DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bazil

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#871 Příspěvek od Bazil »

gardenroute píše:Bazil, to snad ani nestálo za citaci, takový hloupý bulvár od pseudonovináře ? Je to snůška pomíchaných věcí, které spolu vůbec nesouvisí. Hlavně já tedy nemám žádný dron, a to prozatímní US rozhodnutí se žádných dronů ani netýká :D

No tak právě kvůli te diskuzi a těm slátaninám jsem to sem dával, ať člověk má přehled co se píše za koko..ny.

A tady je další výživná blbost: http://zpravy.idnes.cz/crowdfunding-v-ukrajinske-armade-dq2-/zahranicni.aspx?c=A140630_173605_zahranicni_mlb

Copak to na té fotce je? :D Prototyp :D
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
gardenroute

#872 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:Nemůže prosím někdo upnout kus záznamu natočený z GOpro H3 s H3-3D. Bez úprav ( tak jak bylo natočeno ). Díky
Ty neumíš hledat na "trubce" ? Je tam toho mraky... :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#873 Příspěvek od gardenroute »

Bazil píše:...No tak právě kvůli te diskuzi a těm slátaninám jsem to sem dával, ať člověk má přehled co se píše za koko..ny....
Járo, to nemá smysl ani číst, natož i tady tomu věnovat pozornost, bulváry jsou plné blbostí o tzv. "dronech", které si pletou hlavně s multirotory, ale úplně např. vynechávají fakt (což jen svědčí o jejich hlouposti a neinformovanosti), že třeba chystaný prodej našich zakonzervovaných L159tek americké firmě DRAKEN z nich vlastně právě "drony" udělá (nebo skorodrony), protože je pravděpodobně přestaví drony s robotickým řízením (sám odstartuje, sám přistane, a letí po zadané trase) nebo UAV s dálkovým ovládáním operátorem - mají sloužit coby bezpilotní cíle pro výcvik stíhacích pilotů. Vždyť to by bylo sousto pro okurkovou sezonu...
artus

#874 Příspěvek od artus »

na trubce to už je převedené ( chci přímo z kamery )
[/quote]Ty neumíš hledat na "trubce" ? Je tam toho mraky... :D[/quote]
gardenroute

#875 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:na trubce to už je převedené ( chci přímo z kamery )
Ale ne, je tam toho spousta v "RAW", tzn. primo z GP. Koukni sem, to je hlavni vlakno o malem 3D Zenmuse na RCG, je tam toho hodne, musíš hledat.
O co Ti vlastne jde, mozna kdyby jsi prozradil, co konkretne hledas, uz by jsi se to dozvedel...
artus

#876 Příspěvek od artus »

jde mi o to zda je výsledek opravdu dobrý a nebo to pořád cuká
artus píše:[i]
O co Ti vlastne jde, mozna kdyby jsi prozradil, co konkretne hledas, uz by jsi se to dozvedel...
gardenroute

#877 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:jde mi o to zda je výsledek opravdu dobrý a nebo to pořád cuká
Co jestli cuká ? Pokud se Ti jedná o občasné YAW záškuby, které jsou z principu vlastní každému 2D gimbalu (chybí mu stabilizace yaw osy), tak ty jsou samozřejmě o každého 3D gimbalu pryč, proto tam je ta 3. osa. A vzhledem k tomu, že Zenmuse je jaksi stále referenční záležitostí v oblasti gimbalů, tak je samozřejmě stabilita i v této ose excelentní. To už jsme Ti mohli dávno říci :) Tento gimbal má jiné problémy, ale jeho stabilizace je nepřekonaná.

Pozn.: pokud chceš citovat, nauč se to prosím používat, je to celkem nesrozumitelné.
artus

#878 Příspěvek od artus »

Právě na ukázce zde na fóru se mi stabilizace 3 osy nezdála a proto jsem chtěl vidět něco bez střihu a úprav. Mrknu na ten odkaz a prohledám.
gardenroute

#879 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:Právě na ukázce zde na fóru se mi stabilizace 3 osy nezdála a proto jsem chtěl vidět něco bez střihu a úprav. Mrknu na ten odkaz a prohledám.
Postproces by to jedině vylepšil, např. Warp v Premiéře...
Marek_Km

#880 Příspěvek od Marek_Km »

Tak jsem se dnes degradoval do klubu amatérů. Spadnul jsem naprosto přesně stejně, jako moucha (mouchánek). Létám druhý pár baterek. Napětí už bylo kolem 10,4 - 10,5 a mohl být už 2. level ochrany. Přiletím, trochu sestoupím, pak udělám sestup v půlkruhu a pár metrů od sebe a pár metrů nad zemí zahájím svislý sestup. Brutální rozkolíbání, dávám plný plyn, zbytečně, nevyhnutelný pád. Stát se to o pár metrů dál, tak to spadlo do máku a škody minimální. Takhle jsou jedna uštípnutá a jedna trochu kmitající vrtule, ohnuté desky gimbalu, jedno uražené a jedno poškozené tlačítko na FPV Tx, trochu odřený Mobius.
Jarek (Bazil) dorazil asi 15 minut po pádu (zdržel se), takže o to přišel. Přepínání na Tx neřeším, to by šlo údajně u jeho kámoše opravit, ale zatím není třeba. Ohnuté desky v práci vyrovnám, vrtule přehodím.
Je mi to jasné. Phantom v mé sestavě je nejen dost zatížený, to by ani nevadilo, ale hlavně zátěž dost mimo těžiště (proto se rozkolíbal vpřed a vzad) a hlavně je to i těmi velkými vrtulemi. S 8" by se mi to nestalo. Možná sehrály i roli vybité aku, ale možná ne. Už jednou jedinkrát se mi to kdysi při sestupu taky brutálně zhouplo, ale jednou a tehdy to koptéra ustála. Tentokrát ne. Psal jsem párkrát, že jsem zisky tak nějak vyladil, ale při sestupu se to víc kolíbe s těmito 9", než s 8" vrtulemi. Nejspíš je tam nechám, ale už budu vědět...
Fungovat vše funguje, tak to nějak poléčím.
03072014289.jpg

03072014290.jpg

03072014292.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z6AtVR_X5z0[/youtube]
gardenroute

#881 Příspěvek od gardenroute »

Hmm... Marku, tedy to je mě líto, za blbost se občas platí, ale dopadlo to celkem dobře a snad budeš brzy zase lítat :) Kolik vážíš (AUW) i s oběma bateriemi?
Marek_Km

#882 Příspěvek od Marek_Km »

Teď mám 1350 g. Už jsem přemýšlel, že bych přes nějaký pásek posunul gimbal dozadu. Točení videa nepreferuju, takže případné nohy v záběru by mi nevadily. Popřemýšlím. Nebyl jsem sám, kdo si na chování Ptáka s těmito vrtulemi stěžoval. Myslím, že to byl i Procházka a nevím, jestli se nevrátil zpět k 8". Ještě přemýšlím, jestli to nezkusím s 8" s tímto aktuálním dvoubateriovým setupem. S těmito vrtulemi mám časy 11-12 minut se starými aku a přes 14 minut s novými. Zítra to nestihnu, budu si brát na víkend starší dceru, cesta mi něco zabere a vrátím se později. O víkendu to ale budu chtít testnout ať už s 9", nebo s 8" vrtulemi, jestli je vše v pořádku...
Samozřejmě když vidím Jarkového Phantoma, tak ten se chová zcela klidně, jako můj P1 s 8" vrtulema, tak nevím, jestli není problém v ziscích, nebo je to tím, že mám starou Nazu a nebo má lepší motory, a nebo ty vrtule nejsou origo. Netuším. Firmware mám myslím 4.02
gardenroute

#883 Příspěvek od gardenroute »

To je divné, já mám cca 1250g, 9" 9443 vrtule (vánoční klony), toto chování nepozoruji, dával jsem sem i květnový special testovací let, kde bylo i prudké klesání...
Vždy toto s novými vrtulemi testuji, však to víte, párkrát jsem si přitom již dal na kokos, ale tady ne, výkon výtahu je perfektní... Tak nevím, ale nemyslím, že to je vrtulemi. I když těch tvých 100 gramů navíc a nevyváženost už může dělat své...
Marek_Km

#884 Příspěvek od Marek_Km »

Těžko říct. Jak jsem psal, opravdu brutální rozdíl při svislém sestupu mezi oběma typy vrtulí. S 8" jsem to mohl dolů pustit co to šlo a chovalo se to úplně klidně. I když je fakt, že při posledním použití 8" jsem neměl naložený gimbal a 2 baterky zároveň...
gardenroute

#885 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:Těžko říct. Jak jsem psal, opravdu brutální rozdíl při svislém sestupu mezi oběma typy vrtulí. S 8" jsem to mohl dolů pustit co to šlo a chovalo se to úplně klidně. I když je fakt, že při posledním použití 8" jsem neměl naložený gimbal a 2 baterky zároveň...
Marku, to je ale dost důležitém kolikrát spadne velký vrtulník jen proto, že do něj vleze člověk navíc, když to zjednoduším. Ten nárůst hmotnosti o cca 10-15% se může na stabilitě výrazně podepsat, i k dyž to letí...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“