Nedaří se nastavit regl

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
sigi123

Nedaří se nastavit regl

#1 Příspěvek od sigi123 »

Neznáte někdo regl MGM 1812 3s? Jde o obousměrný regl.Nedaří se mi spustit motor,regl jen pípá,i když jsem už vyzkoušel všechny kombinace kabelů k motoru.Serva jdou normálně.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedaří se nastavit regl

#2 Příspěvek od Rocky_MK »

Já jsem asi ten poslední, kdo by ti mohl poradit, ale přece jenom to zkusím. Pokud má ten regulátor vypínač ON-OFF pro signál plynu, zkus jej v obou polohách. Ten panýlek bývá na dva šroubky, aby přepínač šel připevnit např. na stěnu trupu atp. a může být otočený. Mně taky regl jen pípal a serva šly normálně, ale pak jsem zjistil, že jsem měl celou dobu vypnut přívod signálu plynu (měl jsem přepínač v poloze ON, ale tím, že byl otočený panel o 180°, byl ve skutečnosti v poloze OFF). Hodně zdaru.
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin
sigi123

#3 Příspěvek od sigi123 »

Ten vypínač funguje normálně,v poloze of se vypne celej regl.
Vor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Vor »

Nemáš náhodou obrácený chod motoru na vysílačce? Párkrát se my to stalo a než sem na to přišel tak sem měl rozhašenej regl. Zkus plyn na plno nebo dát revers plynu na vysílačce. Ale raději to dělej bez vrtule.
Easyglider PRO, Gama 2100, Twinstar II, Gripen
sigi123

#5 Příspěvek od sigi123 »

Revers jsem kontroloval, všechno ostatní v radiu,mordoval jsem se s tím asi 5 hodin.Zatím jsem použil jinej jinej regl,ale ten bohužel nemá zpátečku.Zatím to s ním vydržím než přijde novej obousměrnej z HK.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZIPP »

Mám podobný problém, ale s regulátorem Hobbyking BlueSeries 40A SBEC. Pomocí programovací karty HobbyKing se snažím naprogramovat regulátor. Při zapojení programovací karty s regulátorem dle návodu mi ovšem regulátor nepípne jednou ( potvrzovací tón nastavení ), ale neustále pípá v jednom tónu s pauzou ( *_*_*_ ) Kde * je pípnutí, _ je pouza.
Další problém je v nastavení rozsahu plynu. Připojil jsem přijímač, plynovou páku na rádiu jsem nastavil na maximum, zapnul rádio a zapojil pohonný aku u modelu. Regulátor stále pípal. Plynovou páku jsem stáhnul do nuly, regulátor ale nepotvrdil sérií pípnutí,že je smysl vychýlení plynové páky min.-max. nastaven. ale neustále pípal v jednom tónu jako by byla páka plynu neustále na maximum. Zkusil jsem udělat reverz smyslu ovládání páky plynu, ale stále negativ. neustále regl pípá jako když by byla páka plynu nastavená na maximum. Poradíte mi , kde je problém? Stále doufám, že problém bude mezi židlí a regulátorem, a ne v reglu..... :lol:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

sigi123 píše:Neznáte někdo regl MGM 1812 3s? Jde o obousměrný regl.Nedaří se mi spustit motor,regl jen pípá,i když jsem už vyzkoušel všechny kombinace kabelů k motoru.Serva jdou normálně.

Vezmi si návod k regulátoru (případně si ho na stránkách MGM Compro stáhni) a proveď nastavení mezí plynu podle návodu.
Postupuj přesně po těch bodech jak je to popisované, nezapomeň nabít naplno pohonnou baterku.
(Jestli budeš mezi sebou přehazovat kabely k motoru, tak to nemá absolutně vliv. Tím jen změníš směr otáčení)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
hosa

#8 Příspěvek od hosa »

Ahoj, mám podobný problém. Popisuji jej ve vláknu Heli - jiné. U dvou reglů se nemohu dostat do programovacího menu a nastavit rozsah plynu. Regly mlčí. Jinak fungují, ale mají nevhodné parametry. Dík za dobrou radu. hosa
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

hosa píše:Ahoj, mám podobný problém. Popisuji jej ve vláknu Heli - jiné. U dvou reglů se nemohu dostat do programovacího menu a nastavit rozsah plynu. Regly mlčí. Jinak fungují, ale mají nevhodné parametry. Dík za dobrou radu. hosa

Napiš typ regulátorů a jestli k nim máš manuály.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
hosa

#10 Příspěvek od hosa »

Ahoj, manuály mám, postup podle nich a nic. Jeden je: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html. A druhý RAY 40, tento týden nový. U toho z HK se nemohu dostat do programování a u nového nenastavím rozsah plynu a nedostanu do programování. Oba, ale fungují v normálním start režimu. Teď tady pročítám problémy jiných a musím zkontrolovat nastavení plynu na vysílačce, tam bude asi problém, jinak nevím. Dík hosa.
masa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od masa »

K tomu MGM... krome toho nastaveni min. max. a stredu podle navodu si jeste zkontroluj nastaveni vsech hodnot, co na nem nastavovat jdou... Nejlip na pocitaci pres USB kabel. Tusim ze prudi a nechce fungovat, kdyz je jinak nastaveny pocet clanku, kterej ma hlidat pred podvybitim (nastaveno 3s LiPol a pripojis 2s LiPol...). MGM je citlivka a hlida se az moc...
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
JMalik

#12 Příspěvek od JMalik »

hosa píše:Ahoj, manuály mám, postup podle nich a nic. Jeden je: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html. A druhý RAY 40, tento týden nový. U toho z HK se nemohu dostat do programování a u nového nenastavím rozsah plynu a nedostanu do programování. Oba, ale fungují v normálním start režimu. Teď tady pročítám problémy jiných a musím zkontrolovat nastavení plynu na vysílačce, tam bude asi problém, jinak nevím. Dík hosa.

Něco budeš dělat blbě.
Na vysílači si zkontroluj, jestli máš max. rozsah na tom kanálu, kde to kalibruješ, případně popojeď trimem ještě něco přes těch 100 %.
Měl by jsi mít plně nabitý aku, který připojuješ.
Dobře si přečti na které zamňoukání regulátoru stahuješ ten knipl z maxima na minimum.
Pokud máš Futabu, zkontroluj si reverz plynu.
................
hosa

#13 Příspěvek od hosa »

Právě, že nechce mňoukat, baterka je OK, musím se podívat na nastavení plynu, to mne nenapadlo. Mám Optic 6 a přijímač Optimu 6 lite. hosa
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

hosa píše:Právě, že nechce mňoukat, baterka je OK, musím se podívat na nastavení plynu, to mne nenapadlo. Mám Optic 6 a přijímač Optimu 6 lite. hosa

Buď máš omezení plynu směrem na max a vůbec se to nedostane do připravenosti programovacího módu, nebo máš vysoko min plyn a po stažení kniplu na nulu to nemňoukne.
Zkontroluj rozsah plynu na TX, případně tomu trochu pomoz trimem. ( většinou vadí právě ta nulová poloha, tam to chce natrimovat kousek níž).
(Taky je řešením zkusit to naprogramovat v jiném kanálu (např. směrovka), aby jsi vyloučil závadu reglu. Tam mysli na to, že jedna krajní poloha kniplu je "plný plyn", druhá krajní poloha kniplu je "minimální plyn".
Pokud to rozchodíš, je nutné provést kalibraci mezí v tom kanále, kde to budeš používat. Takže každopádně to zprovoznit v tom "plynovém", najít chybu, proč to tam nechodí.)
hosa

#15 Příspěvek od hosa »

Tak to zkouším, podařilo se mi, že při plném plynu dvakrát mňoukne, což je příprava na vstup do programování, ale čekám a nic, třeba 20 sekund. Malinko jsem hnul s trimem do minusu a spároval jsem znovu Tx s přijímačem. Co dál, nevím. Zkusit to na jiným kanálu mám obavu, abych to nerozchrul. Tak zatím hosa.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“