DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Boby110

Re: DJI NAZA pokračování

#166 Příspěvek od Boby110 »

Amper píše:Ten preklad je opravdu luxusni :-D

Hele jak je to s Twinem a poradim vystupu ? Nektere prijimace (Jeti to umi nastavit) generuji data na vsech kanalech soucasne a nektera elektronika to neumi zpracovat, pocita s tim ze se data z kanalu neprekryvaj.

Ahoj to je překlad ala česká němec. :-)

No, twin má kanály v řadě 1.2.3.4.5.6.7.8/D na quadkopteře s králíkem mám taky TWIN 7K a tam přepínám jen dva režimy letu, poťákem na 6kanále.
Rabbit fungoval na drc.

Ale teď ta hexa s NAZOU se mi nějak nedaří rozpohybovat.
Boby 110, OK2BOW
Boby110

#167 Příspěvek od Boby110 »

Boby110 píše:Ahoj to je překlad ala česká němec. :-)

No, twin má kanály v řadě 1.2.3.4.5.6.7.8/D na quadkopteře s králíkem mám taky TWIN 7K a tam přepínám jen dva režimy letu, poťákem na 6kanále.
Rabbit fungoval na drc.

Ale teď ta hexa s NAZOU se mi nějak nedaří rozpohybovat.

Tak jsem celou noc nespal, a stejně se motory netočí.
Boby 110, OK2BOW
graup15

#168 Příspěvek od graup15 »

Pro start motorů musí být kanály pitch,roll ,yaw a mot ve středu. A v assistentu zelené. Jinak nenastartuješ. (Tzn musíš zkalibrovat ovládací kanály ...a když ti to nevyjde,klidně to posuň subtrimem)
Též musíš mít U vstup namapovaný na alespoň jednu funkci. Tzn GPS, GPS-Atti, Manual.
Víc není třeba.
Pro začátek si taky zakaž hlídání baterek. Ať ti do ničeho nekecají.
DJIvison

#169 Příspěvek od DJIvison »

:D Jestli to nechce zkalibrovat TX kniply ! Asistent musí ukazovat, že jsou ve středu(uprostřed). Jinak to neodarmuje motory.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Boby110

#170 Příspěvek od Boby110 »

graup15 píše:Pro start motorů musí být kanály pitch,roll ,yaw a mot ve středu. A v assistentu zelené. Jinak nenastartuješ. (Tzn musíš zkalibrovat ovládací kanály ...a když ti to nevyjde,klidně to posuň subtrimem)
Též musíš mít U vstup namapovaný na alespoň jednu funkci. Tzn GPS, GPS-Atti, Manual.
Víc není třeba.
Pro začátek si taky zakaž hlídání baterek. Ať ti do ničeho nekecají.

Pořád se mi to nedaří zkalibrovat, posuvníky běhají sami ze strany na stranu. Mám tam zatím režim ,,ati".

Chvíli jsem měl zelené vše kromě plynu ten byl na max. a nedostanuho na zelenou ani trimy.
To jsem z toho srna :-)
Boby 110, OK2BOW
graup15

#171 Příspěvek od graup15 »

Natoč krátké video assisteta s připojeným přijímačem (on-line) ať máme představu.
PS..odkud jsi,jezdím po celé republice..třeba můžu pomoci
Boby110

#172 Příspěvek od Boby110 »

graup15 píše:Natoč krátké video assisteta s připojeným přijímačem (on-line) ať máme představu.
PS..odkud jsi,jezdím po celé republice..třeba můžu pomoci

Ahoj tady videjko, snad to něco vysvětlí, jsem z Olomóca :-)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=HypbPOTVUBM
Boby 110, OK2BOW
Boby110

#173 Příspěvek od Boby110 »

graup15 píše:Nějak mi to video nejde otevřít...pokus se znovu a lépe. Dík

Ahoj něco je asi špatně.

Obvolal jsem 10 známých a všem se video spustí úplně normálně. Tak nevím co na tom vytunit.
Boby 110, OK2BOW
Boby110

#174 Příspěvek od Boby110 »

DJIvison píše::D Jestli to nechce zkalibrovat TX kniply ! Asistent musí ukazovat, že jsou ve středu(uprostřed). Jinak to neodarmuje motory.

Kdykoliv zadám kalibraci tak se to prostě nezkalibruje.

Největší úspěch je tak 2 kanály v zelené. Jinak to stále kmit na všechny strany.
Boby 110, OK2BOW
jio

#175 Příspěvek od jio »

Víte někdo, co si představit pod pojmem "přílišný nesoulad údajů senzorů", kdy má NAZA 6 x blikat zeleně?
Obvykle je zelená signalizací "volno", ale tady si pod tím popisem neumím představit, co tím autor, přesněji překladatel myslel.
DJIvison

#176 Příspěvek od DJIvison »

Když dáte v asistentu kalibraci RX, "zakvedlejte" kniplama pomalu do všech krajních poloh a pusťte je do středové polohy kam se musí samy vrátit, teprve potom dejte konec"finiš". Mělo by se to ustálit, pokud ne, je potřeba hledat kde je chyba, zkontrolovat TX (pokud má kalibraci kalibrovat). Jednoduchá kontrola je taky zapojit do jednotlivých výstupů RX servo, mělo by být v klidu. Podle videa to skáče jako divoký
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
ananas

#177 Příspěvek od ananas »

Boby110 píše:Díky moc za radu.

Tezko rict proc ti to nejde mozna spatne nastavení radia.. kdyz mas všechny kniply uprostred tak sou v assistantovi ukazelete uprostred a zelene, kdyz jsou v krajnich polohach tak i ukazetele jsou v krajnich nic vic nic min.. nemas nake mixy nastavene nebo male rozsahy nebo co ja vim co tam mas podelane. Kdyby treba aspon to video slo ale vono neeee...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od JirkaA »

Boby110 píše:Ahoj něco je asi špatně.

Obvolal jsem 10 známých a všem se video spustí úplně normálně. Tak nevím co na tom vytunit.

Chyba je na tvé straně. Dej odkaz na přehrání videa, ne na jeho editaci. Tam nás to bez tvého hesla nepustí.

Osobní komunikaci si laskavě vyřizujte přes SZ, netahejte off-topic do technických vláken!
OK2WY
x.line

Re: DJI NAZA pokračování 2

#179 Příspěvek od x.line »

Ahoj. Než přezbrojím na E600 a větší rám, chtěl jsem se poradit. poslední dobou se mi stává, že cca po 3 minutách letu se mi najednou coptéra rozkymácí a jde dost svižně k zemi bez možnosti zpomalení :roll: baterie by měly být ok, mají za sebou cca 10 cyklů.
JE to F550 s celkovou váhou 2,5kg
Boby110

#180 Příspěvek od Boby110 »

DJIvison píše:Když dáte v asistentu kalibraci RX, "zakvedlejte" kniplama pomalu do všech krajních poloh a pusťte je do středové polohy kam se musí samy vrátit, teprve potom dejte konec"finiš". Mělo by se to ustálit, pokud ne, je potřeba hledat kde je chyba, zkontrolovat TX (pokud má kalibraci kalibrovat). Jednoduchá kontrola je taky zapojit do jednotlivých výstupů RX servo, mělo by být v klidu. Podle videa to skáče jako divoký

Děkuji moc za reakci, také je mi divné proč to tak skáče i když na kniple nešahám. Kalibraci dělám jak píšete.
Zapojím serva a zjistím kde je chyba, ještě jednou děkuji.
Boby 110, OK2BOW
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“