Flymentor 3D helicopter stabilisation System

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#286 Příspěvek od tomasvrx1 »

Gattor píše:profi nastaveni je na kazdou heli jine, navic oznaceni toho sveho za profi uz o necem vypovida (minimalne o tom, ze bych si ho od tebe nevzal).

pomoc pro starsi ci line piloty, kteri si zalitaji jednou za pul roku, to urcite je. to souhlasim, ale bohuzel umi naucit i spatne veci. to kdyz ti do rizeni kafra vic, nez by sis pral. zatacka je o kloneni a boceni. naklonis a pak dorovnavas bocenim. u flymentoru to bohuzel nejde, protoze po pusteni kloneni, ti to srovna, coz ty ovsem nechces. takze musis klonit furt a to je prave ten zlozvyk :(

polozeni vysilace na zem, kdy vrtulnik stoji na miste, neni ukazatel vhodneho nastaveni. osobne pozicni rezim vubec nedoporucuju pouzivat (proc uz jsem tu drive psal).

v mych pocatcich jsem ho dal na trex 250. pro zacatek. 250tka je pro zacatecniky neposedna potvurka. opravdu to pomuze odbourat stres, protoze kdyz mas nad sebou ochrannou ruku, dovolis si vic a pokrocis dal. ovsem je potreba flymentoru ubirat citlivost spolecne s dostavujicimi se pokroky, jinak jak rikam, nauci to, co se naucit nechces.

ber to pouze jako doplnek, ne jako ucitele, ci zachranovace kritickych situaci (i kdyz to obcas umi).

Já ti ho nenutím nevím co ti to o tom vypovídá :lol: Pro člověka který s tím začíná může být toto nastavení jako dobrý mustr!!!! Alespoň v tom shonu funkcí pozná s čím si může a jak hodně dovolit hnout!!!! Každému je asi jasné že když si postavím 2 letadal, že asi nelétají stejně že!!! Takže doladění je nutné... Mám pocit že ti asi uniká k čemu byl flymentor vyroben!!!! Když o heli nic nevíš a chceš začít a najdeš ve svém okolí někoho kdo ti s nastavením třeba pomůže ,tak diky flymentoru můžeš přeskočit hravě koaxiály a tyhle malé hračky, když tě to ze začátku hlída co nejvíc ,tak to máš minimální šanci rozbít s dostávajícími zkušenostmi a naučení se kam dát výchylku když to letí proti tobě ,můžeš funkci flymentoru snižovat až ji jednou vypneš . Další náklady na pořizování nové heli nejsou potřeba..... flymentor může fungovat jako normání tail giro s HL. Samozřejmě montovat na pádlové verze....
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od Gattor »

nemuzes sve nastaveni oznacovat za profi. kazdy ma jiny stroj a jine potreby. jednoduse pak vypadas jako vejtaha. tve nastaveni muze jinym zpusobit problemy. spise objasni volby nastaveni, nez davej sve nastaveni k dispozici - s cim jak hnout to opravdu neprozradi. profi nastaveni muze byt stejne tak i vychozi nastaveni.

s flymentorem jsem stravil velkou spoustu casu. nastaveni, s kterym jsem by spokojen, mi vzalo okolo 30ti baterek (mezi radnymi testy). neunika mi k cemu byl FM vyroben. vyzkousel jsem vsechny jeho moznosti a verim, ze jsem jeho funkci pochopil obstojne.

s flymentorem jsem uz 4x spadnul. takze preskoceni nacviku urcite neni na miste. jiste 2rotory preskocit muzes, ale bez treninku se neda litat ani s flymentorem. vlastne da, ale ohrozis moznym padem nejen heli, ale i samotny flymentor. tohle proste lidi musi vedet.

flymentor lze pouzit i na bezpadlo. strejc ho tak provozuje bez problemu na mini titanovi.

ja ti neberu nazor, ze je flymentor skvely a ze dokaze pomoci, ja tomu take verim a mam ho rad. jenze ty to prehanis a poukazujes tu na to, ze zachrani vse. chci jen narovnat pravdu, aby ti nekdo prehnane neveril. nejsem si jist, zda z tebe nemluvi spise nadseni, nez prakticke zkusenosti

jen tak mimo: na prolitnuti a nauceni je nez flymentor lepsi Blade mCPx. hned po ziskani zakladnich navyku pilotaze vrele doporucuji. prezije i pady bez uhony. a lita jako opravdovy vrtulnik.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Libor61

#288 Příspěvek od Libor61 »

Gattor píše:ja ti neberu nazor, ze je flymentor skvely a ze dokaze pomoci, ja tomu take verim a mam ho rad. jenze ty to prehanis a poukazujes tu na to, ze zachrani vse. chci jen narovnat pravdu, aby ti nekdo prehnane neveril. nejsem si jist, zda z tebe nemluvi spise nadseni, nez prakticke zkusenosti.

Ahoj
neper ho tolik, nadšení je nadšení. Je pravda, že musím s tebou souhlasit, ale na druhou stranu je také pravda, že už mi mockrát vrtulník FM zachránil, ale chce se to naučit v nouzi pustit páčky a nechat FM pracovat. Jo a také jsem párkrát zakopal vrtulník i s FM.
Dále je také pravda, už se to tu psalo, že než použiješ FM, měl by jsi umět aspoň vrtulník uviset. Dále pak myslím, že to jsi psal i ty, že získáš spoustu špatných návyků.

Ale mne by spíš zajímalo, jak se zapojuje FM s Microbeastem. Mám Rexe 500 berpádlo a docela by to psychycky pomohlo, mít tam nějakej ten záchranej system.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od tomasvrx1 »

Gattor píše:nemuzes sve nastaveni oznacovat za profi. kazdy ma jiny stroj a jine potreby. jednoduse pak vypadas jako vejtaha. tve nastaveni muze jinym zpusobit problemy. spise objasni volby nastaveni, nez davej sve nastaveni k dispozici - s cim jak hnout to opravdu neprozradi. profi nastaveni muze byt stejne tak i vychozi nastaveni.

s flymentorem jsem stravil velkou spoustu casu. nastaveni, s kterym jsem by spokojen, mi vzalo okolo 30ti baterek (mezi radnymi testy). neunika mi k cemu byl FM vyroben. vyzkousel jsem vsechny jeho moznosti a verim, ze jsem jeho funkci pochopil obstojne.

s flymentorem jsem uz 4x spadnul. takze preskoceni nacviku urcite neni na miste. jiste 2rotory preskocit muzes, ale bez treninku se neda litat ani s flymentorem. vlastne da, ale ohrozis moznym padem nejen heli, ale i samotny flymentor. tohle proste lidi musi vedet.

flymentor lze pouzit i na bezpadlo. strejc ho tak provozuje bez problemu na mini titanovi.

ja ti neberu nazor, ze je flymentor skvely a ze dokaze pomoci, ja tomu take verim a mam ho rad. jenze ty to prehanis a poukazujes tu na to, ze zachrani vse. chci jen narovnat pravdu, aby ti nekdo prehnane neveril. nejsem si jist, zda z tebe nemluvi spise nadseni, nez prakticke zkusenosti

jen tak mimo: na prolitnuti a nauceni je nez flymentor lepsi Blade mCPx. hned po ziskani zakladnich navyku pilotaze vrele doporucuji. prezije i pady bez uhony. a lita jako opravdovy vrtulnik.

To je vpořádku ,od toho to forum je :) nadšení... no nevím, sám jsem s flymentorem nezačínal... a ani s ním nelétám aktivně Já ho osobně nikdy nepotřeboval, vystačil jsem si se simulátorem...Zakoupil jsem ho otci (59) který s vrtulníky nikdy nelétal a ten stím létá už 2 roky a nikdy to nerozbil, vždy ho to zachránilo tak nevím...? Není to sakryš účel? Nebo že by byl tak šikovný?? No nevím... Samozřejmě že flymentor do bezpádla dát můžeš, ale pak nemůžeš časem přejít jen na tail gyro... v bezpádlové verzi musíš mít stabilizaci AIL i ELE furt zapnutou. což u pádlového systému potřeba není a můžeš flymentor používat jako giro ocasu.... a stabilizaci cykliky vypnout jako jsme tomu udělali. Za profi nastavení to považuji ,protže nastavení které nabízím je od člověka který se tím živí a jeho služby jsou dosti dobře zaplacené... Já se ho naučil díky tomuto nastavení používat. Asi jsem mu vzal kšeft :( A z vlastní zkušenosti vím ,že po instalaci Flymentoru do kamarádova vrtulníku stejné značky i velikosti bylo nastavení z části upraveno, jako dorazy výchylek atd, ale hodnoty stabilizace zůstali stejné a ono to chodilo parádně. No Chtěl jsem jen napomoci lidem, kteří nemájí buď finance na to to dát profíkovi či nemájí zkušenosti s nastavením a potřebují jak se říká nakopnout . nebo se prostě bojí že to při zkouškách rozbijou atd. Myslel jsem to dobře. Osobně Létám z vrtulníků T-rex 550 3g sem tam 450 a když si zalétám s tátovím Flymentorem nemám moc pocit že mě to kazí ,ba na opak, ovšem musí člověk dodržovat zásady, a to že třeba zatáčka se dělá kloněním klopením a dorovnání ocasem a né že vrtulník potlačím a ocasem zatáčím, což flymentor dokáže udržet také že:D Prostě když člověk dodrží základy správného létání které se nechá v literatuře vyčíst tak ho to lítat naučí to je jen můj názor.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Libor61

Flymentor

#290 Příspěvek od Libor61 »

Ahoj
tak jsem dnes byl zalétat a asi se pokazil FM, nebo gyro. Zničeho nic začala serva pompovat ve směru vpřed a vzad. Jen tak tak že jsem stačil přistát. Serva se pohybovala i po přistání. Po rozpojení baterky a znovu zapojení to chvíli fungovalo a asi tak po dvou minutách to začalo znova. Když jsem FM vypnul létal vrtulník normálně.
Nesetkal jste s tím někdo?
IgorGSM

Re: Flymentor

#291 Příspěvek od IgorGSM »

Libor61 píše:Ahoj
tak jsem dnes byl zalétat a asi se pokazil FM, nebo gyro. Zničeho nic začala serva pompovat ve směru vpřed a vzad. Jen tak tak že jsem stačil přistát. Serva se pohybovala i po přistání. Po rozpojení baterky a znovu zapojení to chvíli fungovalo a asi tak po dvou minutách to začalo znova. Když jsem FM vypnul létal vrtulník normálně.
Nesetkal jste s tím někdo?

Problem je vo vibraciach vrtulniku.
Tu je o tom aj video: http://www.youtube.com/watch?v=4Dibq9ukOo8
hombre333
Kontaktovat uživatele:

Český manuál KDS Flymetor 3D

#292 Příspěvek od hombre333 »

Ahoj všichni,

Před časem jsem se tu ptal po českém návodu na Flymetora. Díky ochotě Libora61 mohl vzniknout následující český návod, který nyní předkládám k dispozici ostatním. Věřím, že se někomu určitě bude hodit.

http://www.ulozto.cz/9596457/kds-flymen ... z-1-01-pdf

Letu zdar! :-)
mareji

kds fymentor

#293 Příspěvek od mareji »

Ahoj, mám. takovej problem s kds, všechno funguje jak ma vrtulac hk-450 léta. krásně ale jen když. pomalu přidávám plyn, jak pridam rychleji tak se roztoči. zadni vrtulka je nastavena ok, možná. to je tim ze mám. čtyřlistou hlavu
Skrblik2

#294 Příspěvek od Skrblik2 »

Zkus nastavit ve FM mix Pitch to tail, melo by se to zlepsit, pripadne se pokus zvysit citlivost gyra.Pak me jeste napada ze by na to mohlo mit vliv to, pokud letas v modu plynu NORMAL, ze je malo otacek u podlahy.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od Gattor »

nemas spatne vrtulku? zkus reverz vrtulky. v ruce ocas funguje spravne?
o 4liste hlave bohuzel nic nevim, ale pry ji FM nema rad (jen co jsem slysel, nemam podlozeno)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
mareji

fm

#296 Příspěvek od mareji »

problém je vyřešen, musel jsem udělat vetší zadní vrtulku, měla malou učinnost. teď jenom nastavit FM tak aby vrtulnik byl klidnej a neuskakoval.
Zatím se zdá že FM bude celkem dobře stabilizovat čtyřlist
Skrblik2

#297 Příspěvek od Skrblik2 »

Jakou si pouzil ? z vetsiho vrtulniku ?
raging

Re: fm

#298 Příspěvek od raging »

mareji píše:problém je vyřešen, musel jsem udělat vetší zadní vrtulku, měla malou učinnost. teď jenom nastavit FM tak aby vrtulnik byl klidnej a neuskakoval.
Zatím se zdá že FM bude celkem dobře stabilizovat čtyřlist
To jsem zvědav,mě FM se 4 listem fungoval dost mizerně :!:
mareji

Re: Flymentor 3D helicopter stabilisation System

#299 Příspěvek od mareji »

vrtulku jsem si udělal,ale velikostí je jak na trex500, už jsem to nějak sešteloval a musím říct že jsem spokojen s funkcí FM, stabilizuje dostatečně čtyřlist
Skrblik2

Re: Flymentor 3D helicopter stabilisation System

#300 Příspěvek od Skrblik2 »

Na hobbykingu jsem cetl u petiliste hlavy ze na ni pouzivaji take FM a funguje to OK.Ja mam zatim dvoulist bezpadlo a lita to bezva, petilist mam na stole ale zatim se mi to nechce predelavat.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“