Nedaří se nastavit regl

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
haas

Re: Nedaří se nastavit regl

#106 Příspěvek od haas »

Zdravím.Mám tento regulátor http://www.rc-levneji.cz/regulatory--es ... c-4a-5-5v/
(motor je axi gold 3000kv 2217/5)

Problém je v tom že se marně už delší dobu pokouším dostat do programovacího menu nebo taky nastavit rozsah plynu dle mé Tx.
Dle manuálu je pro programování nutné:zapnout Tx s pákou plynu na max. pak zapnout ESC.

Nyní by po 2s měl 2x pípnout motor(tak je psáno v návodu cz i ang) poté bych měl páku dát na min. a tím je zkalibrován ply dle mé Tx.
Nebo nechat páku plynu na max. a za 5s by se měla spustit sekvence příkazu v programovacím modu.

Takže dělám vše dle návodu, ale ozvou se signály:3 pípnutí(značí 3S Lipo), 1 pípnutí(zaplá brzda) pak nějaká muzika a dál NIC.

Napětí z SBECU jde serva jedou Microbeast taky pracuje normálně a motor jde podle páky plynu do otáček(zkoušel jsem jen nízké otáčky protože to nemám dobře připevněno k zemi)

Přikládám odkaz na video, kde je jeden z pokusů a taky krátký český návod, který je i pro tento můj regl.
Nerozumím v návodu co znamenají ty // vv atd v té tabulce.To jsou nějaké znaky pro klesající a stoupající ton?

Po vypnutí byl motor i reg vlažný(je to v pořádku?)

Prosím kde dělám chybu při programování?Regl i helina je z bazaru ale před prodejem letěla.
Rozsah plynu jsem měl 0-90 tak jsem dal 0-100 ale nic.
video: https://www.youtube.com/watch?v=c__fE-VkN94
Přílohy
_manual_HK_BS_cz.pdf
(458.05 KiB) Staženo 20 x
JosefSvejk

#107 Příspěvek od JosefSvejk »

A jakou máš křivku plynu při tom kalibrování? Nevyznám se v tvojí vysílačce, ale co znamená to "AUTOROT" na displeji? Nemáš zapnutou autorotaci?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
haas

#108 Příspěvek od haas »

Tak křivka je 0,40,60,85,100 ano je to nastavováno v autorotaci(tedy vypnutý motor) křivka je pro režim autorotace a normální režim(motor zapnut) stejná.
Mám to nastavovat v letovém režimu?To mi vyliská jak se to prudce roztočí, ne?
JosefSvejk

#109 Příspěvek od JosefSvejk »

A jak má regulátor poznat, v jaké poloze je páka, když je vypnutý motor :wink: ? Když máš křivku od nuly, tak ti nemůže nic vyliskat. A jestli se bojíš, sundej pro jistotu listy.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
haas

#110 Příspěvek od haas »

Jasně sem blbej.Přepul sem to no letového režimu a už to jede.
Dá se nějak zjistit jaké je současné nastavení?Přehrává mi celý seznam příkazů ale mě by zajímalo jak je nastaven teď.

Díky moc za radu :-)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“