Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 31.12.2020 10:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 416
Synovec dostal X9 lite S a přijímače archer to rádio se mi osobně celkem líbí hezky se drží a nastavím u toho snad více než na mém jeti rádiu :D (frsky jsem osobně létal před lety tudíš mi není opex tx cizí) jen mi vadí velký rozsah knyplů ale k věci
U všech přijímačů to rádio cca kolem 300m výšky dle vária řve slabí signál,přijímače nejsou v trupu ale venku na trupu antény 90 stupnů,nicméně ten model je řiditelný i v daleko větší výšce,jde o EPP modely žádný sklo-uhlí.Bohužel nikdo jiný kolem mě frsky nelétá tak nemohu porovnat.Je možné že když jdem o úpně laciné rádio je ten vysílací modul nějak slabší/náchylnější než u taranisů atd..


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 31.12.2020 11:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1823
Bydliště: Vysočina, ČR
Řekl bych, že máš příliš vysoké hodnoty pro nízký a kritický alarm. (Pro ACCESS se nastavují hodnoty nižší než pro ACCST - viz manuál)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 31.12.2020 11:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 416
Aha tak to jsem netušil děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 31.12.2020 12:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 416
Prosím tě můžeš sem dát odkaz kde se o tom píše

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 31.12.2020 12:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1823
Bydliště: Vysočina, ČR
Nevím kde všude se to píše, třeba tady pod firmware (doporučené hodnoty jsou 35 a 32).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: pát 12.03.2021 23:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2008
Příspěvky: 228
ellet píše:
Nevím kde všude se to píše, třeba tady pod firmware (doporučené hodnoty jsou 35 a 32).


Ještě se vrátím k problému hlášení RSSI u Archer.
Na jedné webovce jsem nasel toto (volně přeloženo z němčiny).
"Problém hlášení RSSI spočívá v tom že. každý výpadek je okamžitě hlášen. Varovné hlášeníí RSSI jsem ošetřil logickým spínačem, kde pro nízký signál platí, pokud je výstražná prahová hodnota pro nízký signál podkročena nepřetržitě po dobu 0,4 sekundy a pro kritický signál, pokud je výstražná prahová hodnota pro kritický signál podkročena po dobu více než 0,2 sekundy. Od té doby je klid. "

Dovolím se zeptat zasvěcených, pánové elektrikáři, chytrý němec nebo je to z principu špatně a měl by se hlásit jakýkoli propad a upravovat jen hladina.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: pon 30.08.2021 6:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 416
Chci nastavit jako jednu s funkcí možnost nezávislého podsvětlení spínačem,myslím že mi to šlo u jiných taranisů a tady tímto způsobem to nefunguje

Děkuji za radu


Přílohy:
000_0004 (2).JPG
000_0004 (2).JPG
[ 99.28 KiB | Zobrazeno 675 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: pon 30.08.2021 22:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2008
Příspěvky: 228
shumi píše:
Chci nastavit jako jednu s funkcí možnost nezávislého podsvětlení spínačem,myslím že mi to šlo u jiných taranisů a tady tímto způsobem to nefunguje

Děkuji za radu


Mně to myslím funguje, tedy pokud níže uvedené splňnuje účel. .
V nastavení radia nastavit u podsvětlení klávesnice . Když v globální funkci přiřadím spínač jak jest na fotce výše tak po dobu sepnutí spínače svítí display. Pokud je v nastavení radia pro zhasnutí nastavena nula nerozsvítí se na klávesy ale na spinač ano. Pokud se nastaví čas zhasnutí rozsviti se display na tuto dobu při pohnutí klávesou. Na spínač reaguje -zap vyp.bez časového zpoždění.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1823
Bydliště: Vysočina, ČR
Louda píše:
Ještě se vrátím k problému hlášení RSSI u Archer...
Vidím, že se tvého předposledního příspěvku nikdo neujal, tak tedy stručně.
Nic není dobře ani špatně. Jestliže ale udělám nějakou změnu, musím si být vědom důsledků z toho vyplývajících. Když na př. prolétávam radiovým stínem o kterém vím a jedná se o mžikový pokles úrovně signálu, můžu hlášení umlčet. Rozhodně bude ale bezpečnější takovým místům se vyhnout. Pokud si nejsem jistý co dělám, měl bych nechat výchozí nastavení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 12:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.5.2021
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Souhlas s příspěvkem výše. Já mám alarmy dle doporučení a když mě u posledního letadla zlobily hlášky nízkého RSSI, řešil jsem to raději laborováním s umístěním rx a antén. Potlačovat uměle chybové hlášky, notabene u RSSI, mně nepřijde vhodné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 14:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2008
Příspěvky: 228
ellet píše:
Jestliže ale udělám nějakou změnu, musím si být vědom důsledků z toho vyplývajících.


Díky za zpětnou vazbu, rozumim,
mne a tom zaujala myšlenka jestli odstranění hlášky na krátkodobý výpadek není svým zpusobem jistější a bezpečnější než trvalé snížení RSSI prahových hodnot na hodnoty uváděné pro ARCHER které mi umožní létat trvale bez varování na nižší úrovni signálu..
Ale nejsem fundovaný a proto jsem to sem dal.

Ještě doplním laickou informaci. Od nahrání balíčku s upgradovaným firmware (V2) jsem zatím RSSI hlášku nezaznamenal. (není reprezentativní nelítám moc často..)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot], ZS-Man a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz