Tak jsem se dnes degradoval do klubu amatérů. Spadnul jsem naprosto přesně stejně, jako moucha (mouchánek). Létám druhý pár baterek. Napětí už bylo kolem 10,4 - 10,5 a mohl být už 2. level ochrany. Přiletím, trochu sestoupím, pak udělám sestup v půlkruhu a pár metrů od sebe a pár metrů nad zemí zahájím svislý sestup. Brutální rozkolíbání, dávám plný plyn, zbytečně, nevyhnutelný pád. Stát se to o pár metrů dál, tak to spadlo do máku a škody minimální. Takhle jsou jedna uštípnutá a jedna trochu kmitající vrtule, ohnuté desky gimbalu, jedno uražené a jedno poškozené tlačítko na FPV Tx, trochu odřený Mobius.
Jarek (Bazil) dorazil asi 15 minut po pádu (zdržel se), takže o to přišel. Přepínání na Tx neřeším, to by šlo údajně u jeho kámoše opravit, ale zatím není třeba. Ohnuté desky v práci vyrovnám, vrtule přehodím.
Je mi to jasné. Phantom v mé sestavě je nejen dost zatížený, to by ani nevadilo, ale hlavně zátěž dost mimo těžiště (proto se rozkolíbal vpřed a vzad) a hlavně je to i těmi velkými vrtulemi. S 8" by se mi to nestalo. Možná sehrály i roli vybité aku, ale možná ne. Už jednou jedinkrát se mi to kdysi při sestupu taky brutálně zhouplo, ale jednou a tehdy to koptéra ustála. Tentokrát ne. Psal jsem párkrát, že jsem zisky tak nějak vyladil, ale při sestupu se to víc kolíbe s těmito 9", než s 8" vrtulemi. Nejspíš je tam nechám, ale už budu vědět...
Fungovat vše funguje, tak to nějak poléčím.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z6AtVR_X5z0[/youtube]