lupin píše:Vysílač samo vypnut, nabíjím přes trafo proudem 1.6 A.Dík za odpověď. Jěště, poprosím mám nabíječ turnigy a baterie foxy samozřejmě nepasují, jak jsem zjistil kabely od balancerů.Co s tím..
S tím proudem 1,6A dost riskuješ- vzhledem k těm dost šitovým pružinkovým držákům baterek. S balančáka- buď redukce nebo přepájet balančáky na typ co pasovat bude -popřípadě přeházet jednotlivý piny do pouzdra co pasuje- pokud by to rozměrově sedělo.. arda1BOT
lupin

#47 Příspěvek od lupin »

Moc moc díky za odpověď.Zkusím dnes koupit redukci nebo přeházet ty piny.Ten proud myslíš že je moc silný,nemám nic jiného leda to nějak valit přes nabíječ?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od arda1 »

No a teď koukám že máš dokonce 1000 enelopy- proč jsi nevzal klasický 2000? Tam to bude pro ně dle mě doslova vražedný proud.arda1BOT
lupin

#49 Příspěvek od lupin »

Tak se omlouvám mám 2 000.Jak mám vyměnit ty piny na konektoru když to nemám čím změřit?

EDIT:Už to máme díky za rady.
Bradik

#50 Příspěvek od Bradik »

Ahoj, snad mi tady nekdo poradi. Mam Cadeta a objednal jsem Eneloop 2000mAh, chtel bych se zeptat cim to mam nabijet ve vysilacce, muzu tam strcit 12V zdroj co mam k nabijecce aku do letadla? Diky za radu
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
arda1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od arda1 »

O jaký nabíječ se jedná?arda1BOT
EDIT- teď koukám- zdroj 12V na nabíječ- tím ani omylem ne!!!
Mrkvak

#52 Příspěvek od Mrkvak »

Mimochodem, netusi nekdo co to je _doopravdy_ za vysilacku? Dneska jsem ji videl v technickem muzeu v Berline u nejakych lodickaru.
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Martin104 »

Ahoj baterky eneloopky se nabíjejí ve vysílačce tímto nabíječem http://www.jino.cz/nabijec-cg-s32-hitec-1188.html kterej se vrazí do konektoru na zadní straně vysílašky a necháš to zaplé přez noc a ráno hurá do vzduchu :-)
http://martin104b.galerie.cz/
jayraul

Re: RC souprava CADET 4 2.4 GHz

#54 Příspěvek od jayraul »

Zdravím,vím že se tato otázka opakuje ale už mě to dohání k šílenství :D dělám vše přesně podle popisu ale ta dioda se ne a ne rozsvítit pořád jen rychle bliká..nemuže být problém někde jinde? děkuju :(
arda1
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od arda1 »

Myslíš ma RX? Děláš dobře postup párování? Radek
ICQ 638556901
jayraul

#56 Příspěvek od jayraul »

ano ten návod sem si přečetl několikrát písmenko po písmenku ale opravdu postupuju podle něj :D dokonce jsem ho rozebral a zkontroloval a vše se zdá být v pořádku..kabel na anténu neni porušenej prostě nic..baterii připojuji na poslední kanál ale jelikož LED bliká nemyslím si že je problém v tom
arda1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od arda1 »

Mám momentálně Kadety doma 2 - můžu zkusit step-by step - máš ICQ? Radek
ICQ 638556901
rakos
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od rakos »

... myslim, že hlavní problém při párování (při správném postupu dle správného návodu) je v onom tlačítku na přijimači !

Podle mě nelze tisknout tlačítko a současně ovládat vysilač. Tlačítko na přijimači je přístupné nějakým slabým nástrojem
z boku, to zn. že se netiskne kolmo ale nějak se to tím nástojem jako má páčit.(a tím sepnout)

Mně se osvědčil tento postup . Přijimač si vyndám z krabičky (dá se lehce "rozlousknout") a potom je k onomu tlačítku krásně přístup zhora a je možno ho tisknout jako opravdu tlačítko, a né se v něm šťárat z boku.

Je to mikrotlačítko a lehce se tím tlačením z boku poškodí (osobní zkušenost) :wink:
jirakus

#59 Příspěvek od jirakus »

Měl jsem podobný problém. Opravdu nad lidské umění je tisknout obě tlačítka současně,a i přesto že se mi to povedlo,spárovat to nešlo. Odnesl jsem to k prodejci,a ten po odzkoušení mi dal nový vysílač. Chyby byla v něm-asi.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Cetar

#60 Příspěvek od Cetar »

Tak dneska jsem po dlouhé době nelétání bety 1400 znova chtěl zalétat, ale nějak se mi pošahala baterka asi...jako reakci na to mi obchod napsal ať zkusím znova spárovat...no a co se nestalo... párovací tlačítko(RX-600) odešlo do křemíkového nebe :D technicky je to strašně vyřešený... nevím, proč tam nemůžou dávat nějakej jednoduchej jumper. Doporučuju na tlačítko netlačit a pokud možno něco plastovýho nebo dřevěnýho, např párátko, jinak tlačítko odstraníte taky... Já betu létal 2x a na přijímač jsem šahal jednou... když jsem na něj šáhl podruhé... odešel... teď pro změnu odejde na reklamaci, tak uvidíme. :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“