Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 153 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 22:29 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Tak zde je schéma zapojení programovacího konektoru pro ISDT výrobky... Stačí připojit k nějakému USB/UART převodníku a můžete aktualizovat.


Přílohy:
Poznámka: PINOUT
ISDT_PINOUT.png
ISDT_PINOUT.png
[ 28.57 KiB | Zobrazeno 1441 krát ]

Poznámka: Kablík v mém provedení
ISDT_CABLE.jpg
ISDT_CABLE.jpg
[ 79.35 KiB | Zobrazeno 1441 krát ]


_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 22:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6652
Bydliště: Písek, ČR
Díky Arcicorso, převodníček někde v šupleti najdu a toho Jacka taky.
:D
Ten changelog zní dobře, povinně budu updatovat.

Při tom updatu musí být nabíječka zvenčí napájená předpokládám?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 22:42 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Ano, nabíječka musí být napájená. Nejdříve vše propojíš a pak teprve zapneš nabíječku a pomocí utilitky ve složce s FW provedeš update.

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 22:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6652
Bydliště: Písek, ČR
Super, díky za rady. V nejbližší době se do toho pustím, asi tento víkend. Pak dám vědět.
Rychlost komunikace si to nastaví samo?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 23:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Ano, jen to propoj a o vše ostatní se postará SW :wink: .

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 23:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6652
Bydliště: Písek, ČR
Ještě prosím, mohl bys změřit průměr tvého Jacka? Našel jsem nějaká Nokia sluchátka se 4-pólovým Jackem, 3,5mm (přesně je to 3,54mm), podařilo se mi tak Jacka narvat, ale docela silou. Doufám že jsem to uvnitř nezničil, přijde mi že kdyby to byl 3mm Jack, tak že by to bylo akorát. Tohle bylo opravdu nafest.

Edit: Pak tu mám ještě 2,5mm jacka, ale ten jde úplně volně, ten by nefungoval.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 23:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Mám to stejně, je to ze sluchátek k Samsungu.. I u mne jde trochu z tuha ale nepřipadá mi že by síla byla nějaká neúměrná.


Přílohy:
jack.jpg
jack.jpg
[ 55.81 KiB | Zobrazeno 1423 krát ]


_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 23:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6652
Bydliště: Písek, ČR
Tak to snad bude OK, ještě jednou díky za pomoc.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 5:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1279
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Arcicorsa píše:
Tak zde je schéma zapojení programovacího konektoru pro ISDT výrobky... Stačí připojit k nějakému USB/UART převodníku a můžete aktualizovat.

Super informace, jen poprosím doplnit jak propojit s USB konektorem? Díky

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 6:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Nemůžeš to rovnou propojit s USB konektorem. Je tam převodník z USB na seriál (to je ten Rx a Tx). Nebo můžeš použít rovnou COM port (RS-232), pokud ho má tvůj počítač.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 11:52 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Na COM co je přímo v PC bacha!!!! Dle specifikací norma umožňuje napětí na RX/TX pinech +-15V... Ono je RS232 a UART, komunikace probíhá stejně ovšem napěťové úrovně se liší.. MCU co je v nabíječce používá napěťové úrovně 3.3V musel by se tam dát převodník úrovní... Jednoduší je sehnat si převodníček USB/UART například tento: http://www.ebay.com/itm/CP2102-USB-2-0- ... SwQiRUm-ND ..

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 13:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Arcicorsa píše:

Nic na tom není.. Buď máš originální SC Linker a pokud ne tak stačí USB/RS232 prevodníček (určitě doma nějaký najdeš) a 4 pinovej 3,5mm jack (například od sluchátek mobilního telefonu).. Pokud chvíli vydržíš hodim ti sem jak to zapojit :D ..


Vycházel jsem z této informace (RS232). Je spousta přístrojů, které tuto komunikaci umožňují. A dokonce se dnes některé firmy k tomuto standardu vracejí. RS-232 totiž nepotřebuje žádné ovladače, což bývá často kámen úrazu u uživatelů.
Takže tady nee..

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 14:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6652
Bydliště: Písek, ČR
Tak jsem updatoval mojí Q6 na V 2.1.0.28. Šlo to velmi snadno, takto má vypadat updatovací software. Zcela jasné a jednoduché. Použil jsem FTDI 3,3V.
Vše teď vypadá funkčně, akorát že mi z menu zmizela položka INFO, kde jsem se mohl podívat jakou mám aktuálně nainstalovanou verzi. Tak si holt dám dozadu nálepku s nápisem "V 2.1.0.28", abych za čas věděl co mám za verzi, až bude případně dostupný další update. Ovládání menu je teď trochu jiné, řekl bych přehlednější.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 18:23 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
JosefSvejk píše:
Vycházel jsem z této informace (RS232). Je spousta přístrojů, které tuto komunikaci umožňují. A dokonce se dnes některé firmy k tomuto standardu vracejí. RS-232 totiž nepotřebuje žádné ovladače, což bývá často kámen úrazu u uživatelů.
Takže tady nee..


Jo moje chyba, rádo se to zaměňuje :oops: .. Jinak dnes už spousta těch FTDI převodníků co používá chipset silabs a jejich klony má nativní podporu ve WIN, problém jsou převodníky s chipsetem CH240G a podobné tam je to někdy honička.

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječe iSDT 150W, 300W, 500W
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 22:47 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Woita píše:
Tak jsem updatoval mojí Q6 na V 2.1.0.28. Šlo to velmi snadno, takto má vypadat updatovací software. Zcela jasné a jednoduché. Použil jsem FTDI 3,3V.
Vše teď vypadá funkčně, akorát že mi z menu zmizela položka INFO, kde jsem se mohl podívat jakou mám aktuálně nainstalovanou verzi. Tak si holt dám dozadu nálepku s nápisem "V 2.1.0.28", abych za čas věděl co mám za verzi, až bude případně dostupný další update. Ovládání menu je teď trochu jiné, řekl bych přehlednější.


Jo mají to moc pěkně a jednoduše udělané.

Jinak jsem mrknul na svou a já tam stále "System information" mám... Normálně na hlavní obrazovce dlouze podržím tlačítko, skočí to do "System settings", jedu dolu a je tam "System information", stisknu a vidím verze HW, BL, OS, a sériové číslo..


Přílohy:
system info.jpg
system info.jpg
[ 33.26 KiB | Zobrazeno 1281 krát ]


_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 153 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz