Co Vy na to?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Co Vy na to?

#1 Příspěvek od Doktor »

saldy- nováček serveru má tento problém.

Umístnil sem to zde, neboť v rubrice "začátečník "mu asi moc lidí neporadí.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Zdravím,koupil sem futabu FX 18 a je k tomu brutální návod v kterym se nevyznám,mám to na ponorku,takže potřebuju jenom ovládat 3 serva a el.motorek.když zapojim obvod tak reaguje jen jedno servo nebo se ty ostatní chaoticky kmitaj,motor nefachá vůbec-el.obvod mám zapojen správně-ale s tim vysílačem neumim vůbec-potřebuju vědět tyto věci:jak zapojit serva,jak je nastavit,jak je odstínit,na co se v návodu zaměřit atd...existuje aspon nějaká poradna na netu?dík

http://img233.imageshack.us/my.php?imag ... 020ah0.jpg tady je to moje drama...
č.1-baterie,tam mám sice prohozený kablíky + - ale jinak se mi regulátor nerosvítí a nereaguje
č.2-přijímač je FM na vysílači Mám tedy PPM, krystaly sou přímo z balení s vysílačem ale do přijímače sem ho vložil normálně na doraz asi to nemá žádný po'ly
č.3-motorky podle doporučení prodejce sou určeny k mému regulátoru ale s propojením sem si hlavu nelámal nevim k čemu je ten žlutej a modrej a na kabelech je celkem 6 spojů-a to propojení motorků sem někde okoukal
č.4-přímač-sou tam 4 vstupy 1,2,3,4/B,nevím kam dát regulátor a kam ostatní serva,navíc vůbec neposlouchaj a samovolně se točí kam chcou.
----------------------------------------------------------------------------------------

Pokud je to ode mne blbost, tak prosím admina ať to smázne.
LV
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od LV »

kanál1 krídelká
kanál2 výškovka
kanál3 regulátor/motor
kanál4 smerovka
kanálb je prijímačová batéria (pokial má regulátor BEC tak sa nezapojuje)
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Jano
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jano »

Laco to je ponorka :)
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Doktor »

Na jaké krystaly chodí rex?
IK33
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od IK33 »

Čo je to monštrum pri tých motorčekoch? Tie baterky v púzdre 4xAA majú byť ako pohonné?
kribo

#6 Příspěvek od kribo »

za 1. dopouštíš se velké chyby, a to že používáš červený kabel na + pol a obráceně, pak je v tom chaos a snadno se potom něco splete,

za 2. podle vedení na obrázku jsi přepoloval reglec

za 3.reglec se zapojuje na přijímač tam kde to potřebuješ, ale většinou na knipl plynu, takže 3.

za 4. vývody z reglecu žlutý a modrý jsou + a - k pohonnému motoru !

... nejlépe si najdi někoho v okolí kdo se ti na to zapojení podívá, protože zde na dálku se chyba těžko hledá
LV
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od LV »

Jano píše:Laco to je ponorka :)

To je jedno, ja som len popisoval vástupy na Rx za použitia FX18
Pochybujem, že tam má mod "ponorka" :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
saldy
Kontaktovat uživatele:

amater

#8 Příspěvek od saldy »

regulator je nosram hawk(v něm problém asi nebude),žlutej a modrej kablik mám k motorum ne k baterkám,na foto to je špatně vidět-mě jde jen o to aby fungovaly jen 3 serva+motor nic víc.
zkusil sem následnou věc-do obvodu sem zapojil tedy přijímač a 3serva vše futaba ze setu s vysílačkou-vše fungovalo dobře-jenom motory sou stále mrtvé-jenomže jakmile sem futaba serva odpojil a následně připojil mikroserva potřebná pro model,2 sou značky GWS naro hp/std a 1 je zase od HITEC(když bylo připojeno samo tak fungovalo dobře)tak je to v háji :(
otázka 1
tedy zní proč na futaba vysílač a přijímač jdou futaba serva ale nejdou na to jiný serva což je teda pořádnej problém-mám je snad vyhodit a koupit taky mikroserva futaby?
otázka 2
co s těma motorama proč aspon ty nejdou?
díky
kroxigor

#9 Příspěvek od kroxigor »

Pánové pokud dobře vidím je tak REX4 a v něm jestli dobře vidím krystal ch65 což je 35MHz tak to bych na ponorku rovnou zapomenul!!!!

Nehledě na tak zprasenou elektriku kdy + jde chvilku po červeném chvilku po černém najednou po modrém kabelu kdo se v tom má vyznat
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
steno1883

#10 Příspěvek od steno1883 »

Nikde nečtu, že bys byl zkusil přepnout revers ovladače na vysílači, kterým ovládáš regulátor. Měl by to být jak bylo řečeno třetí, ale na tom obrázku je to nějak jinak.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Doktor »

Ty baterky máš nabitý? Jako palubní zdroj je to celkem bída!
Ten regl je určen pro vstupní napětí 4,8V až 7,2V. Ten 4článek Vart je možná málo! Zkus to s nějakým 6tičlánkem.
Když to chodí se servama Futaba, tak nevidim důvod aby to nechodilo s GWS nebo Hitec.
To rádio chodí na 35 nebo 40 MHz? Respektive jakej kanál /číslo/ je uvedenej na tom pásku na krystalu přijímače?
Doporučuji předělat elektroinstalaci jak barevně, tak sílu kabelů. Ty drátky od aku "nic moc".
Projdi ještě zapojení motorů, je divný že se netočí! :?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Doktor »

steno1883 píše:Nikde nečtu, že bys byl zkusil přepnout revers ovladače na vysílači, kterým ovládáš regulátor. Měl by to být jak bylo řečeno třetí, ale na tom obrázku je to nějak jinak.

Já myslim že je jedno v jakém kanálu je regl zapojen a jestli je zapnut reverz. Ten regulátor je obousměrný, tudíž by měl nějak jít vždycky. Samozřejmě je lepší ho mít zapojenej v třetím kanálu a ne v prvním.:)
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od spellcross123 »

kroxigor píše:Pánové pokud dobře vidím je tak REX4 a v něm jestli dobře vidím krystal ch65 což je 35MHz tak to bych na ponorku rovnou zapomenul!!!!

Nehledě na tak zprasenou elektriku kdy + jde chvilku po červeném chvilku po černém najednou po modrém kabelu kdo se v tom má vyznat

me by zajimalo, podle ceho se pozna rozdil mezi lodi a letadlem... jak je definovana ta hranice
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
kroxigor

#14 Příspěvek od kroxigor »

spellcross123 píše:
kroxigor píše:Pánové pokud dobře vidím je tak REX4 a v něm jestli dobře vidím krystal ch65 což je 35MHz tak to bych na ponorku rovnou zapomenul!!!!

me by zajimalo, podle ceho se pozna rozdil mezi lodi a letadlem... jak je definovana ta hranice

Pásmo 35MHz je vyhrazené jen a pouze pro létající modely což ponorka rozhodně nesplňuje :!:
Pásmo 40MHz, 27MHz a 2,4GHz jsou pro všechny modely

Pokud by se jednalo o např HydroFoam který dokáže jak plavat tak létat i jezdit po souši tak ten může být i na 35MHz, ale je lepší tyto špatně zařaditelné modely buď dát na 40MHz nebo na 2,4GHz, ale to už jsme hodně mimo téma.
Obrázek
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kribo

#15 Příspěvek od kribo »

a taky je třeba některé regulátory naprogramovat, i u autařských regleců bylo třeba zkalibrovat pozice kniplů, u letadlových to dělaj většinou automaticky
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“