Gattor píše:nemuzes sve nastaveni oznacovat za profi. kazdy ma jiny stroj a jine potreby. jednoduse pak vypadas jako vejtaha. tve nastaveni muze jinym zpusobit problemy. spise objasni volby nastaveni, nez davej sve nastaveni k dispozici - s cim jak hnout to opravdu neprozradi. profi nastaveni muze byt stejne tak i vychozi nastaveni.
s flymentorem jsem stravil velkou spoustu casu. nastaveni, s kterym jsem by spokojen, mi vzalo okolo 30ti baterek (mezi radnymi testy). neunika mi k cemu byl FM vyroben. vyzkousel jsem vsechny jeho moznosti a verim, ze jsem jeho funkci pochopil obstojne.
s flymentorem jsem uz 4x spadnul. takze preskoceni nacviku urcite neni na miste. jiste 2rotory preskocit muzes, ale bez treninku se neda litat ani s flymentorem. vlastne da, ale ohrozis moznym padem nejen heli, ale i samotny flymentor. tohle proste lidi musi vedet.
flymentor lze pouzit i na bezpadlo. strejc ho tak provozuje bez problemu na mini titanovi.
ja ti neberu nazor, ze je flymentor skvely a ze dokaze pomoci, ja tomu take verim a mam ho rad. jenze ty to prehanis a poukazujes tu na to, ze zachrani vse. chci jen narovnat pravdu, aby ti nekdo prehnane neveril. nejsem si jist, zda z tebe nemluvi spise nadseni, nez prakticke zkusenosti
jen tak mimo: na prolitnuti a nauceni je nez flymentor lepsi Blade mCPx. hned po ziskani zakladnich navyku pilotaze vrele doporucuji. prezije i pady bez uhony. a lita jako opravdovy vrtulnik.
To je vpořádku ,od toho to forum je

nadšení... no nevím, sám jsem s flymentorem nezačínal... a ani s ním nelétám aktivně Já ho osobně nikdy nepotřeboval, vystačil jsem si se simulátorem...Zakoupil jsem ho otci (59) který s vrtulníky nikdy nelétal a ten stím létá už 2 roky a nikdy to nerozbil, vždy ho to zachránilo tak nevím...? Není to sakryš účel? Nebo že by byl tak šikovný?? No nevím... Samozřejmě že flymentor do bezpádla dát můžeš, ale pak nemůžeš časem přejít jen na tail gyro... v bezpádlové verzi musíš mít stabilizaci AIL i ELE furt zapnutou. což u pádlového systému potřeba není a můžeš flymentor používat jako giro ocasu.... a stabilizaci cykliky vypnout jako jsme tomu udělali. Za profi nastavení to považuji ,protže nastavení které nabízím je od člověka který se tím živí a jeho služby jsou dosti dobře zaplacené... Já se ho naučil díky tomuto nastavení používat. Asi jsem mu vzal kšeft

A z vlastní zkušenosti vím ,že po instalaci Flymentoru do kamarádova vrtulníku stejné značky i velikosti bylo nastavení z části upraveno, jako dorazy výchylek atd, ale hodnoty stabilizace zůstali stejné a ono to chodilo parádně. No Chtěl jsem jen napomoci lidem, kteří nemájí buď finance na to to dát profíkovi či nemájí zkušenosti s nastavením a potřebují jak se říká nakopnout . nebo se prostě bojí že to při zkouškách rozbijou atd. Myslel jsem to dobře. Osobně Létám z vrtulníků T-rex 550 3g sem tam 450 a když si zalétám s tátovím Flymentorem nemám moc pocit že mě to kazí ,ba na opak, ovšem musí člověk dodržovat zásady, a to že třeba zatáčka se dělá kloněním klopením a dorovnání ocasem a né že vrtulník potlačím a ocasem zatáčím, což flymentor dokáže udržet také že:D Prostě když člověk dodrží základy správného létání které se nechá v literatuře vyčíst tak ho to lítat naučí to je jen můj názor.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/