Hele jak je to s Twinem a poradim vystupu ? Nektere prijimace (Jeti to umi nastavit) generuji data na vsech kanalech soucasne a nektera elektronika to neumi zpracovat, pocita s tim ze se data z kanalu neprekryvaj.
Ahoj to je překlad ala česká němec.
No, twin má kanály v řadě 1.2.3.4.5.6.7.8/D na quadkopteře s králíkem mám taky TWIN 7K a tam přepínám jen dva režimy letu, poťákem na 6kanále. Rabbit fungoval na drc.
Ale teď ta hexa s NAZOU se mi nějak nedaří rozpohybovat.
No, twin má kanály v řadě 1.2.3.4.5.6.7.8/D na quadkopteře s králíkem mám taky TWIN 7K a tam přepínám jen dva režimy letu, poťákem na 6kanále. Rabbit fungoval na drc.
Ale teď ta hexa s NAZOU se mi nějak nedaří rozpohybovat.
Tak jsem celou noc nespal, a stejně se motory netočí.
Pro start motorů musí být kanály pitch,roll ,yaw a mot ve středu. A v assistentu zelené. Jinak nenastartuješ. (Tzn musíš zkalibrovat ovládací kanály ...a když ti to nevyjde,klidně to posuň subtrimem) Též musíš mít U vstup namapovaný na alespoň jednu funkci. Tzn GPS, GPS-Atti, Manual. Víc není třeba. Pro začátek si taky zakaž hlídání baterek. Ať ti do ničeho nekecají.
graup15 píše:Pro start motorů musí být kanály pitch,roll ,yaw a mot ve středu. A v assistentu zelené. Jinak nenastartuješ. (Tzn musíš zkalibrovat ovládací kanály ...a když ti to nevyjde,klidně to posuň subtrimem) Též musíš mít U vstup namapovaný na alespoň jednu funkci. Tzn GPS, GPS-Atti, Manual. Víc není třeba. Pro začátek si taky zakaž hlídání baterek. Ať ti do ničeho nekecají.
Pořád se mi to nedaří zkalibrovat, posuvníky běhají sami ze strany na stranu. Mám tam zatím režim ,,ati".
Chvíli jsem měl zelené vše kromě plynu ten byl na max. a nedostanuho na zelenou ani trimy. To jsem z toho srna
graup15 píše:Natoč krátké video assisteta s připojeným přijímačem (on-line) ať máme představu. PS..odkud jsi,jezdím po celé republice..třeba můžu pomoci
Ahoj tady videjko, snad to něco vysvětlí, jsem z Olomóca
Víte někdo, co si představit pod pojmem "přílišný nesoulad údajů senzorů", kdy má NAZA 6 x blikat zeleně? Obvykle je zelená signalizací "volno", ale tady si pod tím popisem neumím představit, co tím autor, přesněji překladatel myslel.
Když dáte v asistentu kalibraci RX, "zakvedlejte" kniplama pomalu do všech krajních poloh a pusťte je do středové polohy kam se musí samy vrátit, teprve potom dejte konec"finiš". Mělo by se to ustálit, pokud ne, je potřeba hledat kde je chyba, zkontrolovat TX (pokud má kalibraci kalibrovat). Jednoduchá kontrola je taky zapojit do jednotlivých výstupů RX servo, mělo by být v klidu. Podle videa to skáče jako divoký
Tezko rict proc ti to nejde mozna spatne nastavení radia.. kdyz mas všechny kniply uprostred tak sou v assistantovi ukazelete uprostred a zelene, kdyz jsou v krajnich polohach tak i ukazetele jsou v krajnich nic vic nic min.. nemas nake mixy nastavene nebo male rozsahy nebo co ja vim co tam mas podelane. Kdyby treba aspon to video slo ale vono neeee...
Ahoj. Než přezbrojím na E600 a větší rám, chtěl jsem se poradit. poslední dobou se mi stává, že cca po 3 minutách letu se mi najednou coptéra rozkymácí a jde dost svižně k zemi bez možnosti zpomalení baterie by měly být ok, mají za sebou cca 10 cyklů. JE to F550 s celkovou váhou 2,5kg
DJIvison píše:Když dáte v asistentu kalibraci RX, "zakvedlejte" kniplama pomalu do všech krajních poloh a pusťte je do středové polohy kam se musí samy vrátit, teprve potom dejte konec"finiš". Mělo by se to ustálit, pokud ne, je potřeba hledat kde je chyba, zkontrolovat TX (pokud má kalibraci kalibrovat). Jednoduchá kontrola je taky zapojit do jednotlivých výstupů RX servo, mělo by být v klidu. Podle videa to skáče jako divoký
Děkuji moc za reakci, také je mi divné proč to tak skáče i když na kniple nešahám. Kalibraci dělám jak píšete. Zapojím serva a zjistím kde je chyba, ještě jednou děkuji.