Kovboj píše:@JosefSvejk:...Pryč jsou doby, kdy byl velmi znatelný rozdíl v rychlosti a kvalitě výstupu....
...Zatím jsem neviděl nic s LCD hledáčkem, co by ostřilo tak rychle jako zrcadlovka s průměrným setovým objektivem...
Co znamená kvalita výstupu je diskutabilní, ostrý obraz bez šumu lepší kompakty bez problémů umí, díky malému čipu jsou ale pořád rozdíly při špatném světle a je tam omzená hloubka ostrosti....
Tak, tak, naprostý souhlas s
@Kovbojem, ačkoliv se mnoho popularizátorů a různých nenápadných placených inzercí snaží uživatele DSLR přesvědčit o tom, co tvrdí
@JosefSvejk, myslím, že tomu není tak, a tvrdím to proto, že mám již něco nafoceno. A nejde jen o rychlost ostření, je to velikost snímacího prvku, podpora RAW, výměnné objektivy, a pro mě zejména to, že skutečně vidím, co fotím, a žádné LCD (!) Je tu řada věcí, které budou (zatím) DSLR upřednostňovat přes ultrazoomy u řady zákazníků, kteří chtějí s fotkou pořádně pracovat.
Nechci tady rozjíždět žádný flame na toto téma, zakladatel vlákna má zaplaťpánbůh v tomto jasno. Jsem osobně příznivce Canonu (EOS450D, předtím EOS300D - první digitální DSLR), např. v rodině nás fotí hodně, brácha taky Canon (EOS 5D MKIII !), ségra ale Nikon, v tomto těžká rada.
Ale je to vždy o objektivech, tělo se dá měnit. Nemusíš se vůbec držet objektivů výrobce těla, laciné seťáky většinou stojí za prd v mechanické stavbě, ačkoliv opticky často překvapí, je ale řada kvalitních alternativ. Osobně mám základní Sigmu 17-70 (2.8-4), nyní již tu novou s optickou stabilizací, před ní totéž, ale bez OS, a delší sklo Canon EFS 55-250 ISII také s OS. Dnes již nemá smysl kupovat objektiv bez OS, zejména ty delší...
Rozhodně si myslím, že ta EOS 600D je dobrá volba...