Flash epp - vyztuzeni

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#121 Příspěvek od JMalik »

dube,
Vzpěry tam mají i ti fíci co to s tím opravdu umějí. Pozoruj někdy ten samý stroj bez vzpěr, co mu dělá ocas ve visu, hlavně když to z toho visu oroštuješ. K motorům do tohoto? Jeden z nejlepších je "velký červený" MP. Těžko mu budeš hledat pro tohle konkurenta.
Mohl bych sem popsat, jak mám upevněný motor (stejný způsob v halovkách). Je to lepší než origoš, stejně tak seřizování těch kevlar. nití - to je ale trochu pracnější než to původní řešení. Gituna se potrhá smíchy - nepotřebuje přeosovat motor, měnit napětí těch nití.
Jiří Kolář-BAN2

#122 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JMalik píše:dube,
Vzpěry tam mají i ti fíci co to s tím opravdu umějí. Pozoruj někdy ten samý stroj bez vzpěr, co mu dělá ocas ve visu, hlavně když to z toho visu oroštuješ. K motorům do tohoto? Jeden z nejlepších je "velký červený" MP. Těžko mu budeš hledat pro tohle konkurenta.
Mohl bych sem popsat, jak mám upevněný motor (stejný způsob v halovkách). Je to lepší než origoš, stejně tak seřizování těch kevlar. nití - to je ale trochu pracnější než to původní řešení. Gituna se potrhá smíchy - nepotřebuje přeosovat motor, měnit napětí těch nití.

No ,hlavně se potrhám smíchy až uvidím co Ti udělá ten ocas,(ve visu) když to oroštuješ. :lol: Jenom, aby se těm fíkům ty uhlíky nekroutily, když to dají do auta. Nikdo se Tě neptal na halovky. Pořád řešíš jen dvě houby. Ne elapor. To pracnější řešení(kromě omotávání) neznám. Už sem konečně dej tu galerii. Fíku.
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Stuclik »

gituna píše:
dub píše:Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.

Jéje tady se někomu práší od úst. :lol: Kolik máš sad baterií,jakou kapacitu mají, čím je nabíjíš a jak dlouho? Jak víš , že je přírustek váhy nepatrný? Vážíš? Jak jsi změřil , a čím, že je síla "kolem" 0,1mm? Co je to za míru kolem? Pánové, přistaňte už. Na zem. :cry: :cry: :cry:

4 sady Rhino 1050 30C, nabíjení 3A (iCharger 106B+, Varta blue dynamic 44Ah v kufru)
- za dopoledne 16 letů Mrkající
Naposledy upravil(a) Stuclik dne čtv 20.08.2009 22:43, celkem upraveno 2 x.
Jiří Kolář-BAN2

#124 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Já Vás všechny už trápit nebudu. Vidím , že trénujete poctivě. Modely sice neznám, ale už se těším v září do Znojma. Ještě to musím přeposlat na Akrofótum. Tam budou koukat , jak se to dělá.

To ovšem neznamená, že mě nezajímá s čím létá arda1 a Jmalík.
dub
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od dub »

2 sady baterek 1300 mAh nabíječ Celpro Multi 4 nabíjím 25 min Lítám na zahradě , dnes jsem tam byl od 8 do 19 hod. tak si to spočítej :D
Jiří Kolář-BAN2

#126 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

dub píše:2 sady baterek 1300 mAh nabíječ Celpro Multi 4 nabíjím 25 min Lítám na zahradě , dnes jsem tam byl od 8 do 19 hod. tak si to spočítej :D

Koukám, že makáš. Celý den. :lol: Hrachovec se musí třást.
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Stuclik »

gituna píše:
dub píše:Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.

Jéje tady se někomu práší od úst. :lol: Kolik máš sad baterií,jakou kapacitu mají, čím je nabíjíš a jak dlouho? Jak víš , že je přírustek váhy nepatrný? Vážíš? Jak jsi změřil , a čím, že je síla "kolem" 0,1mm? Co je to za míru kolem? Pánové, přistaňte už. Na zem. :cry: :cry: :cry:

Jako nepatrný přírůstek váhy my plebejci označujeme přírůstek zanedbatelný v poměru k hmotnosti modelu, pro lepší pochopení řekněme <1%

Hmotnost dvou kousků uhlíkové kulatiny a 4 kapek lepidla můžeme odhadnout, na základě předchozích zkušeností, cca 4g, lišící se v závislosti na velikosti kapky (tu si zadefinujeme někdy příště). Vycházíme-li z z výše uvedené definice zanedbatelného a Flash má hmotnost v rozmezí 400-500g, můžeme pak hmotnost těchto nových komponentů označit také za zanedbatelnou.

Míru "kolem" používáme my plebejci k vyjádření rozměrů, které není vzhledem k řešené problematice určovat exaktně.

Pane, to máte opravdu nepotlačitelnou potřebu neustále do někoho na tomto fóru vysírat?
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od gamer007 »

Gituna už nám zase prudí co? Taky jsem urval vejškovku a to přistáním do pole s 10cm stonkama, o ty to zavadilo a vejškovku jsem si nesl domů zvlášť. Křidýlko jsem taky urval, ale to jsem nacvičoval hvězdu :lol: Přilepil jsem vše páskou se skelnýma vláknama a je to OK. Gituno nezapomeň napsat v dalším příspěvku jak se kroutí uhlík v autě :roll:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
JMalik

#129 Příspěvek od JMalik »

gituna píše:
To ovšem neznamená, že mě nezajímá s čím létá....... Jmalík.

Létám EPP - s Pittsem (MS composit), YAKem. Z elaporu (jak ses ptal na ty halovky) nemám nic, ale z depronu Clicka 2, konstrukční Extru (microinvent, váží to komplet 23g), akrobaty Vermont Belle,Spirit, hotlinera Surprise, F3K Gladiator a Osiris. Maxir od La Heli (letos jsem ho ještě ani nevytáhl, takže se stydím) ,občas něco volného - gumák do haly...pokud jsem na něco zapoměl, tak si z toho hlavu nelámu.

Pokud to stačí takhle.

Jo, a tím Fíkem jsem rozhodně nemyslel sebe. To je 5-10 kluků co to tady létá na úrovni (a samozřejmě Patty 111 :lol: - abych nezapoměl).
Jiří Kolář-BAN2

#130 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Tak to mi stačí. Díky za upřímnost. To beru. V jiném vlákně je i více- tedy jméno, atd. Nemám co dodat. Díky. Alespoň někdo je normální.

Pro:gamer007- Ty budeš pořád lhát. Tráva utrhla VOP? Hvězda křídelko snad ano-sám jsem ho natrhl, ale neurval. Páska opravdu funguje. Ale ta tráva mi nedá spát. Ta tráva asi musela být drátěná. Nebo to byla hodně velká prda. A že jsem těch pádů měl.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od BOSS8 »

pepin-taky jsem o travu utrhl pulku vyskovky,to neni ale tak podstatne,jako LETANI S PULKOU VEJSKOVKY,priste az se to nekomu stane,nelepte a zablbnete si,pokud se zatackou schova za trup funkcni cast-polovina vyskovky,tak to dela pekny kotrmelce :lol:
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
JMalik

#132 Příspěvek od JMalik »

minulý týden jsme u nás měli létací akci s přespáním ve stanech, rožněním, pivo... Mimo jiné se podlétávala šňůra. Létalo se to s halovkama, různýma EPP akrobatama, EG.....už ani nevím co všechno. podlétnutí = 1 bod, podlétnutí na zádech 2 body. Končilo se někde na 40cm. Létal jsem to s YAKem, chytil směrovkou a vytrhl jí ze závěsů. Dotek se zemí se počítal za 0. Šlo s tím zopakovat nalétnutí a znovu to zkusit.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od gamer007 »

Psal jsem 10cm stonky, nic o trávě :roll: , křidýlko jsem urval tak do půlky.... Tak se furt nenavážej a pojd se bavit normálně né, to je samý lžeš, lžeš
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Jiří Kolář-BAN2

#134 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JMalik píše:minulý týden jsme u nás měli létací akci s přespáním ve stanech, rožněním, pivo... Mimo jiné se podlétávala šňůra. Létalo se to s halovkama, různýma EPP akrobatama, EG.....už ani nevím co všechno. podlétnutí = 1 bod, podlétnutí na zádech 2 body. Končilo se někde na 40cm. Létal jsem to s YAKem, chytil směrovkou a vytrhl jí ze závěsů. Dotek se zemí se počítal za 0. Šlo s tím zopakovat nalétnutí a znovu to zkusit.

Celkem odvaha, když Jak má s podvozkem po SOP cca 36cm.
Jiří Kolář-BAN2

#135 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JMalik píše:. Končilo se někde na 40cm

Já opravdu nechci někomu dělat problém, ale pokud někdo létá i s EPP, tak si musí přece uvědomit o čem se tu mluví. Prosím o odpověď soudného a zkušeného letce. To přece nemůže nikdo myslet vážně. Pokud to ovšem není v tělocvičně a neklouže se po zemi. Pánové, trocha soudnosti by vám slušela. Změřte si své mrdolety. A uvidíte sami, že na toto nemáte. Kromě několika jedinců(místních). Prosím.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“