vyhořel regl na TREX 500
vyhořel regl na TREX 500
Ještě snad teď smrdím spálenými plasty. Včera jsem normálně poletoval, dnes už při první baterce se mi to nějak nezdálo - jako bych tam snad neměl gyro. Asi po minutě různého zkoušení ve visu asi půl metru nad zemí najednou spadnul výkon dolů, s vrtulníkem jsem dosednul a v tu ránu se z něj zahulilo a pak to blaflo plamenem. Strhnul jsem kabinku a jednou rukou jsem držel vrťas za rotor, druhou jsem vytrhnul baterku. Plamen vyšel z reglu - z té části, kde jsou kondíky. Oprava - hořelo to na té straně, kde se připojuje motor.
Mám (měl jsem) origo motor i regl ALIGN, 3x digi serva Ino-Lab, aku LiPol 6S 2800mAh, gyro LTG 2100+Hitec 5084. Regl nastaven standardně, výstupní napětí 5,5V, v governor módu (80%).
Už jsem objednal tento regl: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3727&Product_Name=TURNIGY_Plush_80A_w/_UBEC_Speed_Controller - i s kartou.
Co mohlo být příčinou? Vše ze zdá být v pořádku - serva, gyro, motor. Nebo prostě jen tak může regl shořet? Jde mi o to, ať mi neshoří další regl.
Mám (měl jsem) origo motor i regl ALIGN, 3x digi serva Ino-Lab, aku LiPol 6S 2800mAh, gyro LTG 2100+Hitec 5084. Regl nastaven standardně, výstupní napětí 5,5V, v governor módu (80%).
Už jsem objednal tento regl: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3727&Product_Name=TURNIGY_Plush_80A_w/_UBEC_Speed_Controller - i s kartou.
Co mohlo být příčinou? Vše ze zdá být v pořádku - serva, gyro, motor. Nebo prostě jen tak může regl shořet? Jde mi o to, ať mi neshoří další regl.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Mozna se proste jen prehral/pretizil a shorel. Taky mi shorel regl a ero jeste ted smrdi (po roce skoro), pricinu sem nezjistil dodnes takze jen dohady.
mohl si zkusit tenhle - http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... w/_4A_SBEC
Mozna neni na skodu, strcit do vrtase neco jako EagleTreeLogger a zmerit proud. Nicmene bud rad ze si aspon nejak pristal. Nak
mohl si zkusit tenhle - http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... w/_4A_SBEC
Mozna neni na skodu, strcit do vrtase neco jako EagleTreeLogger a zmerit proud. Nicmene bud rad ze si aspon nejak pristal. Nak
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
Mikelo píše:Turnigy Plush neumí governor. A regl, který má psán šestičlánek Li-pol jako maximum, bych já osobně na šestičlánek do vrťáku nebral.
na governor moc lidi nelita... tenhle ho umet bude.. http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... w/_4A_SBEC
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Mikelo píše:Turnigy Plush neumí governor. A regl, který má psán šestičlánek Li-pol jako maximum, bych já osobně na šestičlánek do vrťáku nebral.
Co by jsi mi doporučil? Na governoru netrvám - pro mé poletování asi budou bohatě stačit křivky.
Jít do originálního RCE-BL60G 60A? Nemusím mít to NEJ, co je k mání.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
No - nejlepší je tento - http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... uage=cs-CZ a jinak by se dal použít určitě některý z regulátorů robbe Roxxy, které jsou na této stránce http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... ductNumber Kontronik je super, ale je poněkud dražší.vaio píše:Mikelo píše:Turnigy Plush neumí governor. A regl, který má psán šestičlánek Li-pol jako maximum, bych já osobně na šestičlánek do vrťáku nebral.
Co by jsi mi doporučil? Na governoru netrvám - pro mé poletování asi budou bohatě stačit křivky.
Jít do originálního RCE-BL60G 60A? Nemusím mít to NEJ, co je k mání.
Logo 500 VBar, nano CPX
Mě se stalo to samé cca. před rokem, taktéž létám na governor.
Ve vzduchu si začal pokuřovat a na zemi celá heli v plamenech, musel jsem ji uhasit Big-Shockem, který jsem měl po ruce. Plameny vyšlehly taktéž z místa, kde jsou kablíky k motoru. Krom kabinky a rotorů jsem přišel o veškerou elektroniku.
Vzhledem k tomu, že byla heli v záruce, uplatnil jsem reklamaci, kterou mi uznali a vše nahradily novými věcmi.
Bohužel mi ale nikdy neřekli příčinu a vzhledem k tomu, že odešel i motor, jsou dvě možnosti - buď výrobní vada réglu (který byl ale rok v provozu) a nebo něco s motorem, který odpálil zbytek.

Ve vzduchu si začal pokuřovat a na zemi celá heli v plamenech, musel jsem ji uhasit Big-Shockem, který jsem měl po ruce. Plameny vyšlehly taktéž z místa, kde jsou kablíky k motoru. Krom kabinky a rotorů jsem přišel o veškerou elektroniku.
Vzhledem k tomu, že byla heli v záruce, uplatnil jsem reklamaci, kterou mi uznali a vše nahradily novými věcmi.
Bohužel mi ale nikdy neřekli příčinu a vzhledem k tomu, že odešel i motor, jsou dvě možnosti - buď výrobní vada réglu (který byl ale rok v provozu) a nebo něco s motorem, který odpálil zbytek.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
I s vama dvema vim o ctyrech vyhorelych reglech na petistovce.2lizard píše:Mě se stalo to samé cca. před rokem, taktéž létám na governor.
Jedno mate vsichni ctyri spolecne,litate governor
pánové nestrašte já ten regl ALIGN RCE-BL60G 60A používám v Protosovi už přes rok a před tím v trexovi 500 a zatím žádnej problém ale je pravda governor nelétámraging píše:2lizard píše:Mě se stalo to samé cca. před rokem, taktéž létám na governor.
[img] s vama dvema vim o ctyrech vyhorelych reglech na petistovce.
Jedno mate vsichni ctyri spolecne,litate governorze by
Pokud odejde motor i regl, tak pravděpodobně odešel první motor. Díky vysoké teplotě se roztaví smalt na drátech a výstup z reglu jde do zkratu - nepřežijí to koncové tranzistory. Teď je otázka, proč vznikla vysoká teplota - buď přetížený motor, nebo regl posílá dlouhé pulzy do vinutí a vinutí se přehřeje. Nemá někdo možnost na osciloskopu zjistit jaký je rozdíl mezi pulsem v normal módu a governoru?
Když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně mohl odejít první regl - do motoru pustil (z nějakého důvodu) dlouhý pulz do vinutí - takže odešel první regl a pak s sebou vzal i motor...
Když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně mohl odejít první regl - do motoru pustil (z nějakého důvodu) dlouhý pulz do vinutí - takže odešel první regl a pak s sebou vzal i motor...
- Kenny McCormick