saldy píše:Doktor píše:Pokud neměl zapojený regl do obvodu tak to odnest nemusel. Ale pokud tu baterii zapojil do stávajícího obvodu bez reglu, tak nechápu kde to šlo do skratu. Ať to ale bylo jakkoli, tak je jasný, že stávající 4článek je out. Proto asi nechodí ty mikroserva a motory.
>saldy- můžeš změřit napětí na těch aku?
no když sem to zkratoval tak došlo k přepolování?takže ted mám červenej+namodrym-,vádí to?nebo je to jedno.při tom zkratu sem tam měl 4 aku baterie nimh ale možná nebyly úplně nabitý,na fotce sou obyč.levný varty protože ty se jenom rozpálily ale nečoudily,i když jednou sem obyč baterky nabíjel a ty pak večer vybouchly a spolužákovi to popálilo hlavu(bylo to na školnim výletu)
změřit napětí bohužel neumim
Mě si udělal hroznou radost! Zřejmě se našel někdo - "Ty", kdo se v elektrice nevyzná ještě víc jak já.
Jinak k tomu zapojení. Teď když máš zapojenej červenej od aku na modrej, tak to máš zřejmě zapojený správně. Neboť z toho bazmeku "balastní nádrž ?" kde se ti zbíhají kabely, vede modrej drát na plus pól reglu.
Pokud si tu baterii připojil jednou obráceně, tedy červenej na červenej, tak si ten regl možná odrovnal. Jenže to by asi ani nechodil BEC, ale ty uvádíš, že se servama Futaba ti to chodí!
Jak na tom doopravdy jsi zjistíš, až jako zdroj připojíš šestičlánek, nebo 6V olověnou aku.
Jinak doporučuju prostudovat něco ohledně nabíjení různých akumulátorů, nebo se ti brzo může stát že vyhoříš!