pepin píše:Ještě chci nějak pořešit snížení i toho minimálního výkonu--snížit ještě minimální otáčky i na prvním stupni, který dává po vytopení dílny zbytečně moc, ale když přiškrtím ještě víc plyn, ventilátor--vnitřní dmychadlo spalovací komory pak zhasne plamen---zkusím to nejdřív pořešit otočným regulátorem--stmívačem na 220v.
tak dnes jsem se stavil v GM a 220v regulaci mi rozmluvili--že by se to nemuselo vubec líbit trafu a po nějakém počítání nadělili odpory k laborování, funguje to jak jsem chtěl a nejnižší otáčky ještě snížil.
ještě zkusím ale zaexperimentovat znovu s tím výfukem --tlumičem z auta, na sporo je to v pohodě, ale na vyšší --najížděcí výkon je to venku jen z tý trubky na výfuk hlučné.
v každém případě--poměr cena--výkon oproti karavanovému trumatiku jsem opravdu nadšen,asi trochu větší spotřeba plynu, ale najíždí podstatně rychleji --v podstatě okamžitě, jediný opruz, hluk toho ventilátoru, šlo by to vyřešit tak, že by byl bufík venku a do dílny bych honil jen teplý vzduch, ale zase v mrazu něco štelovat venku se mi nechce.
zvažuju ale, že bych koupil ještě jeden bufík, ten dal opravdu ven--obsluhovat bych ho mohl tady z té elektro ustředny, ale už by si hučel a prdlal opravdu pouze jen venku a navíc by případný unik plynu byl venku a né uvnitř v dílně--kdybych ho měl potřebu nechat běžet i přez noc--což ted zrovna řeším--stříkání dvířek na skřínkách v zubní ordinaci

v každém případě, na občasné přitápění v nějaké zahradní kulně, dílně, garáži je to opravdu paráda, pořizovací cena torza bufiku cca 1500kč, regulace ventilátoru by šla tutově v pohodě pořešit přez stejnosměrný modelářský regl a pak už jen žhavení svíčky--to by možná šlo i modelářským žhavením---jen je to šachování--přidám otáčky, musím na ventilu přidat plyn, to u karavanového topení řešit nemusim, ale karavanový trumatik--šrot s vyběhaným ventilem stojí 7K a víc, bo si každej myslí, co že doma nemá za zázrak a ve finále je funkční pouze ten hliníkový topný článek---možná, páč je sešroubovaný a těsnění mezi bloky muže být už taky v háji.