Ten trup je takto od výrobce, nic se nevyřezává... a je v těch místech vyztužen uhlím
trup má výřez ve tvaru jazyku, tak aby se jazyk ideálně "zatlačil" do toho vyřezu a omotalo se to páskou, já jsem tehdy "vymyslel" že ten jazyk je zespod prodloužen o cca 10mm, který se zasune do trupu jak kdyby za ten výřez. Výsledkem je to, že ten jazyk hezky lícuje s trupem.
Foto převzato ze stránek výrobce.
Ariane V6
- Standa Stuchlý
Re: Ariane V6
tak to je jiná, to bude naprosto v pohodě. Já viděl před časem něco, co jsem popisoval. To vaše řešení je podstatně lepší.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ten výřez v trupu pochází z doby, kdy se tam dávalo 32článků NiCd. Jinak by se do trupu nedaly dát. Ariany dnes provozujeme lehoučké. Měl jsem ji ještě v době kdy jsem tam dal nezávodní 16x1700SCR (dva osmičkánky). Létala skvěle.
A létá skvěle dodnes, jak po kolejích. Jen je vidět že byla navrhovaná na jinou hmotnost, tuším že tehdy to bylo kolem 2,3-2,5kg, a já ji v dnešní době mám o kilo lehčí. To kilo je poznat, ta dynamika tam není taková jakou to kdysi muselo mít.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ariane V6 byla navrhovaná v době, kdy se ke křidélkům nevešla serva. Tak úzká se nedělala a tak byl náhon křidélek torzní trubkou s servy v centroplánu.
Sice to ze závodů nepamatuji, ale limbo musel být zážitek...
Limbo: Průlet to úlohy termika. Z 10minut termiky se odečítá každá milisekunda motorování. Začátek úlohy byl průlet pod 3metry maximální rychlostí bez motoru, vystoupání a hledání termiky. Párkrát jsem to viděl předvádět na akcích a naprostý nářez.
Sice to ze závodů nepamatuji, ale limbo musel být zážitek...
Limbo: Průlet to úlohy termika. Z 10minut termiky se odečítá každá milisekunda motorování. Začátek úlohy byl průlet pod 3metry maximální rychlostí bez motoru, vystoupání a hledání termiky. Párkrát jsem to viděl předvádět na akcích a naprostý nářez.