Výběr zrcadlovky do cca 12tis Kč

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr zrcadlovky do cca 12tis Kč

#16 Příspěvek od koulinek »

jio píše:Dovolím si nesouhlasit. :-) Tělo se časem mění, skla obvykle zůstávají.
.

Ano nenapsal jsem to nejsrozumitelněji, chtěl jsem se vyjádřit ve smyslu že nemá cenu utratit moc za tělo a nechat setový objektiv a s takovým kompletem dlouhodobě pracovat, když už zrcadlovku tak právě kvůli lepším sklům, pokud neplánuje lepší skla, pak dobře poslouží i slušný kompakt.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Vaillante

#17 Příspěvek od Vaillante »

stejne si nakonec vyberes sam,co se ti libi.

Nedavno jsem resil nekolik mesicu to same.nakonec to vyhral canon eos 600D a prozatim me v nicem nezklamal.fotky jsou nadherny.horsi je to akorat s vyberem objektivu.a jak rikam vzdycky je lepsi zrcadlovka nez sebelepsi kompakt.
2kasssy:me se chvejou ruce,jako blazen.jen kdybys me videl.mam objektiv tamron 75-300 a i na maximalni zvetseni jsou fotky super bez rozmazani.a stejne,kdyz budes fotit,tak zjistis,že nejlepsi fotky to udela,kdyz nastavis program,ktery sam urci cas a clonu a popr,jemne doladis v jinem programu.(preci jen je ten fotak chytrejsi nez my).
takze za me canon eos600d a nebo jiz zminovany nikon 5100.zbytek uz je napsanej.
Kovboj

#18 Příspěvek od Kovboj »

JosefSvejk píše: Pryč jsou doby, kdy byl velmi znatelný rozdíl v rychlosti a kvalitě výstupu.

Zatím jsem neviděl nic s LCD hledáčkem, co by ostřilo tak rychle jako zrcadlovka s průměrným setovým objektivem...
Co znamená kvalita výstupu je diskutabilní, ostrý obraz bez šumu lepší kompakty bez problémů umí, díky malému čipu jsou ale pořád rozdíly při špatném světle a je tam omzená hloubka ostrosti.
Kovboj

#19 Příspěvek od Kovboj »

Jinak souhlasím s názorem, že v "ekonomických" strojích je Nikon trošku lepší než Canon. Ale osahej si je oba někde v krámě, to jak ti sednou do ruky je důležitější než malé rozdíly v jejich parametrech.
gardenroute

#20 Příspěvek od gardenroute »

Kovboj píše:@JosefSvejk:...Pryč jsou doby, kdy byl velmi znatelný rozdíl v rychlosti a kvalitě výstupu....

...Zatím jsem neviděl nic s LCD hledáčkem, co by ostřilo tak rychle jako zrcadlovka s průměrným setovým objektivem...
Co znamená kvalita výstupu je diskutabilní, ostrý obraz bez šumu lepší kompakty bez problémů umí, díky malému čipu jsou ale pořád rozdíly při špatném světle a je tam omzená hloubka ostrosti....
Tak, tak, naprostý souhlas s @Kovbojem, ačkoliv se mnoho popularizátorů a různých nenápadných placených inzercí snaží uživatele DSLR přesvědčit o tom, co tvrdí @JosefSvejk, myslím, že tomu není tak, a tvrdím to proto, že mám již něco nafoceno. A nejde jen o rychlost ostření, je to velikost snímacího prvku, podpora RAW, výměnné objektivy, a pro mě zejména to, že skutečně vidím, co fotím, a žádné LCD (!) Je tu řada věcí, které budou (zatím) DSLR upřednostňovat přes ultrazoomy u řady zákazníků, kteří chtějí s fotkou pořádně pracovat.

Nechci tady rozjíždět žádný flame na toto téma, zakladatel vlákna má zaplaťpánbůh v tomto jasno. Jsem osobně příznivce Canonu (EOS450D, předtím EOS300D - první digitální DSLR), např. v rodině nás fotí hodně, brácha taky Canon (EOS 5D MKIII !), ségra ale Nikon, v tomto těžká rada. Ale je to vždy o objektivech, tělo se dá měnit. Nemusíš se vůbec držet objektivů výrobce těla, laciné seťáky většinou stojí za prd v mechanické stavbě, ačkoliv opticky často překvapí, je ale řada kvalitních alternativ. Osobně mám základní Sigmu 17-70 (2.8-4), nyní již tu novou s optickou stabilizací, před ní totéž, ale bez OS, a delší sklo Canon EFS 55-250 ISII také s OS. Dnes již nemá smysl kupovat objektiv bez OS, zejména ty delší...

Rozhodně si myslím, že ta EOS 600D je dobrá volba...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
pepin

#21 Příspěvek od pepin »

Pokud to ma byt do 12k.tak to nebude ani ten nikon se zakladakem .nemohu si pomoct,ale okolo 12k mi opravdu přijde užitnějši ten ultrazoom.ale to si musi rozhodnout každy sam.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Abu »

Ale Pepine, prosimte, za 12k bude napr. EOS 600D + setak se stabilizaci
http://www.levneelektro.cz/p168987-digi ... 8-55-is-ii

(stejnej objektiv mam a na to ze to je druhej nejlevnejsi model to foti docela prijatelne, rozhodne lip nez druhej fotak co se povaluje doma - ultrazoom Panasonic TZ3, na nem je dobry jedine to, ze je podstatne mensi nez Canon a hlavne jsem ho dostal zadarmo)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kasssy »

Tazatel chce hledacek a ten nabidne opravdu snad jen zrcadlovka. Za hledacek nepovazuji pidi ektronickej hledacek,nebo pruzor jen pres telo fotaku:-) A rozdil v rychlosti ostreni je opravdu velkej. Pokud ostrim pres hledacek, tak byva zaostreno driv nez vubec kloudne namacknu spoust.(pri solidnim svetle). Ale pokud budu se stejnym pristrojem fotit pres display, tak je to na dlouho....
Jinak co se tyce dalsich investici, tak to neni tak zly a nutny. Kartu musis koupit at tak,nebo tak. A brasnu taky. Sice je vetsi a drazsi,ale zas to neni tak zly. Vse osatni neni spatny mit,ale obejdes se bez toho a porad mas vysledek lepsi nez s kompaktem.. Ja mam dve skla18-55 se kterym fotim naprostou vetsinu snimku a pak55-200 a ten dost zahali. Ono taky neni ohnisko200 jako 200 Ono je v tom trosku bordel a zalezi na velikosti cipu. Treba ta moje 200 odpovida kinofilmovy300... Nemam to z vlastni hlavy,ale kdosi me to kdysi vysvetloval....
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

K tem elektronickym hledackum.ono si to chce zkusit. Ne jen slepe cist recenze.navic v paxi potrebuji videt hlavne kompozici pac prevazne stejne asi kazdy ostri vetsinou na automat.
Proste zrcadlovkou to za 12 zacne. Ultrazoomem i zkonci.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Abu »

Mam vyzkousene oboje a mam v tom zcela jasno.
Kdyz chci peknej obrazek, tak mi nevadi tahat na zadech batoh se zrcadlovkou a 2 objektivy klidne celej den na lyzich.
Kdyz je to jen takovy cvakani "Hele byl jsem odpoledne litat s Etalonem, sup s tim na Manii nebo FB", tak na to mi staci i pseudofotak v mobilu ;-)

Trosku mi v tom ted udelal zmatek Canon G15, vypada docela schopne, sice to neni zrcadlovka, ale taky ne ultrazoom s digi.hledackem, proste neco mezi. Nekdy si ho budu muset pujcit a testnout ho.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Abu »

kasssy píše: Ono taky neni ohnisko200 jako 200 Ono je v tom trosku bordel a zalezi na velikosti cipu. Treba ta moje 200 odpovida kinofilmovy300... Nemam to z vlastni hlavy,ale kdosi me to kdysi vysvetloval....

Zas tak velkej bordel to neni. Proste ty lacinejsi zrcadlovky s mensim cipem maji nejaky "prevodni koeficient", vetsinou to je 1.5 - 1.6. Takze potom kdyz das objektiv 200mm na telo s mensim cipem (APS-C) tak se chova jako 200x1.5 = 300. Na tele s plnym kinofilmovym formatem (at digi nebo klasika) je to 200mm.

Naprosta vetsina levnejsich tel jsou prave format APS-C, myslim ze fullframe je nejlevnejsi EOS 6D za 45tis.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od koulinek »

Ono je to vůbec o plánovaném využití a výhledu do budoucna. Pořád si myslím že žena lépe do kabelky schová právě třeba kompakt ve stylu Canon G16 než zrcadlovku nižší třídy. Pokud ale investice do lepšího skla a dalšího vybavení neplánuje, nevidím krom toho hledáčku a ostření moc důvodů proč DSLR pořizovat. Né každý ocení batoh plnej fotovýbavy za značný obnos a nefotí si spokojeně i tím kompaktem. A nebrojím tu proti DSLR, sám jsem loni z kompaktu na DSLR přešel :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od TomasC »

Abu píše:Trosku mi v tom ted udelal zmatek Canon G15, vypada docela schopne, sice to neni zrcadlovka, ale taky ne ultrazoom s digi.hledackem, proste neco mezi. Nekdy si ho budu muset pujcit a testnout ho.

Když tak řekni. Za mě velká spokojenost s G15. Ale určitě wifi G16, to stahování fotek je otrava :wink: .
yawCZ

#29 Příspěvek od yawCZ »

koulinek píše:Ono je to vůbec o plánovaném využití a výhledu do budoucna. Pořád si myslím že žena lépe do kabelky schová právě třeba kompakt ve stylu Canon G16 než zrcadlovku nižší třídy. Pokud ale investice do lepšího skla a dalšího vybavení neplánuje, nevidím krom toho hledáčku a ostření moc důvodů proč DSLR pořizovat. Né každý ocení batoh plnej fotovýbavy za značný obnos a nefotí si spokojeně i tím kompaktem. A nebrojím tu proti DSLR, sám jsem loni z kompaktu na DSLR přešel :)

Já už jsem z takových kompaktů jako G16 vyrostl. Pokud tam prostě není výrazně větší čip a větší objektiv, je to pořád totéž – pomalý foťak se zašuměnými fotkami (v porovnání s DSLR). To jsou mnohem lepší ty kompakty (bBezzrcadlovky?), co mají tenké tělo, ale velký čip (klasický APS-C) a vyměnitelný objektiv. A jsou často levnější než G16.

V DSLR samozřejmě Nikon, Canon je divnej :lol:
gardenroute

#30 Příspěvek od gardenroute »

yawCZ píše:...Canon je divnej :lol:
Co? Co je to za hloupost ? Proc ? A proc samozrejme Nikon?
Ale uz se to tady opravdu flamuje, kouknete se do zadani vlakna...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“