px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 21:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2011
Příspěvky: 94
Bydliště: KrPole
Potvrzení zapnutí vysílání lze vypnout v menu Systém -> SYS. MGMT -> strana 2/2 -> Check Frequency. Lze tam vypnout i upozornění na abnormální letové podmínky a plyn v nenulové poloze.
Auroru mám již mnoho let, ale vypnout vysílač při trimování, to se mi teda nepovedlo. A to občas lítám i v zimě. Někdy i s rukavicema.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 22:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10476
Bydliště: Břeclav
Celeron píše:
Dosud jsem si myslel, že DG-1 a DG-2 jsou jen spínací kanály on/off. I v nastavení "funkce" v FX30 jde k DG-1 a DG-2 přiřadit jen spínač. Tak co dělaj na výstupu DG-1 a DG-2 ty impulsový sekvence podobný S-bus? Potřebuje to nějakej futabáckej spínací člen co si vyzobe informaci z tý digitální sekvence a nebo by mělo být na DG výstupech už přímo log 0/log 1? Nebo to na Fasstový FX30 s R 7014 SB s volbou Fasst/Fasstest nechodí?
Díky


Na DG1/2 by měl být normální servo výstup, jen není proporcionální. Prostě spínač. Ale nikdy jsem to nepoužíval.

Spirit mám připojený přes S-bus z nějakého FASST šestikanálu podle manuálu. Chodilo to hned a rovnou. Podrobnosti Ti neřeknu, protože tam nebyla žádná laborace a tak mi to neutkvělo.

Tu jsme tu s tím ale offtopic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 10:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Brno
fireball píše:
Potvrzení zapnutí vysílání lze vypnout v menu Systém -> SYS. MGMT -> strana 2/2 -> Check Frequency. Lze tam vypnout i upozornění na abnormální letové podmínky a plyn v nenulové poloze.
Auroru mám již mnoho let, ale vypnout vysílač při trimování, to se mi teda nepovedlo. A to občas lítám i v zimě. Někdy i s rukavicema.


Ano,je to tak jak píšete.V češtině - menu Systém> nastavení systému>kontrola frekvence- vypnout.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: stř 07.11.2018 6:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1568
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Memory píše:
Ano,je to tak jak píšete.V češtině - menu Systém> nastavení systému>kontrola frekvence- vypnout.


Máte pravdu, jde to. Ovšem ihned mě napadá hromada důvodů, proč to nevypínat a ani jediný, proč to vypnout... :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 19:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.11.2009
Příspěvky: 355
Bydliště: Praha 9
abegin píše:
Tak vida, asi těch postižených bylo víc, když se někomu vyplatilo vymyslet a vyrábět "ochranu".

To není ochrana ale posunutí těžiště s origo baterkou když to visí na krku.
Jinak po hmatu ty dvě věci snad pozná každý. Trim je menší a má zoubky.

_________________
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2019 19:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6517
Bydliště: Písek, ČR
Ahoj,
našel jsem nějakou fotku z března 2012, ke které se váže velmi podobná příhoda, tak jí sem dávám k lepšímu:
Zálet 2m větroně Swing s Aurorou 9, ještě jsem neměl nastavený v přijímači FailSafe (uspěchal jsem start, že to nastavím někdy později).
Éro letělo dobře, nahoře jsem chtěl zatrimovat výškovku, sáhnul jsem po paměti vedle a vypnul jsem vypínač Aurory. Zachoval jsem klid, povídám nahlas: "To nic, zapnu rádio a vono se to chytne". Tak jsem Auroru rychle zapnul, ale neuvědonmil jsem si další věc, že mám to debilní potvrzování na displeji, že chci opravdu zapnout. Mezitím jsem čuměl nahoru na letadlo, kdy že se to zase chytne, ale nechytlo se to a za pár vteřin to bylo dole, čistě střemhlavý let z výšky tak 100m, pěkně to svištělo:
Příloha:
DSC00604.JPG
DSC00604.JPG [ 192.34 KiB | Zobrazeno 553 krát ]

Docela jsem se divil, že z éra nezbyly jen třísky. Dokonce jsem ho pak úspěšně reinkarnoval.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2019 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6825
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Hmm, tak se to stalo i více lidem než kámošovi Zdenkovi z Chlumce. Jen mě překvapilo, co tu je neomylnejch borců, podle kterých se to zaručeně stát nemůže. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: čtv 03.01.2019 17:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6517
Bydliště: Písek, ČR
Stát se to určitě může, když je ten vypínač tak nešikovně umístěnej. Nikdo nemá na neomylnost patent, a tady stačí opravdu málo. Lítal jsem s Aurorou několik roků a nestalo se celou dobu. Kolikrát jsem si říkal, že je tam ten vypínač nešikovně a při trimování by se mohlo... až se mi to po několika rocích holt podařilo.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Paolo-K a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz