Flash epp - vyztuzeni
dube,
Vzpěry tam mají i ti fíci co to s tím opravdu umějí. Pozoruj někdy ten samý stroj bez vzpěr, co mu dělá ocas ve visu, hlavně když to z toho visu oroštuješ. K motorům do tohoto? Jeden z nejlepších je "velký červený" MP. Těžko mu budeš hledat pro tohle konkurenta.
Mohl bych sem popsat, jak mám upevněný motor (stejný způsob v halovkách). Je to lepší než origoš, stejně tak seřizování těch kevlar. nití - to je ale trochu pracnější než to původní řešení. Gituna se potrhá smíchy - nepotřebuje přeosovat motor, měnit napětí těch nití.
Vzpěry tam mají i ti fíci co to s tím opravdu umějí. Pozoruj někdy ten samý stroj bez vzpěr, co mu dělá ocas ve visu, hlavně když to z toho visu oroštuješ. K motorům do tohoto? Jeden z nejlepších je "velký červený" MP. Těžko mu budeš hledat pro tohle konkurenta.
Mohl bych sem popsat, jak mám upevněný motor (stejný způsob v halovkách). Je to lepší než origoš, stejně tak seřizování těch kevlar. nití - to je ale trochu pracnější než to původní řešení. Gituna se potrhá smíchy - nepotřebuje přeosovat motor, měnit napětí těch nití.
- Jiří Kolář-BAN2
JMalik píše:dube,
No ,hlavně se potrhám smíchy až uvidím co Ti udělá ten ocas,(ve visu) když to oroštuješ.
gituna píše:dub píše:Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.
Jéje tady se někomu práší od úst.Kolik máš sad baterií,jakou kapacitu mají, čím je nabíjíš a jak dlouho? Jak víš , že je přírustek váhy nepatrný? Vážíš? Jak jsi změřil , a čím, že je síla "kolem" 0,1mm? Co je to za míru kolem? Pánové, přistaňte už. Na zem.
![]()
![]()
4 sady Rhino 1050 30C, nabíjení 3A (iCharger 106B+, Varta blue dynamic 44Ah v kufru)
- za dopoledne 16 letů Mrkající
Naposledy upravil(a) Stuclik dne čtv 20.08.2009 22:43, celkem upraveno 2 x.
- Jiří Kolář-BAN2
- Jiří Kolář-BAN2
gituna píše:dub píše:Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.
Jéje tady se někomu práší od úst.Kolik máš sad baterií,jakou kapacitu mají, čím je nabíjíš a jak dlouho? Jak víš , že je přírustek váhy nepatrný? Vážíš? Jak jsi změřil , a čím, že je síla "kolem" 0,1mm? Co je to za míru kolem? Pánové, přistaňte už. Na zem.
![]()
![]()
Jako nepatrný přírůstek váhy my plebejci označujeme přírůstek zanedbatelný v poměru k hmotnosti modelu, pro lepší pochopení řekněme <1%
Hmotnost dvou kousků uhlíkové kulatiny a 4 kapek lepidla můžeme odhadnout, na základě předchozích zkušeností, cca 4g, lišící se v závislosti na velikosti kapky (tu si zadefinujeme někdy příště). Vycházíme-li z z výše uvedené definice zanedbatelného a Flash má hmotnost v rozmezí 400-500g, můžeme pak hmotnost těchto nových komponentů označit také za zanedbatelnou.
Míru "kolem" používáme my plebejci k vyjádření rozměrů, které není vzhledem k řešené problematice určovat exaktně.
Pane, to máte opravdu nepotlačitelnou potřebu neustále do někoho na tomto fóru vysírat?
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Gituna už nám zase prudí co? Taky jsem urval vejškovku a to přistáním do pole s 10cm stonkama, o ty to zavadilo a vejškovku jsem si nesl domů zvlášť. Křidýlko jsem taky urval, ale to jsem nacvičoval hvězdu
Přilepil jsem vše páskou se skelnýma vláknama a je to OK. Gituno nezapomeň napsat v dalším příspěvku jak se kroutí uhlík v autě 
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gituna píše:
To ovšem neznamená, že mě nezajímá s čím létá....... Jmalík.
Létám EPP - s Pittsem (MS composit), YAKem. Z elaporu (jak ses ptal na ty halovky) nemám nic, ale z depronu Clicka 2, konstrukční Extru (microinvent, váží to komplet 23g), akrobaty Vermont Belle,Spirit, hotlinera Surprise, F3K Gladiator a Osiris. Maxir od La Heli (letos jsem ho ještě ani nevytáhl, takže se stydím) ,občas něco volného - gumák do haly...pokud jsem na něco zapoměl, tak si z toho hlavu nelámu.
Pokud to stačí takhle.
Jo, a tím Fíkem jsem rozhodně nemyslel sebe. To je 5-10 kluků co to tady létá na úrovni (a samozřejmě Patty 111
- Jiří Kolář-BAN2
Tak to mi stačí. Díky za upřímnost. To beru. V jiném vlákně je i více- tedy jméno, atd. Nemám co dodat. Díky. Alespoň někdo je normální.
Pro:gamer007- Ty budeš pořád lhát. Tráva utrhla VOP? Hvězda křídelko snad ano-sám jsem ho natrhl, ale neurval. Páska opravdu funguje. Ale ta tráva mi nedá spát. Ta tráva asi musela být drátěná. Nebo to byla hodně velká prda. A že jsem těch pádů měl.
Pro:gamer007- Ty budeš pořád lhát. Tráva utrhla VOP? Hvězda křídelko snad ano-sám jsem ho natrhl, ale neurval. Páska opravdu funguje. Ale ta tráva mi nedá spát. Ta tráva asi musela být drátěná. Nebo to byla hodně velká prda. A že jsem těch pádů měl.
minulý týden jsme u nás měli létací akci s přespáním ve stanech, rožněním, pivo... Mimo jiné se podlétávala šňůra. Létalo se to s halovkama, různýma EPP akrobatama, EG.....už ani nevím co všechno. podlétnutí = 1 bod, podlétnutí na zádech 2 body. Končilo se někde na 40cm. Létal jsem to s YAKem, chytil směrovkou a vytrhl jí ze závěsů. Dotek se zemí se počítal za 0. Šlo s tím zopakovat nalétnutí a znovu to zkusit.
- Jiří Kolář-BAN2
JMalik píše:minulý týden jsme u nás měli létací akci s přespáním ve stanech, rožněním, pivo... Mimo jiné se podlétávala šňůra. Létalo se to s halovkama, různýma EPP akrobatama, EG.....už ani nevím co všechno. podlétnutí = 1 bod, podlétnutí na zádech 2 body. Končilo se někde na 40cm. Létal jsem to s YAKem, chytil směrovkou a vytrhl jí ze závěsů. Dotek se zemí se počítal za 0. Šlo s tím zopakovat nalétnutí a znovu to zkusit.
Celkem odvaha, když Jak má s podvozkem po SOP cca 36cm.
- Jiří Kolář-BAN2
JMalik píše:. Končilo se někde na 40cm
Já opravdu nechci někomu dělat problém, ale pokud někdo létá i s EPP, tak si musí přece uvědomit o čem se tu mluví. Prosím o odpověď soudného a zkušeného letce. To přece nemůže nikdo myslet vážně. Pokud to ovšem není v tělocvičně a neklouže se po zemi. Pánové, trocha soudnosti by vám slušela. Změřte si své mrdolety. A uvidíte sami, že na toto nemáte. Kromě několika jedinců(místních). Prosím.