vyhořel regl na TREX 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Zpráva
Autor
vaio
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od vaio »

Ten můj byl origo a měl jsem jej v governor režimu.

Tak to vypadá, že budu lítat jen na křivky. I tak všem díky.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Mikelo

#17 Příspěvek od Mikelo »

Pokud nevyžaduješ governor, já stejně tvrdím že kromě brutálního 3D nemá žádný přínos, tak klidně nech Turnigy Plush 80A ať příjde. Ve dvou 450 kvedlačkách mám 60A s plnou spokojeností. 80A má na 6článek trochu rezervu, neměl bych strach.
raging

#18 Příspěvek od raging »

Tie regly, co tu pohoreli na governor, boli vsetky origo align ?[/quote] Ano,ogigo,vypada to tak,ze jim governor za dosud nezjistenych okolnosti nesvedci :( :idea: mozna proto,jak popisoval flubber
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od XB8R »

Mikelo píše:Pokud nevyžaduješ governor, já stejně tvrdím že kromě brutálního 3D nemá žádný přínos, tak klidně nech Turnigy Plush 80A ať příjde. Ve dvou 450 kvedlačkách mám 60A s plnou spokojeností. 80A má na 6článek trochu rezervu, neměl bych strach.
To je blbost, governor se uplatní nejen u 3D. Díky konstantním otáčkám má třeba i gyro mnohem snažší práci. Naopak 3D piloti spíše preferují klasické "křivkování".
Logo 500 VBar, nano CPX
Mikelo

#20 Příspěvek od Mikelo »

S tou prací gyra to není ani zdaleka tak jednoznačné :o) Často je to právě naopak.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od frontier »

Dobré regulátory jsou C. Creations Phoenix zvlášt ta nová řada ICE

http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1219
2lizard

#22 Příspěvek od 2lizard »

raging píše:I s vama dvema vim o ctyrech vyhorelych reglech na petistovce.
Jedno mate vsichni ctyri spolecne,litate governor :idea: ze by :?:

JJ, lítám na governor režim, tehdy jsem jej měl otevřený dokonce na 90%.

Teď tam mám pořád origo régl Align, ale motor Scorpion, régl otevřený na 70% a po roce vše ok, ani se nehřeje.
Motor po tom požáru byl doslova speklý dohromady - neotočil jsem jej ani násilým ve svěráku.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Troll

#23 Příspěvek od Troll »

Mikelo píše:S tou prací gyra to není ani zdaleka tak jednoznačné :o) Často je to právě naopak.

Mohl bys to nějak objasnit? Proč má gyro často jednodušší práci srovnávat odchylky ocasu od požadované polohy když otáčky rotoru ( a tím i vrtulky) nejsou konstantní. Tvé tvrzení by v konečném důsledku mohlo znamenat že čím více se mění otáčky na rotoru, tím lépe gyro drží ? A tomu teda nerozumím. :cry:
Mikelo

#24 Příspěvek od Mikelo »

O kolísání otáček rotoru nebyla řeč. Governor může mít klidně vyšší nároky na gyro než křivky.
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od XB8R »

Mikelo píše:O kolísání otáček rotoru nebyla řeč. Governor může mít klidně vyšší nároky na gyro než křivky.
Nemá...
Logo 500 VBar, nano CPX
vaio
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od vaio »

2lizard píše:
raging píše:I s vama dvema vim o ctyrech vyhorelych reglech na petistovce.
Jedno mate vsichni ctyri spolecne,litate governor :idea: ze by :?:

JJ, lítám na governor režim, tehdy jsem jej měl otevřený dokonce na 90%.

Teď tam mám pořád origo régl Align, ale motor Scorpion, régl otevřený na 70% a po roce vše ok, ani se nehřeje.
Motor po tom požáru byl doslova speklý dohromady - neotočil jsem jej ani násilým ve svěráku.

To by potom spíš vypadalo na mizerné motory (originál Align). Já měl governor omezený na 80% a je pravdou, že po cca 6 minutách byl regl nejteplejší - ale dal se na měm udržet prst. Motor byl jen vlažný, baterky taky. Jestli to odskákal taky motor, nevím - uvidím, až mi přijde nový regl.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
raging

#27 Příspěvek od raging »

Ja letam s obema petistovkama s vypnutym governorem na krivky 0-86-86-86-86-86-86,a u me naopak,cili,mnohem teplejsi motor :o toz,cert,aby se v tom vyznal :roll:
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Vita_Valke »

raging píše:Ja letam s obema petistovkama s vypnutym governorem na krivky 0-86-86-86-86-86-86,a u me naopak,cili,mnohem teplejsi motor :o toz,cert,aby se v tom vyznal :roll:

proc mas tu krivku linearni kdyz litas bez gov.?
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#29 Příspěvek od Bizon »

Mně se lineární křivka osvědčila taky nejlíp, i když lítám bez governoru.

A teplejší motor je podle mně daleko lepší než teplejší regl...
sheep

#30 Příspěvek od sheep »

Znamemu na minititanovi vyhorel motor i regl.Pricina byla zrejme zjistena,mozna ze ne,nevi se.Ale na original motoru na rotacnim plasti je cervik ktery zajistuje plast a bohuzel byl povolen ne zase tak moc ale v ruce se dal pekne protocit.
Bylo mu stale divne ze heli leta obycejny vis a zniceho nic ztraci vykon,pristal a znova vis a opet to same.Po nejake dobe se to spravilo.Byl nazoru ze aku jde do kytek,ovsem nasadil novy aku a to same az jednoho dne start vis ztrata vykonu pomalu na nulo pristani a jak jiz nekdo zminil kour a ohen z motoru.Odnesl to i regl vyzkouseno na jinem menecenem motoru.
No koupil vse opet original a opravdu i na novem motoru zajisteni plaste nic moc,takze loctite a zatahnul na bizona od te doby je to v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“