Multiplex MiniMag

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od thsoft »

Na gumičkový unašeč jsem tady v konferenci vyčetl že je dobrý koupit "O" kroužek (mám asi 16mm síla 2,5mm) a že je to lepší než gumička originál, zatím lítám a nepadá.

Jo a taky jsem vyčetl že dvě gumy jsou dvojnásobné ochrana :-) ale nezkoušel jsem ...

airkid píše:lidi, ja mam problem, ze mi upadava vrtulka...uz mi druha uletela za letu..muzete mi nekdo dat tipa? :D
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
airkid
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od airkid »

uz jsem ztratila dalsi v poradi uz treti.... i kdyz jsem na to napatlala epoxi... :( docela uz toho mam dost.. asi vymenim motor za lepsi.. :D
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
airkid
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od airkid »

vcera byl nejakej divnej den...zrusila jsem skoro dve letadla.. a minimag to odnesl narazem do zeme.. nastesti jenom vypadl motor a celej trup se rozlepil a trocha skrabancu taky zbyla... ale at zije elapor!! :D
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
were
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od were »

Ahoj minimagisti,

chystam se upravit si plovaky na letani na snehu a nasel jsem na toto tema sikovny tip
http://www.lm-model.cz/nik%20hydro.htm
Pokud uz se to tu probiralo tak se omlouvam, nestihl jsem zatim precist vsechno
jirad
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od jirad »

were píše:... upravit si plovaky na letani na snehu ...
Ahoj, chystam se na totez, takze neni nad vymenu pripadnych tipu a zkusenosti ze slepych ulicek :-) Zatim jsem pochytil, ze je asi vhodne ten elapor (pokud mas origo plovaky) podlepit v predni casti skluznici z plastove podlozky pro lepsi kluz - no, ono to aspon zlepsi i mechanickou odolnost, pokud by ten snih byl zmrzlej ... a pro vodni hratky by to snad nijak vadit nemelo :-)
Nejsem si jistej, nakolik je nutny plovaky necim lakovat, elapor ma sam o sobe uzavrenou strukturu (tim, ze je odstriknutej do formy a ne rezanej), takze by nemel bejt problem s nasakavosti materialu.
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
tengler

#66 Příspěvek od tengler »

thsoft píše:Na gumičkový unašeč jsem tady v konferenci vyčetl že je dobrý koupit "O" kroužek (mám asi 16mm síla 2,5mm) a že je to lepší než gumička originál, zatím lítám a nepadá.

Jo a taky jsem vyčetl že dvě gumy jsou dvojnásobné ochrana :-) ale nezkoušel jsem ...

Kdysi mi u Pecky (nebo to bylo v Hangaru?) doporucili misto shaneni original gumicek a "O" krouzku pouzit gumicky utrzene ze sprcek. Akorat to chce vickrat omotat kolem unasece. Funguje to bajecne a jeste se pobavite u pokladny kdyz markuji supervelke baleni od fy Durex :-)
MysakGR

#67 Příspěvek od MysakGR »

Ahoj všem,jak to tady čtu a pozoruju asi si toho Maga koupím,potřěbuju něco hodit do auta a šup nahoru,mam poslední dobou nějak málo času a než vytáhnu éro na letiště vše zkontroluju natankuju,nastartuju tak je tma.
Nemáte někdo nějáké video jak to lítá????? :wink:
737 346 341 i SMS
http://www.brouseni-skla.cz/
nečteš nevíš...
klauz
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od klauz »

http://cz.youtube.com/watch?v=iQzUVQ9_q ... re=related

univerzální odpověď je www.youtube.com, do vyhledávání vložit jméno letadla. na minimaga toho jsou tam toho tuny.
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Mhej »

cau. chci se zeptat jestli by 480 speed v minimagovi snesla i plovaky? nebo by to nelitalo?
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Jirak »

S plovákama bych už šel do stříďáku, měl jsem v minimag-ovi 480 a nebylo to ono, i ten nejlevnější střídáček z HobbyCity bude lepší. Pro plováky potřebuješ dostatek energie na odlepení z vody a to ti 480 možná dá, ale bude to dost na hraně.
airkid
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od airkid »

ja to odlepila i s plechovkou 400... :)
were
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od were »

Ahoj, na podzim jsem sem daval link na tip jak upravit plovaky pro letani na snehu (podlepit tenkou PVC deskou). Vyzkousel jsem to, pouzil jsem desky na papiry, plovaky jsem podlepil jen predni cast az po odtrhovou hranu. Muzu potvrdit, ze to leta moc pekne, i ovladatelnost pri pojizdeni je vyborna, a to i v uslapanem hrbolatem snehu. Pokud mate zajem, dal jsem na youtube kratke video

http://www.youtube.com/watch?v=1VA20nRY3os

S nasakavosti elaporu jsem zadny problem nezaznamenal, krome podlepeni predni casti nejsou plovaky nijak upravovane. Na lepeni jsem pouzil Chemopren a zatim to zda se drzi

motor RAY C3530/10
baterie LiPo Ray 2s 1600mA/25C (pouzivam je i do Tora, proto jen 2s)
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od thsoft »

Parádní lety a krásně klouže ...

Tom

were píše:Ahoj, na podzim jsem sem daval link na tip jak upravit plovaky pro letani na snehu (podlepit tenkou PVC deskou). Vyzkousel jsem to, pouzil jsem desky na papiry, plovaky jsem podlepil jen predni cast az po odtrhovou hranu. Muzu potvrdit, ze to leta moc pekne, i ovladatelnost pri pojizdeni je vyborna, a to i v uslapanem hrbolatem snehu. Pokud mate zajem, dal jsem na youtube kratke video

http://www.youtube.com/watch?v=1VA20nRY3os

S nasakavosti elaporu jsem zadny problem nezaznamenal, krome podlepeni predni casti nejsou plovaky nijak upravovane. Na lepeni jsem pouzil Chemopren a zatim to zda se drzi

motor RAY C3530/10
baterie LiPo Ray 2s 1600mA/25C (pouzivam je i do Tora, proto jen 2s)
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miloš

#74 Příspěvek od Miloš »

Nevíte někdo jak na vyosení motoru?Celkově se mi to plastový lože zdá takový chatrný,počítám že ty 4 šrouby dokola budu muset utáhnout pořádně a pro jistotu zalepit.Motor samotnej drží jen na těch 2 v tý přepážce? ,čekám na zadní montáž a nerad bych aby mi ten motor uletěl :D
Jedná se o ray 2836/08
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
were
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od were »

Ja tam mam take Ray, akorat ze o neco vetsi, a je tam pridelany jako zadni montaz na prepazku z tvrdsi balzy a funguje to uplne bajecne, nemam zadnou poradnou fotku ale ve vysledku to vypada niz fotka. Ja bych na ten Ray o nicem jinem nez o zadni montazi ani neuvazoval, navic se tim clovek zbavi nebezpeci ze pri narazu ohne osu, ktera u Raye neni nic moc

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“