Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: čtv 07.02.2019 12:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 774
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zdravím zkušené,
Chci si pořídit volantový ovladač. Je nějaký důvod proč místo vyhlídnuté FlySky GT3C pořídit něco jiného? Nebo proč zrovna tento fakt ne?

Díky za postřehy.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: čtv 07.02.2019 18:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 597
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Zrovna taky vybírám volantovku, a dumám jestli
levnou verzi GT2 - a dále vůbec nepřemýšlet
a nebo s telemetrii FS-iT4S - ta umí všechny protokoly flysky.
Vůbec nejvíc bych bral volantovku s multiprotokolovým vf stupněm, a dojížděl tak zásobu starých přijímačů , takovou se mi nedaří najít.

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 7:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2956
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Já jsem měl podobnou GT3B a musel jsem se jí zbavit. V chladu se s tím nedalo jezdit,až rádio vychladlo- a vychladlo během tří minut , ( teplota venku cca pod 3°C) tak si kanál plynu žil vlastním životem . Asi to osadili levnými součástkami s nevalným teplotním rozsahem. V teple to fungovalo zcela bez problému. Podobnou zkušenost jsem kdysi měl i s prvními řídícími deskami do copterů, při teplotách kolem nuly nešly odarmovat motory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 8:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 774
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No, další možnost, co jsem přemýšlel, byla nějaká aspoň trochu slušná mechanika, s CPPM výstupem (i kdybych si ho měl vyrobit z Arduina) a CPPM strčit drátem do mého multiprotokolového létacího rádia a tam pořešit nesmysly s nastavováním. Je to sice takové škrabání se levou rukou za pravým uchem, ale řetězec vysílač-přijímač-telemetrie mám s létacím rádiem vyřešený.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 9:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.2.2016
Příspěvky: 45
Bydliště: Ostrava - Poruba
Měl jsem přímo GT3C, teda jen chvilku ale jezdil jsem s ni v mrazech, a bez problemů. Kdybych nepořídíl IT4S tak bych si ji nechal, chtěl jsem telemetrii. když odbočím tak sem měl i10 těď jsem pořídil jako druhé radio za pár kaček i6s a vždy bez problémů i v mrazech. Takže možná špatný kus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 10:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 994
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
No, další možnost....
A co "nějakou" volantovku s přijímačem, k přijímači arduino (převodník PWM-PPM) a dál je to stejný jak píšeš. Měl jsem tak udělaný bezdrátový učitel žák (Cadet - Graupner HoTT ale místo Arduina jsem použil malej ATtiny13. Převodník s RX v jedné krabičce, suchým zipem na TX)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 12:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 774
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
A co "nějakou" volantovku s přijímačem, k přijímači arduino (převodník PWM-PPM) a dál je to stejný jak píšeš. Měl jsem tak udělaný bezdrátový učitel žák (Cadet - Graupner HoTT ale místo Arduina jsem použil malej ATtiny13. Převodník s RX v jedné krabičce, suchým zipem na TX)

To jsem pak viděl v bazaru Spektrum volantovku a se spektrem už mám bezdrátové spojení učitel-žák vyzkoušené. Ale jestli to není kanón na vrabce.... když už nějaké udělátko z arduina, tak rovnou z potenciometrů na PPM... Nevím.

Akorát ta spektrácká volantovka by byl "jen" dvoukanál. Zase na co další kanál (světýlka, gyro, ...) :)
Navíc DSM(1 ?) na to aby už přijímače pohledal, expo se nastavit podle všeho nedá...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 994
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
... Ale jestli to není kanón na vrabce.... .
No trošku orloj to je, je to ale jednoduchý (jen jedna destička..) a bezdrátově elegantní. (Ta "retranslační stanice" může ležet někde v koutě :D )


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz