zm1 píše:...To EPP sa je schopné ohýbať v mieste pántu "donekonečna" aj cez 10 rokov a nikdy sa z toho neprelomí...
Ano, ale zvykne se to trhat pri nárazu - čumákovkou, neboli kolmém zapíchnutí do země. Křidla se prohnou dopředu tak, že to ta oslabená místa pantů nevydrží. Ja jsem přesně takhle odtrhl obě křidélka, přitom ten náraz ani nebyl tak velký, protože ten trup byl ještě v pohodě opravitelný.
BoŠ píše:... je pohyblivé stejně jako předtím a drží, není třeba žádná izolepa
Pokud ta izolepa vzhledově nevadí, tak bych ji tam klidně nechal - je to opravdu jistota, že tudy nebude profukovat vzduch a nebude to zbytečně brzdit.
Já jsem například z teorie dobře věděl, že škvíra vadí, ale dokud jsem si to nevyzkoušel, tak jsem nepředpokládal v jaké je to výrazné míře. Nepřikládal jsem tomu dostatečný význam u tohodle typu modelu - vždyť je to jen hubolet.

Konkrétně u toho Fox1800 jsem to nejprve opravil jen těmi ohebnými panty a asi desítku letů lítal se škvíroama. Model se mi sice zdál trochu líný na křidélka, ale nakolik to bylo výrazné jsem zjistil až když jsem pak tou páskou ty škvíry zalepil.

Rychlost výkrutů se prakticky zdvojnásobila a taky byl mnohem méně náchylný k ztrátě ovladatelnosti při rychlostech blízkých pádovce (zejména v letu na zádech). No a nejvíc se ten snížený odpor a lepší účinnost křidélek projevila při stoupavých výkrutech, kdy se škvírami nebyl schopen udělat ani půlvýkrut, po zalepení ho dokončil celý.